Zadovoljna.si
Učilnica

Novice

Šokantno! Učiteljica omamila in zlorabila 11 mladoletnikov

Ni.J.
12. 11. 2011 09.27
3

V Covingtonu v Tennesseeju so aretirali 41-letno srednješolsko učiteljico Cindy Clifton. Učiteljico bremenijo obtožbe, da je v obdobju treh mesecev spolno zlorabila kar 11 učencev, starih med 14 in 17 let, ki naj bi jih pred spolnimi odnosi z alkoholom omamljala na zabavah, ki jih je prirejala pri sebi doma. Grozi ji več kot 60 let zaporne kazni.

Cindy Clifton, srednješolsko učiteljico iz Tennesseeja, bremeni obtožba za kar 53 kaznivih dejanj zoper nedotakljivost mladoletnih, zaradi katerih ji grozi do 60 let zaporne kazni. Med aprilom in julijem letos naj bi namreč spolno zlorabila kar 11 mladoletnikov. Najprej naj bi jih omamila z alkoholom, nato pa imela z njimi spolne odnose pri sebi doma v Covingtonu. Učenci, ki jih je zlorabila, naj bi bili tudi prijatelji njene najstniške hčerke, ta pa naj bi tudi prisostvovala 'alkoholnim zabavam'.

Bila je priljubljena

Cliftonova, ki je zlorabila dečke med 14. in 17. letom starosti, naj bi bila sicer na srednji šoli med učenci in učitelji zelo priljubljena, učila pa naj bi književnost. V 14 točkah obtožnice je obtožena posilstva in zlorabe položaja, v 11 točkah posilstva mladoletne osebe ter v še 14 točkah razpečevanja alkohola mladoletnim osebam. Za vsako posilstvo ji lahko dosodijo do maksimalno 6 let zaporne kazni. V najhujšem primer bi jo lahko obsodili tudi na več kot 60 let zaporne kazni.

Učilnica
Učilnica FOTO: iStockphoto

Organizirala je zabave in ponujala alkohol

Policija je primer začela preiskovati po tem, ko je prijela prijavo, da naj bi se Cliftonova neprimerno vedla do nekaterih učencev. "Pritožbe so prišle predvsem s strani staršev, ki so od otrok izvedeli, da Cliftonova organizira zabave, na katerih otrokom ponuja alkohol," je policija zapisala v sporočilu za javnost. Po trimesečni preiskavi so izdali kar 53 točk obsegajočo obtožnico zoper Cliftonovo. Njen odvetnik je zatrdil, da ni kriva in da naj bi bila vse prej kot prestopnica. "Gospa Clifton zavrača vse obtožbe. Je predana žena, delovna učiteljica in zvesta vernica ter v soseski zelo priljubljena ženska,“ je povedal odvetnik Blake Ballin. William Bibb, ravnatelj šole, na kateri je Cliftonova učila, je povedal: "Zelo smo razočarani, ker se je nekaj takega zgodilo na naši šoli. Zagotavljamo vam, da smo sodelovali s predstavniki oblasti. Naša prioriteta je zdaj sprejeti primerne ukrepe, da bomo otrokom zagotovili varno študijsko okolje.“

Najhujši primer v zadnjem desetletju?

Cliftonovo je policija aretirala, nato pa izpustila proti varščini v višini 40 tisoč dolarjev. Kdaj točno ji bodo sodili, mediji zaenkrat še ne navajajo, sodili pa ji bodo glede vseh 53 obtožb. Primer je predvsem v ZDA precej odmeven, tožilstvo pa je prepričano, da 41-letno Cindy bremeni obtožba za spolno zlorabo največ mladoletnih učencev v Ameriki v zadnjem desetletju. Nedavno so v Ohiu za krivo spolne zlorabe pet učencev spoznali 33-letno Stacy Schuler, ki jo čaka 4-letna zaporna kazen. V 16 točkah obtožnice je bila obtožena spolnega napada, njenega sklicevanja na neprištevnost pa porota pri odločanju ni upoštevala.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413