Zadovoljna.si
Brane Kastelic

Novice

'Fanatično obožujem lepe ženske ritke'

V. P.
02. 06. 2010 09.00
4

Številne generacije so odraščale ob njegovih erotičnih zgodbicah in si seksualno življenje popestrile z njegovim domiselnim pisanjem. Brane Kastelic je pronicljiv in duhovit kolumnist, pisatelj in dopisnik z Otoka, kamor se je preselil pred 25 leti. Z večnim šarmerjem in zapeljivcem smo se pogovarjali o temi, ki jo je dodobra raziskal – o seksu.

Brane Kastelic brez dlake na jeziku spremlja dogajanje na britanski družabni in družbeni sceni.
Brane Kastelic brez dlake na jeziku spremlja dogajanje na britanski družabni in družbeni sceni.FOTO: osebni arhiv

Zagotovo si prvi, ki je začel Slovencem in Slovenkam širiti seksualna obzorja. Kakšno je po tvojem mnenju trenutno stanje?

O seksu se danes vsekakor veliko več, celo ogromno piše in nekaj več, pa še vedno premalo govori. Prednjačijo spletni portali in razcveteli revijalni tisk. Teorije je, po mojem, dovolj. Še vedno je malo ljubezensko-erotične literature. Spolnosti in erotike je vse premalo na najmočnejšem mediju, televiziji. Mislim, da ima večina do seksa in erotike še vedno nekako sramežljiv odnos, v zadregi so, ko beseda nanese na to, zlasti moški, kadar so trezni in v družbi žensk. Še vedno se mi zgodi, da me v intervjujih vprašajo, ali mi je pisanje o erotiki in pisanje erotičnih zgodb »škodilo«, pa tudi, kako je to 'neresno' pisanje vplivalo na 'resni' del mojega pisanja. Halo! Sam imam pisanje o seksu in erotiki za nekaj resnega. Koliko se je spremenilo stanje na ljubezensko-seksualnih frontah, pa težje presodim. Zdi se mi, da imajo Slovenke danes veliko širša seksualna obzorja kot Slovenci, da so veliko bolj napredovale kot moški, zlasti mlajše in mlade. Dvomim, da veliko moških bere vse, kar je napisananega o seksu. Še vedno mislijo, da vse vedo. Pa se motijo. To, česar zares ne morem razumeti, pa je slovenska obsedenost s politiko, ki zasenči vse drugo in postaja že nerazumna.

'Med pisanjem zares vroče zgodbe moraš na primernem kraju čutiti, da je zares dobra.'
'Med pisanjem zares vroče zgodbe moraš na primernem kraju čutiti, da je zares dobra.' FOTO: osebni arhiv

Kako bi opisal povprečno Slovenko v postelji?

Povprečno!? Težko bi opisal v postelji povprečno Slovenko. Bolj malo te vrste povprečnih Slovenk poznam. Velika večina, ki sem jih imel srečo spoznati, je bila v ljubezni nadpovprečna: vešča, brez predsodkov in zadržkov, (multi)orgazmična, nenasitna, inovativna, zelo vroča.

Veliko si in še vedno pišeš o seksu. Koliko je v tvojem pisanju praktičnega znanja in koliko zgolj teorije?

Približno takole: če bi samo teoretiziral, ne bi mogel biti prepričljiv pri opisovanju 'prakse', če bi toliko 'prakticiral', kot sem napisal, ne bi imel časa za pisanje. V pomoč mi je tudi domišljija. Ta je precej fokusirana na ženske obline in doline, ki jih rad tudi slikam. Sem tudi dober poslušalec prijateljic in prijateljev, ki se v moji družbi radi razgovorijo o svoji 'praksi'. Tudi pisanje o seksu je užitek, zaradi katerega preideš od besed k dejanjem. Med pisanjem zares vroče zgodbe moraš na primernem kraju čutiti, da je zares dobra. Tudi branje vročih zgodbic naj bi spodbujalo 'prakso'. Glede mojih praktičnih znanj pa: mislim, da ne bom, kot je velika večina moških in žensk, ki jim je na starost najbolj žal, da niso več seksali ali zamenjali partnerja/partnerjev, ki mu/jim je bilo premalo do seksa. Na kratko: kar dosti je bilo in je prakse, teorija oziroma pisanje pa jo je in jo še vedno spodbuja.

Katere ženske so po tvojem mnenju najbolj vroče?

Vsaka ženska je lahko »najbolj vroča« v objemih moškega, ki si ga zares želi, če ta zna v njej zbuditi vročino. Njena vročica se začne med ušesi in pod prsmi. Z drugimi besedami: v glavi in srčku, ne pa med nogama. V bistvu ni pravil, vsaka ženska je seksualni svet zase. Če bi vseeno moral govoriti o najbolj vročih, bi rekel, da se najbolj in najhitreje medijo in so zato najbolj vroče ženske po tridesetem letu, da so ženske najbolj vroče od tridesetega pa tja do petintridesetega leta, da so verjetno najbolj vroče temnolaske s temnimi očmi, pa samozavestne ženske, ki so zadovoljne s svojo golo podobo, ženske, ki rade športajo, ženske, ki veliko mislijo na seks … Sem kaj izpustil? Seveda, ženske, ki imajo rade seks, pa že dolgo niso seksale.

