Zadovoljna.si
Angelina je z videom na portalu YouTube počastila spomin na mamo.

Mama in jaz

Angelina Jolie z osebnim videom ganila ves svet!

Z.V.
2013-08-01 14:32
6

Igralka Angelina Jolie in njen brat James Haven sta v spomin na mamo, ki je pred šestimi leti v Los Angelesu izgubila boj z rakom, na potralu YouTube že pred leti objavila posnetke, ki so nastali na Havajih pred skoraj 30 leti. Po enem dnevu so video umaknili in ga vrnili v domačo videoteko.

Ameriška igralka se je skupaj z bratom Jamesom Havenom z dveminutnim videom spomnila mame, ki je zaradi raka na jajčnikih umrla pred šestimi leti. Video je nastal leta 1981, ko je imela Angelina komaj 6 let. Igralka se na posnetku igra z mamo Marcheline in bratom Jamesom na plaži na Havajih. Ganljivi posnetki kažejo srečno družinico, ki se objema in smeji, potem pa Marcheline s hčerko zapleše havajski ples.

Spomnimo, komaj 56-letna Marcheline Bertrand je umrla v bolnišnici Cedars-Sinai Medical Center v Los Angelesu. Pokopali so jo v družinskem krogu, Angelina in brat pa sta takrat vse, ki so se še zadnjič prišli pokloniti njuni mami, pozvala, naj namesto rož donirajo bolnišnici Cedars-Sinai in njenemu inštitutu za raziskovanje raka.

Kratka igralska kariera

Marcheline Bertrand, rodila se je leta 1950 v Chicagu, je bila potomka francoskih Kanadčanov in indijanskega plemena Irokezi. Igro je študirala na newyorškem The Actors Studiu pri Leeju Strasbergu, kjer so se igre učili tudi Paul Newman, Robert De Niro, Al Pacino, James Dean, Steve McQueen, Jane Fonda in še nekateri drugi znani igralci. Marcheline je nastopila v manjši televizijski vlogi in v dveh komedijah. Leta 1982 je igrala v filmu Looking to Get Out, med scenaristi komedije pa je bil tudi Jon Voight, ki je imel v filmu glavno vlogo, pred kamere pa je takrat stopila tudi Angelina Jolie. Leta 1983 je Marcheline v filmu The Man Who Loved Women nastopila ob Burtu Reynoldsu in Julie Andrews. Angelina je v nekem intervjuju razkrila, da se je prav zaradi mame odločila za igralski poklic. Kot je pojasnila, je njena mama izredno ljubila igro. Kljub manjšemu številu vlog je bila izjemno nadarjena igralka.

Angelinin oče je bil nezvest

Marcheline se je z Angelininim očetom Jonom Voightom, ki je bil kar 12 let starejši od nje, poročila leta 1971. Po dveh letih zakona se jima je rodil sin James Haven, leta 1975 je na svet privekala Angelina, že leto kasneje pa sta se Marcheline in Jon razšla ter se dve leti kasneje tudi uradno ločila. Angelinina mati se je kasneje spet poročila s Tomom Bessamro, s katerim se je ločila po petih letih. Zanimivo je, da njena otroka med odraščanjem nista imela veliko stikov s pravim očetom. Pravzaprav je Angelina za ločitev staršev vedno krivila očeta, saj je bila prepričana, da je bil glavni vzrok njegova nezvestoba.

Do krajšega premirja med hčerko in očetom je prišlo med snemanjem filma Lara Croft, v katerem sta skupaj zaigrala. Nato pa so Jonove trditve, da ima Angelina ‘resne čustvene težave’, naredile svoje in igralka je spet prekinila vse stike. Angelina je odnos z očetom v medijih tako komentirala: "Z očetom ne govoriva. Po mojem mnenju ista kri še ne pomeni družine." Igralka je tudi povedala, da je ime za drugega sina Paxa izbrala na seznamu imen, ki jih je pred smrtjo predlagala njena mati. Angelina je v nekem intervjuju  razkrila, da so sorodniki po mamini strani umirali mladi: "Tudi moja babica je umrla mlada, zato je mama vedno govorila, da se to lahko zgodi tudi njej." Na vprašanje neke novinarke, od kod izvira njeno sočutje do ljudi, ki nimajo sreče v življenju, je Angelina odgovorila, da je to lastnost podedovala od matere. Najbolj je uživala, ko je pomagala drugim, je povedala Angelina in dodala: "Moja mama pomoči ljudem v stiski ni doživljala kot dolžnost, temveč jo je to osrečevalo."

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138