Zadovoljna.si
Toše Proeski

Trači

Pred 16 leti za vedno utihnil angelski glas

Zadovoljna.si
16. 10. 2023 12.35
0

Danes se spominjamo dneva, ki je celoten Balkan zavil v črnino. Pred 16 leti je namreč umrl makedonski pevec Toše Proeski, ki je s svojim neverjetnim glasom in talentom osvojil srca ljudi po vsem svetu. Mladi pevec je imel pred seboj še vse svoje življenje, ki pa ga je usoda prekinila veliko prekmalu.

Toše Proeski se je rodil 25. januarja 1981 v Makedoniji, že v zgodnjem otroštvu pa je pokazal svojo strast do glasbe, in ni trajalo dolgo, da je njegov izjemen glas začel pritegovati pozornost. Sodeloval je na številnih glasbenih tekmovanjih in pri komaj 12 letih osvojil svojo prvo nagrado na festivalu otroške pesmi v Skopju.

Pohvale so deževale že ob izidu njegovega prvega albuma z naslovom "Nekade vo nokta", pozneje v življenju pa je dosegel velike uspehe tudi na mednarodni glasbeni sceni. Zagotovo ste že slišali za njegovo pesem "Čija si", ki velja za pravo himno Balkana, veliko pohval pa so požele tudi njegove druge uspešnice, kot sta "Igra Bez Granica" in "The Hardest Thing".

Toše Proeski pa je bil v resnici mnogo več kot le glasbenik. Bil je umetnik, ki se je s svojim glasom zasidral v srca mnogih. Njegova glasba ni poznala meja, presegala je jezikovne, kulturne in geografske ovire. S svojim izjemnim darom je povezoval ljudi, njegova glasba pa še danes živi z nami.

8 let po njegovi tragični smrti objavili še nikoli viden posnetek
Preberi še
8 let po njegovi tragični smrti objavili še nikoli viden posnetek

Njegove pesmi so bile prežete s čustvi, ki jih je z lahkoto prenašal tudi na poslušalce, njegov edinstven glas pa nam bo za vedno ostal v spominu kot simbol nežnosti, strasti in globine.

Toše Proeski - 2
Toše Proeski - 2FOTO: Reuters

Toše Proeski tragična smrt

Na žalost se je Toše Proeski od nas poslovil prekmalu, življenje je namreč izgubil v tragični avtomobilski nesreči, do katere je prišlo na hrvaški avtocesti. Nesreča se je zgodila 16. oktobra leta 2007 v jutranjih urah, pevec pa je bil takrat star zgolj 26 let.

Priljubljeni pevec je bil na poti v Zagreb, toda njegov avtomobil se je ob trku v tovornjak prevrnil, zvezdnik pa je na kraju nesreče umrl. Njegova nenadna smrt je pretresla oboževalce po vsem svetu, celoten Balkan pa se je zavil v črnino. 

Kljub veliko prezgodnji smrti slavni pevec še vedno ostaja v naši srcih, njegova glasba pa živi naprej!

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Toše Proeski je umrl v prometni nesreči 16. oktobra leta 2007.
Toše Proeski je umrl v prometni nesreči 16. oktobra leta 2007.FOTO: Profimedia
Toše Proeski: Bila je ljubezen njegovega življenja
Preberi še
Toše Proeski: Bila je ljubezen njegovega življenja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375