Zadovoljna.si
Emma Stone

Trači

Znani so nominiranci za oskarje!

M. A.
22. 01. 2019 14.57
0

Ameriška filmska akademija je končno razkrila težko pričakovane letošnje nominirance za oskarje. Zdi se, da so bile te zaradi številnih odmevnih filmov tokrat še posebej težko pričakovane, rezultat pa je v večini takšen, kot so ga napovedovali filmski analitiki.

Za najprestižnejši kipec – najboljši film – se bo 24. februarja borilo osem filmov, in sicer Black Panther (Črni panter), BlacKkKlansman (Črni KKKlanovec), Bohemian Rhapsody, The Favourite (Najljubša), Green Book (Zelena knjiga), Roma, A Star Is Born (Zvezda je rojena) in Vice (Mož iz ozadja).

O filmu Zelena knjiga (Green Book) se sprva ni kaj dosti govorilo, zdaj pa ga številni vidijo kot zmagovalca letošnjih oskarjev.
O filmu Zelena knjiga (Green Book) se sprva ni kaj dosti govorilo, zdaj pa ga številni vidijo kot zmagovalca letošnjih oskarjev.FOTO: Profimedia

Vroče bo tudi v kategorijah glavne ženske in moške vloge. Pri prvi se bodo med seboj pomerile Yalitza Aparicio (Roma), Glenn Close (The Wife), Olivia Colman (Najljubša), Lady Gaga (A Star is Born) in Mellisa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?), za oskarja za glavno moško vlogo pa bodo trepetali Christian Bale (Vice), Bradley Cooper (Zvezda je rojena), Willem Dafoe (At Eternity’s Gate), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) in Viggo Mortensen (Green Book).

Mnogi so kot zmagovalko videli Lady Gaga, razplet pa je bil drugačen
Preberi še
Mnogi so kot zmagovalko videli Lady Gaga, razplet pa je bil drugačen
Lady Gaga in Glenn Close sta se med sabo borili že za zlati globus in nagrado filmskih kritikov – slednjo sta zaradi izenačenja dobili obe. Zdaj sledi bitka za oskarja za glavno žensko vlogo. Za Gago je to prva nominacija v tej kategoriji, za Glenn Close pa že sedma.
Lady Gaga in Glenn Close sta se med sabo borili že za zlati globus in nagrado filmskih kritikov – slednjo sta zaradi izenačenja dobili obe. Zdaj sledi bitka za oskarja za glavno žensko vlogo. Za Gago je to prva nominacija v tej kategoriji, za Glenn Close pa že sedma.FOTO: AP

Kar nekaj zvenečih imen najdemo tudi v kategorijah za žensko in moško stransko vlogo. Letošnje nominiranke so Amy Adams v filmu Mož iz ozadja, Marina de Tavira v Romi, Regina King v filmu If Beale Street Could Talk, Emma Stone in Rachel Weisz pa za film Najljubša. Nominiranci za moško stransko vlogo pa so Mahershala Ali (Zelena knjiga), Adam Driver (Črni KKKlanovec), Sam Elliott (Zvezda je rojena), Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?) in Sam Rockwell (Vice).

Vse tri ženske iz filma Najljubša se podajajo v boj za prestižni kipec.
Vse tri ženske iz filma Najljubša se podajajo v boj za prestižni kipec.FOTO: Profimedia

Vsako leto veliko zanimanja požanjejo tudi nominacije za najboljšega režiserja. Letos so nominiranci Adam McKay (Mož iz ozadja), Alfonso Cuarón (Roma), Pawel Pawlikowski (Hladna vojna), Spike Lee (Črni KKKlanovec) in Yorgos Lanthimos (Najljubša).

Mnogi kipec za najboljšega režiserja že vnaprej pripisujejo Cuarónu za film Roma.
Mnogi kipec za najboljšega režiserja že vnaprej pripisujejo Cuarónu za film Roma.FOTO: AP

Za nepričakovan razplet sta letos poskrbela filma Roma in Najljubša, ki sta zbrala največ nominacij: vsak po deset. Oskarje bodo letos sicer podelili 24. februarja v Los Angelesu, kot kaže, pa bodo letos prvič minili brez glavnega voditelja.

Rami Malek je za vlogo Freddieja Mercuryja že dobil zlati globus, zdaj se podaja še v boj za oskarja.
Rami Malek je za vlogo Freddieja Mercuryja že dobil zlati globus, zdaj se podaja še v boj za oskarja.FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395