Zadovoljna.si
Andrej Pejić

Novice

Andrej z ženskama svojega življenja

Z.K.
25. 02. 2012 08.50
1

Je pomembna modna ikona, a z nogami trdno na tleh. To je Andrej Pejić, androgeni maneken iz Tuzle, ki je trenutno eden najbolj iskanih modelov na svetu. Čeprav je pred kratkim podpisal pomembno pogodbo z Jean Paulom Gaultierjem, si je privlačni mladenič, ki v modnem svetu prevzema delo privlačnim manekenkam in se sprehaja po modni brvi oblečen v ženska oblačila, vzel nekaj prostih dni za svojo družino, ki živi v Melbournu.

Andrej Pejić
Andrej Pejić FOTO:

Na družino je zelo navezan

Andrej Pejić je zadnje čase zaradi svojega posebnega videza eden najbolj iskanih modelov na svetu. Svetlolasi mladenič je prvi moški v zgodovni mode, ki na modnih pistah nosi tako moška kot tudi ženska oblačila. Obožujejo ga največji modni oblikovalci, med njimi Jean Paul Gaultier in Marc Jacobs, pa tudi uredniki najbolj slavnih modnih revij. Kljub izjemnemu uspehu, zaposlenosti in velikim zaslužkom, pa Andrej ne pozabi na svojo družino. Rodil se je v BiH, med vojno pa je z materjo Jadranko, ki je Srbkinja, babico in bratom, živel v begunskem taborišču nedaleč od Beograda. Po Natovih bombnih napadih je njegova mati zaprosila za politični azil v Melbournu v Avstraliji, kamor se je družina preselila, ko je bilo Andreju osem let. Tam je tudi odraščal, kljub svetovni slavi in uspehu pa se redno vrača k mami in babici, saj je na svojo družino zelo navezan.

Za žensko telo strada

Čeprav je Andrej videti kot ženska, je njegovo telo še vedno moško, saj spola ni spreminjal, prav tako si ni dal vstaviti umetnih prsi. Kljub temu je izjmeno priljubljen model za kopalke, saj snema vse več oglasov za tovrsten kos oblačila. Njegovo vitko telo je plod odrekanja, kot pravi, težko vzdržuje takšno telo. "Da lahko nosim ženska oblačila, moram biti izredno discipliniran. Okoli pasu merim 63 centimetrov, okoli bokov pa 89 centimetrov,“ pove Andrej. Pravi, da v modni industriji preprosto ne moreš veliko jesti. Ker je Andrej odrasel moški, mora za žensko telo še bolj garati.

Za sabo ima že uspešno manekensko kariero

Pejić je le v lanskem letu krasil kar 14 naslovnic, nastopil pa je celo v oglasu za 'push-up' nedrček, kjer so hoteli dokazati, da imajo lahko oprsje tudi tisti, ki so ravni kot deska. tudi tisti, ki so ravni kot deska, oprsje. V letu 2011 je postal obraz za modno linijo Marca Jacobsa, sprehodil pa se je za modne velikane kot so John Galliano in Jean Paul Gaultier. Slednjega je tako navdušil, da je njegov androgeni videz uporabil kot navdih za kolekcijo oblačil, tako moško kot tudi žensko. Francoski fotograf Sebastien Micke, ki je fotogrofiral mnogo moških modelov, ki nastopajo kot ženske, pravi, da je njegova ženstvenost povsem naravna. "Andrej ima nekaj več, to kar imajo supermodeli. Enostavno ve, kako se postaviti pred kamero, zanj je to naravno,“ je povedal Sebastien.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368