Zadovoljna.si
Zvezde plešejo

Pleši s Katarino!

Pesmi iz našega otroštva zaznamovale začetek šova Zvezde plešejo

Matej Arh
11. 03. 2019 11.32
0

Če si tudi ti svoje otroštvo še preživela zunaj na igrišču, mobilnega telefona pa nisi dobila pred srednjo šolo, si zagotovo dobro poznala pesmi, na katere so se včeraj zavrteli prvi plesalci v šovu Zvezde plešejo na POP TV.

Game Over – Ubila si del mene

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že tretjo sezono najbleščečejšega šova (kot ga je poimenoval Peter Poles) Zvezde plešejo je sinoči odprl Denis Vučak, član priljubljene fantovske skupine Game Over, ki je v začetku tega tisočletja poskrbela, da so bile številne najstnice po koncertih brez glasu. Njihova največja uspešnica je bila zagotovo Ubila si del mene in prav nanjo se je Denis zavrtel s svojo soplesalko Niko Bagon. Kot je povedal v predstavitvenem videu, mu je še zdaj nerodno, ko sliši to pesem. ’Ni mi bilo nerodno na odru, ko pa sem jo slišal nekje, ko nisem nastopal, mi je bilo vedno nerodno,’ je dejal. Z Niko sta se zavrtela v ritmih sambe in že takoj navdušila sodnike, Andrej Škufca pa mu je povedal, da je dobil najlažji ples, pri katerem je delal predolge korake, a le pogumno naprej. Na koncu večera sta z osemnajstimi točkami pristala na 4. mestu po mnenju sodnikov, gledalci pa lahko zanju še vedno glasujete. Ob Denisovem nastopu so se oči zarosile tudi Tinkari Fortuna, bivši članici skupine Bepop, ki bo prvič plesala to nedeljo, saj se je spomnila na uspešni turneji Popstars Tour, kjer sta skupini Bepop in Game Over nastopali skupaj.

Denis Vučak in Nika Bagon sta se zavrtela v ritmih sambe.
Denis Vučak in Nika Bagon sta se zavrtela v ritmih sambe.FOTO: Miro Majcen

Anja Rupel – Lep je dan

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zagotovo ste prepoznali tudi pesem Lep je dan, ki jo je leta 1995 izdala Anja Rupel. Pesem je danes znana tudi kot himna združenja za boj proti raku dojk Europa Donna, zato je bila odlična izbira za modno oblikovalko in manekenko Jano Koteska, ki je že pri šestindvajsetih letih premagala raka na dojki. V ritmih cha-cha-chaja se je Jana zavrtela s profesionalnim plesalcem Tomažem Šterom, z enaindvajsetimi točkami pa sta pristala na tretjem mestu. ’Ne samo dan, tudi ta cha-cha-cha je bil lep,’ je sklenila Katarina Venturini.

Jana Koteska je danes ponosna ambasadorka združenja Europa Donna.
Jana Koteska je danes ponosna ambasadorka združenja Europa Donna.FOTO: Miro Majcen

Atomik Harmonik – Brizgalna brizga

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2004 je skupina Atomik Harmonik na slovensko glasbeno sceno udarila kot meteor, pesem Brizgalna brizga pa je postala največji hit leta, ki se je vrtel povsod in vsi smo se radi zavrteli v ritmu polke. Kaj pa cha-cha-cha? Tak izziv je Špeli Grošelj namreč pripravil njen soplesalec, Miha Perat. Špela je bila ob novici sprva šokirana: ’Kako cha-cha-cha na to? To se hecaš, to je polka! Cha-cha-cha je erotičen ples, ne morejo biti petelini zraven!’ Ko je dojela, da se Miha ne šali, sta se vrgla v delo, ki je obrodilo sadove. Z dvaindvajsetimi točkami sta namreč pristala na odličnem drugem mestu. ’Rekla si, da je cha-cha-cha erotičen, si videla kdaj Brizgalno brizgo?’ se je pošalil Lado Bizovičar, Nika Ambrožič Urbas pa je ocenila, da se je Špela vrtela kot turbina v gasilskem tovornjaku.

