Zadovoljna.si
Klavdija svetuje, da bodite med izdelavo nakita potrpežljivi.

Novice

Bi si rade izdelale uhane?

Nina Valant
17. 03. 2009 19.09
3

Večina deklet si nakit kupi ali ga dobi za darilo. Če pa le imate kanček ustvarjalne žilice, ga lahko izdelate kar same. V videu si oglejte, kako izdelati uhane, zapestnico in prstan.

Klavdija svetuje, da bodite med izdelavo nakita potrpežljivi.
Klavdija svetuje, da bodite med izdelavo nakita potrpežljivi. FOTO: Marko Levičar

Klavdija Kurent nam je pokazala, kako se na enostaven način izdela komplet nakita.

"Z izdelavo nakita se ukvarjam 5 let. Sprva sem se stvari lotila zgolj zaradi lastnih potreb, ker sem na internetu videla stvari, ki so mi bile všeč in sem si jih hotela izdelati tudi sama. Tako sem postopoma osvajala različne tehnike in materiale. V letih sem izoblikovala svoj lasten stil, ki ga skušam prilagajati tudi trenutnim trendom," je povedala Klavdija.

Modni trendi pri nakitu so zelo široki. Moderni so zelo preprosti in minaturni kot tudi ekstravaganti in veliki kosi nakita.

"Pri izdelavi nakita so predvsem potrebne naslednje lastnosti: natančnost, vztrajnost in domišlija. Nakit si vsak lahko izdela sam. Potrebni so volja do učenja, veliko vaje in pa ideja. Ko začnemo z izdelovanjem, moramo biti pripravljeni, da se nam bo kaj ponesrečilo, da ne bo šlo točno tako kot bi želeli, da bomo kak tudi material uničili. Popolnim začetnikom je v veliko pomoč udeležba na kaki delavnici, kjer se seznanijo z najnujnešimi osnovami. In od tu naprej je pomembna samo vaja in vaja."

Klavdija je skozi spoznavanje materialov in različnih tehnik pričela izdelovati tudi uporabne okrasne predmete za dom, ki si lahko ogledate tukaj.

Če pa bi se želeli udeležiti katere od delavnic, ji lahko pišete na klavdija.kurent@gmail.com.

Tudi vi lahko izdelate tak prstan.
Tudi vi lahko izdelate tak prstan.FOTO: Nina Valant

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471