Zadovoljna.si
Nika Ambrožič Urbas

Oddaje

Nikizmi letošnje sezone: od gasilske turbine do telečje pečenke

M. A.
22. 03. 2019 07.53
0

Minulo nedeljo se je v drugi oddaji najbleščečejšega šova Zvezde plešejo predstavila še druga polovica letošnjih plesalcev, v prihodnjih dveh oddajah pa jih čaka nov izziv: tiste, ki so se predstavili s standardnim plesom, zdaj čaka latinskoameriški, in obratno. Eden izmed vrhuncev večera, ki se jih vedno veselimo, pa so bili zagotovo komentarji Nike Ambrožič Urbas, ki jih na družbenih omrežjih številni imenujejo kar nikizmi.

Malinovec razredčene sorte s 'šlukom' refoška

Ognjeni krst tretje sezone oddaje Zvezde plešejo je opravil pevec Denis Vučak, ki se je s plesalko Niko Bagon zavrtel v vročih ritmih salse. Čeprav je kot član fantovske glasbene skupine Game Over lomil številna srca, pa Nika Ambrožič Urbas tokrat še ni bila povsem prepričana, saj med njunim plesom ni zaznala suverenosti in vročice, ki je značilna za salso. Tako je Denisa označila kot malinovec razredčene sorte, a izrazila prepričanje, da bo Primorka Nika v njune nadaljnje plese prinesla ’konkreten šluk refoška’.

Denis Vučak je v Nikinih očeh po prvem plesu kot razredčeni malinovec.
Denis Vučak je v Nikinih očeh po prvem plesu kot razredčeni malinovec.FOTO: Miro Majcen

Luštkana kot bonbonček

Jana Koteska se je z Tomažem Šterom vrtela v ritmih cha-cha-chaja, Nika pa je z veseljem ugotovila, da Jane njene dolge noge pri plesu ne ovirajo. Še več, manekenki je dala kompliment, da je luštkana kot bonbonček in seksi – takšna, kot se za plesalko cha-cha-chaja spodobi.

Da je seksi in luštkana kot bonbonček, Jana Koteska v svojem življenju zagotovo ni slišala prvič.
Da je seksi in luštkana kot bonbonček, Jana Koteska v svojem življenju zagotovo ni slišala prvič.FOTO: Miro Majcen
Pesmi iz našega otroštva zaznamovale začetek šova Zvezde plešejo
Preberi še
Pesmi iz našega otroštva zaznamovale začetek šova Zvezde plešejo

Cepetanje siničke in prelet galeba

Sledil je prvi standardni ples sezone, dunajski valček, v katerem se je pevka Ansambla Vihar, Klara Lorger, vrtela z Jernejem Brenholcem. ’A peti valček je eno, plesati pa popolnoma drugo. Valček ni cepetanje siničke v parku, valček je prelet galeba nad krošnjami dreves,’ je svoje razmišljanje slikovito opisala Nika in dodala, da je Klarin adut, da je delavna in da jo bo to pripeljalo daleč.

Nika čaka, da se Klara prelevi iz siničke v galeba.
Nika čaka, da se Klara prelevi iz siničke v galeba.FOTO: Miro Majcen

Močna kemija, turbina v gasilskem kamionu in erotika s petelini

Pričakovati je bilo, da bosta Gregor Poljanec Kirsch in Špela Grošelj kot par v zasebnem življenju še bolj primerjana in nismo se zmotili! Prvo kost je vrgla prav Nika, ki je med Gregorjevim argentinskim tangom z Martino Plohl opazila močno kemijo, natančnost in tudi moč, Špeli pa napovedala, da jo mora skrbeti.

Fant Špele Grošelj pokazal zavidanja vredno postavo!
Preberi še
Fant Špele Grošelj pokazal zavidanja vredno postavo!

No, Špelo je bolj kot ne skrbel le izbor pesmi, saj je bila nad novico Mihe Perata, da bosta cha-cha-cha plesala na njen veliki hit Brizgalna brizga, naravnost šokirana. ’Cha-cha-cha je erotičen ples, zdaj pa ti petelini zadaj, to ni erotično,’ nas je nasmejala že med vajo, Nike pa petelini prav nič niso motili: ’Vrtela si se kot turbina v gasilskem kamionu!’ Po takšnem komentarju ni več kaj za dodati, kajne?

Špela in Gregor sta nastopila en za drugim.
Špela in Gregor sta nastopila en za drugim.FOTO: POP TV

Izjemen, eleganten, šik!

Za vrhunec prve oddaje je na koncu poskrbel košarkar Miha Zupan, ki je slowfox odplesal z Majo Geršak in več kot dokazal, da gluhota res ni ovira, če se za nekaj odločiš. Skoraj brez besed je ostala celo Nika, ki je Miho opisala kot izjemnega, elegantnega in skrajno uglajenega. Kako šik!

Miha Zupan je Niko skorajda pustil brez besed. Skorajda.
Miha Zupan je Niko skorajda pustil brez besed. Skorajda.FOTO: Miro Majcen

Rokice, tačke in smrčki

Tinkara Fortuna nam je že iz časa, ko je pela in plesala v skupini Bepop, v spominu ostala kot vedno nasmejana energična bombica, prav to pa skrbi Niko, ki je Tinkaro sicer opisala kot sonček, a nadaljevala: ’Prišli bodo drugi plesi, npr. paso doble, ko ne bodo več rokice in tačke in smrčki, ampak bo treba grdo pogledati in zamahniti z roko!’ Čeprav Nika morda dvomi, da je Tinkara sposobna grdih pogledov, Tinkara pravi, da jih doma kar redno prakticira.

