Zadovoljna.si
Shania Twain

Trači

Zvezdnico prevaral mož, zdaj je poročena z možem ljubice

M. A.
18. 11. 2022 07.57
2

Še danes velja za nesporno kraljico country glasbe, a življenje kanadske pevke Shanie Twain je bilo pogosto daleč od pravljice. Zdi se, da so vsem velikim uspehom v njenem življenju – tako zasebnem kot profesionalnem – sledili še večji padci. Kot je v enem izmed intervjujev priznala sama, je bil eden najtežjih trenutkov v njenem življenju, ko jo je mož prevaral z njeno najboljšo prijateljico.

Shanio Twain ni treba posebej predstavljati, saj velja za eno največjih zvezdnic kantri glasbe in eno prvih, ki si je upala prestopiti tudi v pop vode. V obeh žanrih je žela velike uspehe, ob tem pa služila kot navdih številnim glasbenikom, ki so prišli za njo; med drugim tudi Taylor Swift

Veliko zaslugo pri pevkinem uspehu ima tudi producent Robert John Lange, ki ga je spoznala po izidu svojega prvenca. V njej je videl potencial in tako sta začela sodelovati, nato pa sta se še zaljubila in poročila. Leta 2001 sta dobila sina, sedem let pozneje pa sta razkrila, da se ločujeta. Kot je v javnost pricurljalo pozneje, je Lange Shanio prevaral z njeno najboljšo prijateljico, Marie-Anne Thiébaud. Tudi zanjo je to pomenilo konec zakona, dve leti pozneje pa je Shania razkrila, da je zaročena z bivšim možem bivše prijateljice. Poročila sta se pred enajstimi leti, njun zakon pa traja še danes. A sprva ni bilo lahko, pevka pa je v nedavnem intervjuju dejala, da je bil to eden najtežjih trenutkov njenega življenja, ki se lahko primerja celo s smrtjo njenih staršev. 

Pevkino življenje je bilo tudi sicer polno vzponov, ki so jim sledili še hujši padci. 

Rodila se je mrtva

Zgodba Shanie Twain bi se skorajda končala, še preden se je zares začela. Ko jo je mama Sharon 28. avgusta 1965 rodila, deklica ni dihala, zdravniki pa so jo že razglasili za mrtvo. Kot je pozneje opisala v svoji avtobiografiji, je zdravnik mami že podal cigareto – to se je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja dogajalo celo v porodnišnicah – ko je deklica nenadoma čudežno zadihala.

Shania Twain ni njeno pravo ime

Ko se je rodila, se je imenovala Eilleen Regina Edwards, in še danes je v družinskem in prijateljskih krogih znana pod imenom Eilleen. Pri njenih štirih letih so ji priimek Edwards spremenili v Twain, saj se je njena mama poročila z Jerryjem Twainom, ko je začela glasbeno kariero, pa so ji šefi založbe svetovali, naj spremeni ime, saj se Eilleen Twain ni slišalo zvezdniško. Tako se je odločila za ime Shania, ki v enem izmed kanadskih dialektov pomeni 'sem na poti'.

Shania Twain
Shania TwainFOTO: Profimedia

Po boleči smrti mame in očima je skrbela za sorojence

Pisal se je 1. november 1987, Shania je imela 22 let, ko sta njena mama in očim izgubila življenje v prometni nesreči. Čeprav je že začela graditi svojo kariero, ni omahovala. Preselila se je nazaj domov in naslednjih pet let posvetila skrbi za mlajše sorojence, preživljala pa jih je tako, da je nastopala v lokalnih pubih in dvoranah.

Njen prvi album je bil popoln polom

Svoj prvenec je končno izdala leta 1993, in čeprav so mu bili kritiki naklonjeni in je z njim dobila oboževalce, je bil za takratne razmere popoln polom. Kar sedem let je trajalo, da je bilo prodanih milijon kopij albuma, zagotovo pa je uspeh nadoknadila z naslednjima dvema ploščama; njen drugi album, The Woman in Me, je dve leti pozneje dosegel naklado v višini 20 milijonov prodanih izvodov, tretji album, Come On Over, pa leta 1997 celo 40 milijonov.

Shania Twain leta 2020
Shania Twain leta 2020 FOTO: Profimedia

Uspeh ji je pokvarila bolezen

Leta, ki so sledila neuspelemu prvencu, so bila za Shanio Twain zlata leta. Vse, kar je izdala, so country navdušenci sprejeli z odobravanjem in hitro je postala kraljica country glasbe. Zanjo velja še danes, saj je v tem žanru prodala tudi največ izvodov albumov. Leta 2004 pa se je nenadoma umaknila z glasbene scene in se z novim albumom zares vrnila šele leta 2017. Kot je razkrila pozneje, vzrok ni tičal zgolj v tem, da se je posvetila vzgoji sina, ki ga je rodila leta 2001, temveč predvsem v tem, da je zbolela za boreliozo, ki ji je močno oslabila glas.

Po drugem albumu je nizala uspeh za uspehom.
Po drugem albumu je nizala uspeh za uspehom.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368