Zadovoljna.si
'Kaj vam pove moj nos?'

Novice

Nos – izdajalec

Savina Hrs
16. 03. 2009 19.20
0

Branje obraza lahko da dragocene informacije o človeku. Opazujte obraze svojih sorodnikov, prijateljev, sodelavcev, znancev. Če boste pozorni, boste kmalu odkrili veliko zanimivega; hitro boste na podlagi tako imenovanega branja obraza razkrili, kakšna osebnost se skriva za njim. V tem prispevku pa lahko izveste, kaj o človeku pove njegov nos.

'Kaj vam pove moj nos?'
'Kaj vam pove moj nos?'FOTO: iStockphoto

Prvi vtis nas lahko prevara

Lastnosti, kot so odkritost, inteligenca in zanesljivost, so glavni atributi, ki jih pričakujemo od ljudi, ki jih izberemo za tesnejše prijatelje ali intimne partnerje. Vendar je eno vedeti, kaj pričakujemo, in povsem drugo, kako te lastnosti pri ljudeh prepoznati. Oseba, ki se na prvi pogled zdi zanesljiva, se lahko kaj kmalu izkaže za popolno nasprotje. Prvi vtis osebe ne pokaže vedno v pravi luči. Veliko informacij o človeku samem nam daje njegov videz, obraz pa je prava zakladnica razkritih skrivnosti.

Je človekov obraz maska?

Obraz je kot maska, ki si jo nadene igralec, ko hoče poudariti določen lik – veliko več odkrije, kot si lahko mislimo. Seveda so izjemno redki tipični predstavniki posamezne kategorije. Tudi sicer so vedenjske poteze ljudi bolj pisane kot črno-bele. Vendar lahko precej pogosto prepoznamo oziroma določimo prevladujočo obliko in karakterne značilnosti. Znane so nam štiri prevladujoče oblike obraza: podolgovat, okrogel, pravokoten in trikoten. Nekatere informacije nam da oblika, nekatere pa lasje, ušesa in posamezni deli obraza. Tokrat bomo podrobneje pogledali, kaj izraža nos.

Nos – pokazatelj bogastva

Intenzivnost telesne aktivnosti je povezana z dovajanjem kisika, za kar je odgovorno naše zunanje orodje – nos. Velik nos je tudi velik pokazatelj bogastva in sposobnosti služenja denarja. Pokaže, kakšen odnos ima določena oseba do financ. Nosnice naj bi predvsem nakazovale, kaj oseba obeta na finančnem področju. Med štiridesetim in petdesetim letom starosti nas vodi prav nos.

Je Leonardo DiCaprio res sramežljiv in zadržan, kot to sporoča njegov nos?
Je Leonardo DiCaprio res sramežljiv in zadržan, kot to sporoča njegov nos?FOTO: Reuters

'Idealen' nos

Idealen nos – če mu smemo tako reči - ima visok, raven, poln in mesnat vrh, z rahlo razširjenimi, varovalnimi nosnicami. Mesnat vrh nosu nakazuje iskreno in toplo osebo z močno sposobnostjo vživljanja v druge ljudi. Taka oseba si visoko zastavi cilje, je taktna in uglajena.

Če je nosni vrh izrazit oziroma velik, se to odraža v nagnjenju k nasilju. Večji kot je, bolj je oseba podvržena nasilnim dejanjem. Kljukasti ali orlovski nos izraža močno voljo, neodvisnost in podjetnost. Oseba s takšnim nosom bo v srednjih letih verjetno dokaj uspešna. Navzgor zavihan nos naznanja srečo v ljubezni in lahko navezovanje družabnih stikov.

Ostale oblike nosu lahko pomenijo naslednje:

– visoka nosna kost in zašiljen vrh: visoka stopnja energije in radoveden duh;
– velik nos: oseba je sicer polna energije, vendar se bolj angažira na materialnem kot duhovnem področju;
– majhen nos: tak nos imajo zadržane in sramežljive osebe;
– tanek nos: značilen je za občutljive osebe, ki so pogosto 'na robu' in so rade drobnjakarske;
– širok nos: imajo ga izrazite osebnosti, v njih se včasih skriva 'vrag';
– dolg nos: kaže na razsodne, preudarne, vendar nekoliko nestrpne osebe;
– kratek nos: taka oseba je vedra in nenarejena;
– kratek in zavihan nos: ljubezniva, a tudi molčeča oseba, njeno življenje je prepleteno s kapricami;
– raven nos: ima po naravi disciplinirana in metodična oseba.

Nosno-ustnična brazda

Brazda med nosom in zgornjo ustnico, imenovana tudi philtrum, je prav tako vredna pozornosti. Če je jasna in izrazita, globoka in dolga, napoveduje zdravje, vitalnost in visoko energetsko raven. Ploska, neizrazita in težko opazna brazda označuje šibkejšo življenjsko moč in gon.

'Vas zanima, kakšen je idealen nos? Takšen!'
'Vas zanima, kakšen je idealen nos? Takšen!'FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375