Nikoli nista pričakovali, da se bo 17 let kasneje zgodilo to
Preberi še
Nikoli nista pričakovali, da se bo 17 let kasneje zgodilo to
Tinkara ima doma tri otroke, njen soplesalec Aleksej Rubcov dva, zato zagotovo znata tudi 'grdo pogledati'.
Tinkara ima doma tri otroke, njen soplesalec Aleksej Rubcov dva, zato zagotovo znata tudi 'grdo pogledati'.FOTO: Miro Majcen

Bujne, svilene pelargonije na balkonu in popki pred brstenjem

Na dunajski valček se je z Nino Gerič vrtel Boris Kopitar, Nika pa je legendo slovenske glasbe označila kar za kralja valčka. ’Razbohotil se boš kot bujne, svilene pelargonije na balkonu, a trenutno si še v fazi popka, ki čaka, da vzbrsti,’ je dodala. Ravno prav, da na vrata že trka pomlad, torej!

Boris Kopitar je vrsto let prepeval o vrtnicah, Nika pa ga vidi kot pelargonijo.
Boris Kopitar je vrsto let prepeval o vrtnicah, Nika pa ga vidi kot pelargonijo.FOTO: Ana Gregorič

Mehka, gladka lama, ki se brhko pomika proti grmovju

Brez težav se lahko najbrž vsi strinjamo, da je po prvem plesu dogajanje v studiu najbolj razvnel Igor Mikić s svojim cha-cha-chajem, ki ga je po njegovi personi sestavila Valeriya Musina. Igorjev ples je prvi ples v zgodovini šova Zvezde plešejo, ki ga je Andrej Škufca ocenil z enico, Nika, ki je Igorju namenila petico, pa mu je bila bolj naklonjena: ’Poglej ti to konstitucijo, tvoj dolg vrat. Zdel si se mi kot lama, mehka, gladka lama, ki se brhko pomika proti grmovju!’

Igorjev ples je prvi v zgodovini šova Zvezde plešejo, ki je 'pokasiral' enico.
Igorjev ples je prvi v zgodovini šova Zvezde plešejo, ki je 'pokasiral' enico.FOTO: Miro Majcen

Jeklena roka v žametnih rokavicah

Sledila pa je Tina Gorenjak s slowfoxom, ki je nasploh požel navdušenje sodnikov, Lado Bizovičar je dejal, da je ’leseno zamenjalo meseno’, Nika pa je Tinin ples poimenovala kar slowfox deluxe in Tino oklicala za jekleno roko v žametnih rokavicah.

Tina Gorenjak in Miha Vodičar sta se s slowfoxom v nedeljo zavihtela na prvo mesto.
Tina Gorenjak in Miha Vodičar sta se s slowfoxom v nedeljo zavihtela na prvo mesto.FOTO: Miro Majcen

Luštkan teliček, ki lahko postane telečja pečenka

Čeprav se je Franko Bajc svojega prvega plesa s Svetlano Cigoj kar precej bal, sta z dunajskim valčkom požela stoječe ovacije občinstva. Nika je bila navdušena nad lepoto obeh, Franka pa ob tem oklicala za ’luštkanega telička’: ’Ampak zdaj se moraš plesov lotiti pogumno, da ne bo nastala telečja pečenka,’ je sklenila svoj nasvet.

Franko Bajc (Kmetija): Res sem srečen!
Preberi še
Franko Bajc (Kmetija): Res sem srečen!
Strah je bil odveč, Franko je z dunajskim valčkom navdušil.
Strah je bil odveč, Franko je z dunajskim valčkom navdušil.FOTO: Miro Majcen

Speedy Gonzalez v satenastih sandalčkih 

Kot zadnja pa se je z Arnejem Ivkovičem predstavila Tanja Žagar, ki jo je Nika poimenovala kar Speedy Gonzalez v satenastih sandalčkih. Njun cha-cha-cha je odpisala kot norm energičen in brezhibno odplesan.

Tanji Žagar in Arneju Ivkoviču energije zlepa ne zmanjka.
Tanji Žagar in Arneju Ivkoviču energije zlepa ne zmanjka.FOTO: Miro Majcen

Nikizmi v preteklih sezonah

Nika Ambrožič Urbas, ki je o svojem dolgoletnem življenju v Londonu pred kratkim spregovorila kar na svojem Instagramu, je s svojimi izjavami navduševala že v prvi in drugi sezoni, gledalci pa so jih hitro označili za 'nikizme'. Med drugim je npr. Nuši Lesar svetovala, da mora biti kot kresnička na steroidih, Igor Štamulak je bil sveže pečena pokovka, eden najpriljubljenejših komentarjev pa je govoril o plesoči amebi, ki se pripravlja na svojo celično delitev.

Nika Ambrožič Urbas iskreno o zakonu in otrocih
Preberi še
Nika Ambrožič Urbas iskreno o zakonu in otrocih
Niki Ambrožič Urbas jezik teče kot namazan.
Niki Ambrožič Urbas jezik teče kot namazan.FOTO: POP TV

Nika se z ostalimi sodniki, Katarino Venturini, Ladom Bizovičarjem in strogim Andrejem Škufco, vrača tudi to nedeljo ob 20.00 na POP TV, ko bodo ponovno zaplesali plesalci, ki smo jih spoznali v prvem tednu. Zamujene epizode vas čakajo na VOYO, kjer so letos na voljo tudi oddaje v znakovnem jeziku.

Le s kakšnim presenečenjem bo šov Zvezde plešejo poskrbel tokrat? Ne spreglejte oddaje v živo vsako nedeljo ob 20.00 na POP TV.
Le s kakšnim presenečenjem bo šov Zvezde plešejo poskrbel tokrat? Ne spreglejte oddaje v živo vsako nedeljo ob 20.00 na POP TV.FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375