Zadovoljna.si
Urša in Aleš Čepin

Novice

Aleš Čepin je besen na Nano Zeneli

Nina Valant/ Vesna Pfeifer
08. 11. 2010 16.35
26

Knjiga Nane Zeneli, ki je izšla pred letom in pol in naj bi opisovala zakon Urše in Aleša Čepina, še vedno dviguje prah. Aleš Čepin se je v oddaji 'Big Brother Slavnih' prvič soočil z avtorico in zahteval jasne odgovore, saj trdi, da so v knjigi napisane same laži. Svojo plat zgodbe pa sta Aleš in Urša za portal Zadovoljna.si pojasnila že ob samem izidu knjige.

Urša in Aleš Čepin
Urša in Aleš ČepinFOTO: Miro Majcen

V knjigi je opisano nasilje, ki naj bi ga izvajali nad Uršo: fizično, spolno in psihično. Zaradi tega bi vas lahko kazensko preganjali. Kako se boste odzvali? Danes sta bila z Uršo pri odvetniku.


Aleš: Knjiga je ena sama velika laž, Urša ni bila nikoli v zlati kletki, imela je popolno svobodo, hodila je, kamor je želela. Nikoli je nisem klical, nadzoroval, maltretiral, ona je zjutraj odšla, kamor je hotela, potem pa sva se sredi dneva vedno dobila na kosilu. Mislim, da si vsak lahko pogleda vaš prispevek, ki ste ga posneli pri nas doma. Urša je bila videti zelo srečna in tudi bila je srečna, tako kot jaz. Če bi mi kdo pred pol leta rekel, da se bo zgodilo kaj takega, si tega ne bi mogel niti zamisliti. Oba je ta zadeva zelo prizadela. Zakaj je Urša Nani govorila te stvari, ne bom raziskoval. Če bi se odločil za kazensko ovadbo, bi jo moral dati proti Urši. Vendar tega nikoli ne bom naredil, saj je mati najinega krasnega otroka, ki ga imava zelo rada. Midva sva s tem končala. Ko sem bil v oddaji Trenja, sem medije prosil, naj nehajo pisati o najini ločitvi, tudi zaradi otrok. Sam imam dva otroka od prej, hodita v šolo in spet bosta morala poslušati pikre pripombe. Presenečen sem tudi, da Nana, ki ima otroke, lahko počne kaj takega. Rekel sem ji: "Nana, pa saj veš, da so vse same laži." Ona pa je odgovorila: "Vem, da so, ampak mene zanima denar. Doma imam položnice, sem brez službe, potrebujem denar, to moram narediti. Plačaj mi 20 tisoč evrov in knjige ne bom objavila. Ne zanimajo me otroci, zanima me denar. Ne zanima me, ali je to res ali ni res." Midva z Uršo dobro veva, da je ta knjiga izmišljotina. Ob tej priložnosti bi Nani predlagal, naj raje o sebi napiše knjigo, saj bo zagotovo zelo brana.

Urša in Aleš Čepin
Urša in Aleš ČepinFOTO: Miro Majcen


Kaj pa trditve, da ste Uršo tepli?


Aleš: Urša dobro ve, da je nisem nikoli udaril, da je med nosečnostjo nisem tepel, da sem ji vedno želel le najbolje. Vedno ji bom pomagal. S to knjigo sem jih pač dobil po glavi, ampak pomembno je, da sam vem, da vse to, kar je napisano, ni res. Razumem Uršo, saj vem, da je Nana manipulatorka. Nani sem ponudil, da ji povrnem stroške, ki jih je imela s pisanjem knjige. Vem, da ni imela več kot dva tisoč evrov stroškov. Ampak ona je hotela 20 tisoč. Nikoli ji ne bi dal tega denarja; raje ga dam revežu, otrokom, v dobrodelne namene.

Menite, da so v knjigi napisane stvari, ki jih Urša ni pripovedovala avtorici knjige?


Aleš: Ne vem, ali je izjavila te stvari ali ne, ker nisem bil zraven. Vem pa, da je Urša stvari govorila v afektu. Nana ji je lagala o meni, zato Urši ne zamerim in ji vse to odpuščam. Urša je mama mojega otroka, v življenju ji želim vse dobro. Glede laži, ki so v knjigi, ne bom ukrepal, verjamem pa, da bo Urša zahtevala svojo pravico.

Urša, ali drži, da je avtorica knjige vajine pogovore posnela in da sta podpisali poslovni dogovor?

Urša: Podpisali sva dogovor o pisanju knjige in pozneje bi morali podpisati še aneks, kar pa se ni zgodilo. V tem aneksu naj bi pisalo, kako si bova delili dobiček od prodaje knjig. V dogovoru je bilo tudi navedeno, da bodo v knjigi objavljene le moje osebne fotografije, vendar se tudi to ni zgodilo.

