Zadovoljna.si
debeli moški

Novice

400 kilogramov samozavesti

T.M.
31. 01. 2010 19.02
12

So debeli moški res bolj privlačni od debelih žensk? Če upoštevamo dejstvo, da so ženske veliko bolj tolerantne in vzdržljive, potem je odgovor na dlani.


Borba z odvečnimi kilogrami že dolgo ni le v domeni žensk, ampak se vse več moških spopada s številkami na tehtnici. Razlika pri vsem pa je očitna, saj se predstavniki močnejšega spola lažje soočajo s svojo preobilno podobo, ki jo brez zadržkov razkazujejo naokoli.
Moški z velikanskimi, tako imenovanimi pivskimi trebuhi se zelo radi pohvalijo, da mora pravi dedec imeti orodje pod streho. Vendar pa je to zgolj izgovor za orjaško kožno gubo, ki so jo ženske preprosto morale sprejeti. V njihovih primerih je to mnogo težje, saj je družba še vedno pretežno moško naravnana, kar pomeni, da so obilne ženske zaničevane, debeluhi pa so pravi frajerji.
Tako si je mislil tudi 19-letni Američan, ki se je pred vrstniki hvalil, da bo o njem govoril ves svet. In še kako prav je imel, kajti fotografije mladega debeluščka so se s svetlobno hitrostjo razširile po internetu. Ali mu bo slava prinesla kaj dobrega, je vprašanje časa, a dejstvo je, da če bo vztrajal s takšnim načinom življenja, mu bo ostalo bore malo dni za uživanje pod soji žarometov. Tako pretirana telesna teža ima pogubne posledice, še posebej, če se začne nabirati že v mladih letih in se vleče v nedogled.
 

Bo najstnik res zaslovel zaradi kilogramov?
Bo najstnik res zaslovel zaradi kilogramov?FOTO:

Ženske so bolj tolerantne

Linda je 31-letna Angležinja, ki je priznala, da jo orjaški trebuh njenega moža nič več ne moti. "Na začetku je bilo vse drugače, saj je bil Tom eden najlepših fantov na šoli. Ko sva vstopila v dvajseta leta najinega življenja, sva oba počasi začela nabirati kilograme, ki pa sem jih z redno vadbo in pravilno prehrano uspela zajeziti. Mojemu dragemu to žal ni uspelo in tako je primoran, da po svetu prenaša svojih 150 kil. Moram priznati, da sem ga na začetku še silila k hujšanju, kasneje pa sem s tem prenehala, kajti vsak je gospodar svojega telesa in mora znati sam zanj poskrbeti. Pri seksu je sicer malce škripalo, a sva tudi to področje uredila. Naštudirala sva nekaj najbolj praktičnih položajev, ki so ustrezali njegovi orjaški postavi,“ je povedala Linda, ki je očitno zelo strpna in vzorna žena. Manj sreče pa je imela njena najboljša prijateljica Tracy. "Ko se je začela rediti, ji je mož postavil ultimat. Rekel ji je, naj se odloči med kilogrami in njim. Uboga Tracy je bila tako še bolj podvržena frustracijam in kilogrami so neusmiljeno naraščali. Po slabem letu jo je mož zapustil in celo vložil zahtevo za razvezo zakona,“ še pripomni.
Tudi drugi primeri pričajo o tem, da so ženske, kar se tiče kilogramov,  veliko bolj prizanesljive kot moški. Kaj dejansko vpliva na tovrsten odnos, lahko le ugibamo, a vsekakor so ženske tiste, ki lažje prenašajo partnerjevo težo.

Kilogrami, ki ogrožajo življenje.
Kilogrami, ki ogrožajo življenje.FOTO:

Najstnik začel hujšati

Medtem ko nekateri le čakajo, da bodo kilogrami sami skopneli, pa se 13-letni Rus Saša Pehtelev na vse pretege trudi, da bi shujšal. Po prisilni hospitalizaciji, so nesrečnega najstnika s 180 kilogrami poučili o izrednem pomenu hujšanja. V nasprotnem primeru bo že zelo zgodaj izgubil življenje, kar je močno pretreslo njegovo babico. Ta je na silo v prehrano vključila sadje in zelenjavo, kar Saši ni prav nič dišalo. A kljub temu se je sprijaznil z napornimi dnevi, ki so pred njim, saj mora v hitrem času izgubiti čim več kilogramov. Na posnetku, ki je bil objavljen na youtubu je moč videti, v kakšnem stanju je nesrečni Rus po izgubljenih 30. Kilogramih. Po dolgem času se lahko samostojno giblje po prostoru, z babico pa gresta vsak dan na sprehod.

Premajhna krsta
Premajhna krstaFOTO:
 

Predebel za pogreb

Z debelostjo pa so povezane tudi druge bizarne zgodbe. Denimo ta iz Romunije, kjer je najdebelejši državljan po smrti moral na liposukcijo, ker ga niso mogli spraviti v krsto, ki so jo kupili obubožani svojci. Ti si nikakor niso mogli privoščiti še neega stroška za večjo krsto in tako je moral Cristian Capatanescu zaradi 385 kilogramov na liposukcijo, kjer so mu izsesali odvečno maščobo. Žena pokojnika se je odločila, da bodo pripravili kar dva pogreba, enega s pokojnikom v 'premajhni' krsti, drugega pa z žaro, v katero bodo položili maščobo pridobljeno z liposukcijo.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471