Zadovoljna.si
Aileen Wuornos je Charlize Theron uprizorila v filmu Monster.

Novice

Pet najhujših serijskih morilk

K.B.
2010-02-22 18:34
5

Ženske običajno niso nagnjene k nasilnosti in zločinu tako kot moški. Zato je takih žensk, ki bi serijsko morile, veliko manj kot moških. Vseeno pa se jih je skozi zgodovino zvrstilo kar nekaj. Preberite, katerih!

Elizabeth Bathory (1560–1614)
Madžarska grofica Elizabeth je bila iz ugledne družine Bathory, ki so bili znani po tem, da so svojo deželo ubranili pred Turki. Krvava grofica, kot so jo tudi poimenovali, naj bi veljala za eno izmed največjih ženskih serijskih morilk v zgodovini. Njen morilski nagon je prišel na dan po smrti njenega moža, ko je s štirimi sokrivci začela mučiti in pobijati mlade ženske ter device. O njej pogosto pišejo, da se je rada okopala v kadi polni krvi, saj naj bi ji to pomagalo ohraniti mladost, od tud vzdevek krvava grofica. Žrtve so bile pogosto kmetice, ki jih je na grad pripeljala pod pretvezo, da bodo lahko delale kot služkinje. Ostale žrtve pa so bili predvsem otroci iz nižjega sloja. Minilo je veliko časa, preden so ljudje posumili, kaj se dogaja za zaprtimi vrati gradu. Elizabeth in njene družabnike so razkrili, vendar grofica sojenja ni dočakala, saj je pred tem storila samomor. Natančno število žrtev ni znano, številke pa se gibljejo od 30 do 650.

Belle Sorenson Gunness (1859–1908)
Druga največja serijska morilka v zgodovini naj bi bila Belle. Njen motiv naj bi bil precej drugačen od ostalih žensk, ki so ubijale. Ljudi je morila, da bi pridobila njihova življenjska zavarovanja. Skozi desetletja naj bi ubila okoli 40 ljudi. Bolj skrivnostno je njeno zgodnje življenje. Številni pravijo, da se je prelomni dogodek, ki naj bi Belle spremenil v morilko, zgodil pri njenih 18 letih. Takrat se je kot nosečnica udeležila plesa, kjer jo je neki bogat in vpliven moški brcnil v trebuh, ona pa je otroka zaradi tega dogodka izgubila. Spet drugi pravijo, da jo je gnala le želja po denarju. Tudi Belle je umrla med čakanjem na sojenje, zato sodbe in kazni ni nikoli dočakala. Ubila naj bi 42 moških in s tem zaslužila kar 250.000 dolarjev.

Mary Ann Cotton (1832–1873)
Angležinja Mary Ann je še ena od morilk, ki je imela nesrečno otroštvo. S smrtonosnim arzenikom je zastrupila kar 20 ljudi. Tako kot Belle Gunnes je tudi Mary Ann morila iz finančnih razlogov. Pri 20 letih se je poročila z Willamom Mowbrayjem, s katerim je imela pet otrok. Štirje so podlegli hudim želodčnim težavam, kmalu zatem pa sta imela še tri otroke, ki so prav tako umrli iz istega razloga. Ni minilo veliko časa, ko je umrl tudi njen mož. Mary Ann je po njegovi smrti prejela velik znesek denarja od zavarovalnice. Tako je svoje 'romanje' nadaljevala in se poročila še dvakrat. Možje so umirali kot po tekočem traku, Mary Ann pa si je z denarjem od zavarovalnice polnila denarnico. Ubila je tudi svojo mater, več otrok, svoje pa tudi moževe iz prejšnjega zakona. Število umorjenih je naraslo na približno 20 žrtev. Policisti so jo odkrili in obsodili na smrtno kazen z obešanjem.

Rosemary West (1953)
Angleška serijska morilka, ki je trenutno v zaporu, je obtožena desetih ubojev. Kot mnogi ostali zločinci je tudi ona imela nesrečno otroštvo. Mati je trpela za hudo depresijo, oče pa jo je spolno zlorabljal. Uboje je zagrešila skupaj z možem, ki je žrtve izbiral kar na avtobusnem postajališču. Največkrat so bila to mlada dekleta, ki sta jih več dni pred krutim zločinom zadrževala doma. Rosemary je občasno delala kot prostituka, stranke pa ji je iskal kar njen partner ter včasih ob samem dejanju bil tudi prisoten. Večkrat je zanosila in rodila kar osem otrok. Petim je bil oče njen mož, ostali pa so bili spočeti s strankami. Občasno jo je obiskal tudi oče, s katerim sta spolno občevala. Leta 1992 so ju obtožili spolnega nadlegovanja njunih otrok, vendar so obtožbe kmalu opustili, saj otroci niso želeli pričati. Na pobudo socialnih delavcev so policisti preiskali njuno dvorišče, kjer so našli človeške kosti. Njen mož Fred je med sojenjem storil samomor, Rosemary pa prestaja dosmrtno kazen še danes.

Aileen Wuornos (1956–2002)
Ameriška prostitutka je na Floridi v enem letu ubila kar sedem moških. Vse uboje je priznala, vendar trdila, da je bila le samoobramba, češ da so jo hoteli posiliti. Tudi Aileen je imela nesrečno otroštvo, saj jo je mati skupaj z njenim bratom zapustila. Na srečo sta nesrečna otroka pod streho vzela njuna stara starša. Aileen je že kot mlada deklica menjavala partnerje, s katerimi je imela kljub nizki starosti spolne odnose, med drugim tudi s svojim bratom. Pri svojih 14 letih je rodila sina, oče pa naj bi bil neznani moški, ki jo je, kot je trdila sama, posilil. Otrok je kmalu po rojstvu umrl, dedek pa je svoja vnuka vrgel iz hiše. Aileen je tako pri svojih 15 začela delati kot prostitutka. Za krivo je bila spoznana šestih umorov, čeprav so jo osumili sedmih. Usmrtili so jo s smrtonosno injekcijo.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141