Zadovoljna.si
Roberto Bolle-7

Novice

Baletnik, ki meša glave

Z. T.
28. 04. 2010 16.00
1

Tudi dekleta, ki jih klasični balet ne zanima, dobro vedo, kdo je Roberto Bolle. Lepi prvi plesalec milanske Scale nikogar ne pusti hladnega. Njegov nežni obraz, mišičasto telo in popolni gibi so prava 'ubijalska' kombinacija.

Roberto Bolle se je v rosnih letih pridružil baletnemi šoli znamenite milanske Scale. Njegovo nadarjenost je med prvimi opazil baletni zvezdnik Rudolf Nurejev, ki ga je izbral za vlogo Tadzia v baletu Smrt v Benetkah. Zgolj dve leti po tem, ko se je pridružil baletnemu ansamblu Scale, je postal že prvi solist.

Čvrsto Robertovo telo dobesedno lebdi na odru.
Čvrsto Robertovo telo dobesedno lebdi na odru.FOTO:

Lepota, ki se ji ni mogoče upreti

Od takrat je šla njegova pot samo še navzgor, odplesal je številne najbolj znane baletne vloge – od Pepelke pa do Don Kihota, Labodjega jezera, Romea in Julije, Vesele vdove... Plesal je v vseh najpomembnejših opernih hišah sveta. A postavni plesalec je takoj padel v oči ženskemu dela občinstva, saj njegova lepota ne ostane neopažena. Pred neko predstavo je bila nad videzom baletnika navdušena tudi žena italijanskega predsednika Napolitana.

Kot bi letel...

Za Bolleja pravijo, da ne pleše, ampak leti. Tisti, ki ga poznajo, ga opisujejo kot skromnega fanta, ki je rad v kavbojkah in športnih copatih. Njegov korak je lahak, zdi se, kot da bi lebdel. Prav zaradi njegove posebne lepote in elegance so ga za svoj obraz izbrale številne modne hiše, med njimi Gap in ferragamo. Družil se je že z vsemi svetovnimi zvezdami, poklinil se je kraljici Elizabeti in papežu Janezu Pavlu II, govoril je s pokojno princeso Diano.

Najpogosteje ga videvajo v družbi prijatelja.
Najpogosteje ga videvajo v družbi prijatelja. FOTO:

Je priznal, da je gej?

Bolle se je moral kaj kmalu soočiti z govoricami, da je istospolno usmerjen. Pravzaprav jih je podžgal sam z izjavo, za katero je potem zatrjeval, da je bila vzeta iz konteksta. Nemudoma je zanikal, da bi kadarkoli razkril svojo homoseksualnost. Vedno je skrbno skrival svoje zasebno življenje, o svoji seksualni usmerjenosti pa je še posebej zadržan. ''Z novinarjem sem se pogovarjal o homoseksualnosti na splošno in ne o meni.“

Kakorkoli že, lepi baletnik je bil v zvezi zgolj z balerino Beatrice Carbone. So ga pa že večkrat ujeli na romantičnem sprehodu z nekdanjim fotomodelom in prijateljem, skupaj sta bila tudi na počitnicah. Bolle ob vsem tem pravi, da ni zaljubljen, saj vso energijo usmerja v svoje delo. Z oboževalko pa, poudarja, ne bi bil nikoli, saj bi težko verjel, da je dejansko zaljubljena v njega kot osebo in ne v njegovo javno podobo.

Kadar ne nastopa, je skromen fant v kavbojkah.
Kadar ne nastopa, je skromen fant v kavbojkah.FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478