Aleš: Avtorica knjige ni upoštevala dogovora, da takoj ko najde založniško hišo, skleneta z Uršo pogodbo in napišeta aneks o delitvi dobička od prodaje knjig. Urša je bila z Nano tudi dogovorjena, da bo podpisana pod knjigo, da bo ona zgodbo dokončala in pred izidom lahko v celoti tudi prebrala. Nič od tega se ni zgodilo. Rečeno je bilo tudi, da naj bi bile v knjigi objavljene osebne fotografije in niso, ker jih Urša ni želela izročiti. Sredi februarja je Nani odpovedala sodelovanje, prav zaradi laži, h katerim jo je Nana napeljevala. V tej knjigi je ogromno laži. Na hitro sem jo prebral in lahko rečem, da je resničnih le deset stavkov, vse drugo je čista izmišljotina in laž.

Urša in Aleš Čepin
Urša in Aleš ČepinFOTO: Miro Majcen

Urša, ali ste se zavedali, da izjave, ki ste jih dajali avtorici knjige, ta jih je tudi snemala, lahko potegnejo za sabo določene posledice?

Urša: Vse se je začelo tako, da je Nana prišla k meni z idejo o knjigi. Rekla mi je, da si je prerokovala iz kave in v usedlini videla črko U. Menila je, da sem ta črka jaz. Prišla je pod pretvezo, da bi mi rada pomagala, da bi bila moja menedžerka, mi urejala nastope in kariero. Napisala naj bi lepo ljubezensko knjigo. Verjela sem. Tako sem ji pripovedovala določene stvari iz skupnega življenja z Alešem, o tem, kako sem ga spoznala, o najinih skupnih počitnicah, o poroki. Lepe stvari sem ji govorila. Ona pa me je spraševala, ali me je tepel. Rekla mi je, naj se kar zlažem, saj moramo narediti vsebino zanimivo in sočno. Tako, da jo bodo ljudje brali in knjigo pokupili.

Ste se kaj zlagali?

Urša: Ne. Tisto, kar je Nana posnela na diktafon, se nisem zlagala, določene stvari, zapisane v knjigi, so tudi resnične, veliko pa je laži. Knjigo sem prebrala in nekatere stvari so mi bile znane, druge pa so povsem izmišljene.

So med spornimi trditvami tudi take, ki ste jih vi dejansko izjavili?

Urša: Nekatere so resnične, ampak prenapihnjene. Nana je stalno govorila, da je treba stvari napihniti, da so potem bolj zanimive za branje. Knjiga je napisana v prvi osebi, kot da zgodbo pripovedujem jaz. Morala bi se v njej najti. Ampak se ne, berem knjigo in določene stvari o sebi prvič vidim.

Urša in Aleš Čepin
Urša in Aleš ČepinFOTO: Miro Majcen

Menda je avtorica knjige Urši predlagala, da naročita vašo ugrabitev ali pa, da vas pretepejo. Kaj pravite na to, Aleš?

Aleš: V zvezi s tem bi povedal, da sva z Uršo včeraj zvečer na TV Paprika v oddaji Dannyjeve zvezde prvič spregovorila o vsebini te knjige. Potem pa se je zgodilo sledeče: ponoči ob 1.37 se je pred mojo hišo v Ljubljani pripeljal črn mercedes, v njem sta bila dva ali trije moški. Začeli so hupati in vpiti, zmerjali so Uršo, mene, vpili so: "Čepin, pridi ven." Poklical sem policijo in našli so sledi, policistom sem tudi povedal registrsko številko avtomobila. Res je nenavadno, saj se v desetih letih, kolikor stoji ta hiša, nikoli ni zgodilo kaj takega. Zdaj pa, ko sem prvič javno spregovoril o tej zadevi, so mi ponoči prišli grozit.

Urša: Veliko se govori, da je ta knjiga nastala zaradi denarja in da sem stopila na Aleševo stran, ker mi je plačal. Nana trdi, da ji ni plačal 20 tisoč evrov, ker je meni dal stanovanje in avto. Moram povedati, da od Aleša nisem dobila ničesar. Ne želim, da o očetu mojega otroka pišejo grde stvari. Ko se je začelo govoriti o ugrabitvi, sem sprevidela, da so stvari šle predaleč. Zato sem tudi prekinila stike z Nano. Od knjige ne bom imela ničesar, niti evra ne. Nisem bila z Alešem zaradi denarja in tudi zdaj nisem potegnila z njim zaradi denarja. V postopku ločitve sem dobila skrbništvo nad otrokom in 250 evrov preživnine, to pa je tudi vse, kar sem dobila iz najine štiriletne zveze.

Bili ste pri odvetniku, ker bi knjigo radi sodno prepovedali.

Aleš: Sodna prepoved je v pripravi. Knjigo so verjetno namenoma predstavili v petek, ker so vedeli, da konec tedna ne bomo mogli urejati zadev v zvezi s sodno prepovedjo. Mislim pa, da bo sodna prepoved izvršena že v ponedeljek.

Napovedujete tudi kakšne tožbe?

Aleš: Govoril sem z direktorjem založbe, ki je izdala knjigo. Rekel sem mu, da moram najprej knjigo videti, potem bom ustrezno ukrepal. No, zdaj vem, proti komu moram ukrepati, z odvetnikom se bova še dobila in se bomo odločili, kako naprej. Ukrepi pa bodo zagotovo sledili, vendar zdaj o tem ne bi govoril.

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471