Zadovoljna.si
Zvezdice, srčki, rogovi ... (Vir: Bmezine.com)

Novice

Bizarna lepota

K.B.
2009-11-26 19:59
14

Medtem ko še vedno obstajajo ljudje, ki se jim tetoviranje in prebadanje telesa ne zdita sprejemljiva, drugi ubirajo še veliko bolj ekstremne metode 'okraševanja' telesa. Preberite, katere!

Brazgotinjenje in implantati sta le dva od ekstremnih trendov, ki so zadnje čase vse bolj priljubljeni. Po svetu imajo tovrstne bizanosti veliko privržencev, še posebej v Berlinu.

Brazgotina kot lepotni dodatek      

Brazgotinjenje je dokaj priljubljeno. Sam proces v osnovi pomeni, da vam v obliki brazgotine na koži ustvarijo napis, vzorec ali sliko. Poznamo več metod za dosego cilja, najbolj popularni pa sta dve. Prva izgleda tako, da vam s skalpelom vrežejo željeno obliko ter kožo zatem postrgajo, kar naredi brazgotino širšo in vidnejšo. Sam proces je brez uporabe anestetika izredno boleč, vendar nekateri pri tem uživajo ali pa morda s tem dokazujejo svojo trdoživost. Med rezljanjem se sproščajo endorfini, ki vas spravijo v evforično stanje, zato je bolečina manj intenzivna. Vseeno pa občutek zagotovo ni prijeten.

Žigosanje

Pri drugi metodi, imenovani žigosanje, uporabljajo kos segretega železa, ki vam ga odtisnejo na kožo. Kadar želite manjše vzroce, je dovolj, da uporabijo le en kos kovine, pri bolj kompleksnih pa več. Nastane opeklina tretje stopnje, ki uniči živce in na mestu opekline koža ni več občutljiva. Končen rezultat je podoben brazgotinjenju. Nekateri na rano polijejo vinski kis, saj s tem izzovejo infekcijo. Brazgotina tako postane bolj vidna, saj je večja oziroma pridobi na volumnu.

Implantanti

Tehnika, s katero vam pod kožo vstavijo implantate določenih oblik, sodi med dokaj nove načine modifikacije telesa, saj jo izvajajo šele 10 let. Tovrstno tehniko je družba, od vseh opisanih, še najmanj sprejela, kljub temu se ponekod, denimo v ZDA , hitro širi. Poseg izgleda tako, da vam na željenem mestu naredijo majhno zarezico, skozi odprtinico pa vam pod kožo vstavijo implantat. Ta je lahko iz različnih materialov, najpogostejša pa sta titan in silikon. Na površini je vidna oblika, ki si jo zaželite. Pogoste so razne zvezdice, srčki, rogovi, itd. Najpogosteje jih vstavljajo pod kožo na roki, glavi, prsih, v glavnem tam, kjer je koža bolj elastična.


Celjenje rane                                                            

Bistvenega pomena je, da poseg opravlja strokovno usposobljena oseba, saj ne sme zarezati pregloboko v kožo. Prav tako mora biti oprema, ki jo uporablja, sterilna, sicer lahko hitro pride do raznih okužb in zapletov. Po sami modifikaciji pa je izjemno pomembna tudi oskrba. Čas celjenja je odvisen od velikosti 'okraska' ter osebe same. Nekateri zagovarjajo metodo 'pusti pri miru', kar pomeni, da se oseba rane ne sme dotikati in jo oskrbovati. Druga metoda pa vključuje redno vtiranje kreme ter ščetkanje. Obstaja tudi možnost, da se rana ne zaceli v točno taki obliki, kot je bila sprva 'izrezljana' na koži. Lahko se razširi in tako postane brezoblična. Ljudje se zelo razlikujemo, zato ima seveda enaka metoda na različnih ljudeh različne učinke. Brazgotina izgubi prvotno obliko, za kar pa ni kriv izvajalec. Na to v veliki meri vpliva reakcija telesa.

Tovrstne tehnike niso novost

Tehniko brazgotinjenja so uporabljala že starodavna ljudstva v Afriki. Z njimi so zaznamovali različna plemena, tako odrasle kot tudi otroke. S tem so izražali pripadnost svoji kulturi. Zaradi temne barve kože je bila ta tehnika zelo dobrodošla, saj so tatuji veliko manj vidni. Ljudje, ki se danes odločajo za take okraske, običajno pripadajo določeni subkulturi, s tem pa izrazijo pripadnost. Ker tovrsten poseg ni tako razširjen kot je denimo tetoviranje, mnogi skušajo s tem pokazati svojo drugačnost in drznost. Lahko smo sicer prepričani, da bo v roku nekaj let ta trend dosegel tudi našo državo ter postal priljubljen med pripadniki bolj ekstremnih subkultur. Zagotovo ne v tako veliki meri kot se to dogaja drugod po svetu, vendar med ljudmi vedno obstajajo določene izjeme, ki izstopajo od povprečja in si drznejo svoje telo modificirati na tovrstne ekstremne načine.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140