Zadovoljna.si
Thomas pričakuje že drugega otroka.

Novice

Bo dojenčke nosil 'štrk'?

V.P.
14. 11. 2008 18.35
0

Thomas Beatie ponovno pričakuje otroka. Vest sama po sebi ne bi bila nič posebnega, če ne bi bil noseč on in ne njegova soproga. Ali to pomeni, da odslej dojenčkov ne bo več nosila štorklja temveč štrk?

Mama Arnold in ata Danny
Mama Arnold in ata Danny FOTO:


Se še spomnite simpatičnega ameriškega filma Junior, v katerem znanstvenika dr. Alex Hesse (Arnold Schwartzeneger) in dr. Larry Arbogast (Danny DeVito) odkrijeta zdravilo za varno nosečnost. Nadrejeni jima ne dovolijo, da bi zdravilo preizkusila na nosečnicah, zato Larry prepriča Alexa, naj v imenu znanosti postane poskusni zajec. Alex zanosi, vendar se kmalu naveže na nerojenega otroka, kar pa prinese nemalo zapletov.

Filmska zgodba postane resnična

V ZDA se zgodba s filmskih platen seli v resnični svet. 3. julija letos je Thomas Beatie v Oregonu povil hčerkico. Njegov primer je sprožil precej začudenja, ko je pred slabim letom v petem mesecu nosečnosti pristal na fotografiranje. Kot je pojasnil, se je za ta nenavadni korak odločil izključno zato, da bi omehčal ameriško javnost in svet glede pravic homoseksualnih parov, vključno s pravico do razmnoževanja. 34-letni Thomas je bil do pred desetimi leti ženska, ime pa mu je bilo Tracy Lagondino.

Dejanje ljubezni

Srečni očka je rodil hčerkico Susan. Doji jo mamica Nancy.
Srečni očka je rodil hčerkico Susan. Doji jo mamica Nancy. FOTO:

Ko je Tracy ugotovila, da ima homoseksualna nagnjenja in je tako zelo zaljubljena v svojo sedanjo soprogo Nancy, je bila prav zaradi nje pripravljena spremeniti spol. To se je tudi zgodilo: spremenila je ime, začela je terapijo s testosteronom, s kirurškim posegom so ji zmanjšali dojke, obdržala pa je ženska rodila. Zahvaljujoč tej odločitvi je letos poleti Thomas po 40 urah rojevanja povil deklico Susan. Za ta korak sta se s soprogo odločila zato, ker 45-letna Nancy ni mogla zanositi. V mladih letih so ji namreč zaradi bolezni odstranili maternico.

Vsi so jima obrnili hrbet

Ko se je par odločil za umetno oploditev, jima nobena klinika pri tem ni želela pomagati. Zato so poseg opravili kar doma. Z injekcijo so vbrizgali sperno nekega darovalca. Pri prvem poskusu je imel Beatie zunajmaternično nosečnost, zaradi česar je izgubil jajcevod. Že drugi poskus se je končal srečno, z rojstvom hčerkice. Thomas in Nancy sta med nosečnostjo nastopila tudi v pogovorni oddaji Oprah Winfrey. Slavni voditeljici je takrat Thomas povedal, da ko bo hčerkica dovolj stara, ji bosta z Nancy povedala vso resnico. "Povedala ji bova, kako se njena starša neizmerno ljubita in kako zelo ljubiva tudi njo," sta povedala zakonca Beatie.

Thomas pričakuje že drugega otroka.
Thomas pričakuje že drugega otroka.FOTO:


Popotovanje nosečega moškega

Štiri mesece po prvem porodu, je Beatie ekskluzivno za ameriško televizijo ABC povedal, da je ponovno v veselem pričakovanju. O tem so posneli dokumentarni film z naslovom “Kaj je moški? Kaj je ženska? Popotovanje nosečega moškega.”
KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478