'Najbolj vroče so ženske po tridesetem, temnolaske s temnimi očmi ...'
'Najbolj vroče so ženske po tridesetem, temnolaske s temnimi očmi ...'FOTO: osebni arhiv
Poročen si že vrsto let, kaj meniš o skokih čez plot?

Vse kaže, da je to zelo priljubljena 'disciplina', ne samo v svetu zabave, v katerem zadnje čase mrgoli zlasti nezvestih moških. Mislim, da nezvestih žensk ni bistveno manj kot je nezvestih moških, znajo pa nezvestobo veliko bolje skriti. Monogamija ni nekaj, s čimer se ljudje, moški in ženske, ki smo seksualno daleč najbolj aktivna bitja na tem planetu, zlahka sprijaznimo. O tem je zanimiva knjiga z naslovom Parjenje v ujetništvu. Glavni vir nezvestobe je žalosten: premalo seksa (v ujetništvu!!!). Pa tudi drugi viri so žalostni: slab seks, rutinski seks, dolgočasen seks. Vseh teh seksov je … na tone. Pomislite samo na to: velika večina parov, potem ko se enkrat prepusti udobju življenja v dvoje, seksa dvakrat do trikrat na teden do prvega orgazma, prevečkrat samo do njegovega. Vse manj je ljubezenskih maraton(čk)ov, prijetnega ljubezenskega izčrpavanja, ki preganja nezvestobo, in vse manj je priljubljenega oralnega seksa, ki je v prvih vročih letih obvezni lik predigre, zlasti ženske postanejo oralno skope, seks se začne vse preveč ponavljat' ….

Brane zase pravi, da je 'klasik', najraje ima seks v dvoje v domači postelji.
Brane zase pravi, da je 'klasik', najraje ima seks v dvoje v domači postelji. FOTO: Miro Majcen

Seks postane zadnja »prioriteta«, nekaj, kar pari odlagajo in prelagajo veliko več kot vse drugo, kar počnejo v življenju. Pomislite na to, koliko časa zapravimo na primer v katedralah potrošništva ali v bifejih in gostilnah in kako malo ga ostane za seks. In potem primerjate čas in pestrost legalnega seksa s časom in pestrostjo ilegalnega seksa s skrivnimi ljubimkami ali ljubimci: ure in ure, celo noč … na vso moč, v vseh mogočih položajih in kakšnem malo manj mogočem. Legalni seks bi moral biti bolj podoben ilegalnemu, pa bi bilo veliko manj nezvestobe. So tudi drugi viri nezvestobe. Priložnost še vedno dela tatu! Zlasti moške, čeprav jim vse bolj sledijo tudi ženske, v nezvestobo vodi tudi »oblast«. S tem mislim na moč in vpliv, ki jo imajo na delovnem mestu, pa priljubljenost, slava in tako naprej … Tudi sodobne komunikacije, od elektronske pošte do mobilnih telefonov – pomislite na priljubljeni 'seksting', pošiljanje seks SMSov – so opravile svoje in spodbudile nezvestobo. Po drugi strani pa vodijo v odkrivanje več 'grešnikov' …

Pari, ki so že dolgo v zvezi, si seksualno življenje popestrijo s kakšno novo seksualno prakso, denimo svinganjem. Tvoje mnenje in izkušnje?

V bistvu sem 'klasik': ni boljšega, kot je ura do dve seksa v dvoje v postelji v dveh, treh priljubljenih položajih, z dodatkom vedno kakšnega novega, vznemirljivega položaja, v katerem že dolgo nisi bil. Tudi brez oralnega seksa ne gre. Včasih se priležejo tudi hitreci, na primer v kopalnici ali naravi ali garaži ali kjer koli nenadoma izbruhne želja. Tako imenovane 'popestritve', od analnega seksa do svinganja, od seksa v jati (skupinski seks) do novodobnega na internetu dogovorjenega seksa z nekom, ki ga prvič srečaš in tako naprej me absolutno nikoli niso zanimali … Edina vznemirljiva 'popestritev' je seks v troje – z dvema ženskama, da ne bo pomote – ki je lahko nekaj zelo lepega in nepozabnega, dokler vmes ne poseže ljubosumje.

Je telesna lepota oziroma privlačnost pomembna za dober seks?

Telesna lepota in privlačnost sta bolj pomembni pri iskanju seksualnega partnerja kot pri samem seksu. V postelji nikakor ne zagotavlja dobrega seksa, ker pa fanatično obožujem lepe ženske ritke, bi poudaril pomen lepote tega dela ženske anatomije. Drugače pa: nekateri lepotci in lepotice imajo same sebe preveč radi, da bi dovolj mislili na partnerjev užitek. Ključno je ujemanje. Zlasti libida. In ker imam izostren vonj – tudi vonj je lahko ključnega pomena za dober seks. In ker sem nepopravljiv romantik, tudi mislim, da je ključna ljubezen. Zaljubljena ženska se gotovo najhitreje in najbolj medi, medeča ženska pa ti zamegli pogled …
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478