Zadovoljna.si
Sodnik

Novice

77-letni lažni zdravnik spolno zlorabljal pacientke

Z.K.
13. 04. 2012 12.00
0

V Veliki Britaniji se je zgodila grozljiva prevara, 77-letni Reginald Gill je namreč pod pretvezo, da je zdravnik, skupaj s svojo ženo spolno zlorabljal pacientke. To pa ni vse, postavil jim je lažno diagnozo, da imajo raka. Oblasti so ga prijele, na sodišču pa so ga obsodili na 9 let zapora.

Sodnik
Sodnik FOTO:

Kliniko je vodil kar na domu

Reginald Gill in njegova žena Leila sta spolna izprijenca, ki sta si drznila igrati z življenji številnih žensk, ki so obiskale njuno lažno kliniko. 77-letnik se je izdajal za zdravnika in v svojem domu v Walesu, kjer je vodil tudi svojo kliniko, opravljal zdravniške preglede in postavljal diagnoze. Dvema ženskama je tako lažno diagnosticiral raka in nad njima izživljal svoje spolne fantazije. Pokvarjenec je eni izmed njiju svetoval, naj raka zdravi s pomočjo moškega, ki ji mora uro in pol na dan sesati bradavičke. "Ženske so k njemu prišle po zdravniško pomoč, odprte za nove načine zdravljenja, Gill pa jih je grdo izkoristil,“ je povedal sodnik Keith Thomas. "Rekel jim je, da imajo raka, one pa so v želji, da bi ozdravele, bile pripravljene iti čez vsakršno ponižanje," je še dodal.

Reginald bo za zapahi preživel 9 let.
Reginald bo za zapahi preživel 9 let.FOTO:

Deloval je skupaj z ženo

Izprijeni starec je tako ženskam postavil grozljive diagnoze in jih izpostavil ponižujočim 'tretmajem'. Ženske je pod pretvezo, da opravlja nekakšen pregled, prepričal v to, da so se slekle do golega, on pa jih je izkoristil kot spolni objekt. Deloval je skupaj s svojo 33-letno ženo Leilo, ki je sodelovala pri njegovih sprevrženih igrah in ženske spodbujala, naj obiščejo kliniko njenega moža, kjer jim je postavil lažno diagnozo in se nad njimi spolno izživljal. Z ženo sta ženske pregledovala z golimi rokami brez rokavic, uporabljala sta celo elektrošok. Neimenovana pacientka, ki je opravila pregled pri lažnem zdravniku, je zaradi njegovega nenavadnega odnosa hitro postala sumničava. Potem ko ji je svetoval, naj ji moški uro in pol na dan sesa bradavičke, jo je v nekem nepričakovanem trenutku poljubil na trebuh. Kmalu se ji je zazdelo, da jo poskuša spolno zlorabiti, zato je Gilla prijavila.

Ženske sta zlorabljala psihično in fizično

Gill se je sicer izdajal za nekdanjega zdravnika v britanski vojski. V resnici je bil kuhar in ni imel nikakršnih zdravniških kvalifikacij. Par je ženske in bodoče pacientke iskal na zdravniških sejmih, kjer sta jih seznanjala s svojo lažno terapijo. Gilla so obtožili treh spolnih napadov, 6 napadov, ki so vključevali penetracijo, in dvakratno prevaro. Njegovo ženo so obtožili enega spolnega napada in ene prevare. Par vse obtožbe zanika.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368