Nika Ambrožič Urbas je ocenila, da se je Špela vrtela kot turbina v gasilskem tovornjaku.
Nika Ambrožič Urbas je ocenila, da se je Špela vrtela kot turbina v gasilskem tovornjaku.FOTO: Miro Majcen
Zamujena oddaja Zvezde plešejo vas že čaka na VOYO, letos pa bodo na voljo tudi v znakovnem jeziku!

Frankie Valli – Can’t Take My Eyes Off You

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je pesem že starejša – izšla je leta 1967 – jo zagotovo poznamo vsi; če ne originalne verzije, pa zagotovo katero od številnih priredb, ki so sledile v desetletjih po izidu. Sinoči je ob njenih taktih s slowfoxom navdušil bivši košarkarski reprezentant Miha Zupan, ki se bo to sezono vrtel z Majo Geršak, že v prvem večeru pa je uspel dokazati, da gluhota res ni ovira. S svojim nastopom sta požela stoječe ovacije, Andrej Škufca, ki velja za najstrožjega sodnika, ga je objel in mu povedal, da se takoj vidi, da ima občutek za ples. Na koncu večera sta osvojila 27 točk in se zavihtela na sam vrh lestvice.

Največ sodniških točk sta sinoči odnesla Miha Zupan in Maja Geršak.
Največ sodniških točk sta sinoči odnesla Miha Zupan in Maja Geršak.FOTO: Miro Majcen

Tina Turner – GoldenEye

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pisalo se je leto 1995, ko je Tina Turner ob izidu Bondovega filma GoldenEye, ki si ga lahko v sklopu Bondovega maratona ogledate tudi na VOYO, izdala istoimensko pesem. Ta se je zavihtela na vrh številnih evropskih lestvic, v Ameriki pa je osvojila 2. mesto. Gregor Poljanec Kirsch pa je s soplesalko Martino Plohl sinoči pristal na četrtem mestu, ko je (enako kot Denis Vučak) osvojil 18 točk. Z Martino sta predstavila argentinski tango, pri katerem je Nika Ambrožič Urbas pogrešala le več čutnosti in krhkosti.

Z lože zvezd je Gregorja budno spremljala njegova partnerka, Špela Grošelj.
Z lože zvezd je Gregorja budno spremljala njegova partnerka, Špela Grošelj.FOTO: Miro Majcen

Ansambel Vihar – Ne primerjaj me z njo

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že slabih deset let pa mineva tudi od izida pesmi Ne primerjaj me z njo, pod katero se podpisuje Ansambel Vihar, pri katerem prepeva Klara Lorger. V šovu Zvezde plešejo bo Klaro spretno vrtel Jernej Brenholc, tokrat pa sta se ob omenjeni pesmi zavrtela ob dunajskem valčku. Katarina Venturini ga je ocenila kot ravno prav dinamičnega, Klari pa predlagala več vaje v visokih petah. Klara in Jernej sta se s petnajstimi točkami zasidrala na šesto mesto.

Klaro Lorger je Jernej Brenholc zavrtel ob dunajskem valčku.
Klaro Lorger je Jernej Brenholc zavrtel ob dunajskem valčku.FOTO: Miro Majcen

To nedeljo, 17. marca, se bodo na POP TV ob 20.00 prvič zavrteli še Tinkara Fortuna, Tina Gorenjak, Tanja Žagar, Franko Bajc, Boris Kopitar in Igor Mikić, medtem ko se bodo sinočnji tekmovalci prelevili v ’salonarje’ in nastope kolegov spremljali v bližnjem salonu. Zamujeno oddajo in posamezne nastope si lahko ogledate tudi na VOYO, ki letos s seboj prinaša tudi novost: že v ponedeljek bo oddaja na voljo za ogled tudi v znakovnem jeziku.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375