Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Buc, buc, buc... kako si ljubek!

Z. T.
02. 11. 2010 11.00
2

Kdo od nas se ne razneži ob pogledu na ljubke živalske mladičke? Tokrat so fotografije teh prikupnih mladičkov izbrali upravljavci živalskih vrtov s treh celin, posnetke pa bodo objavili v knjigi, prihodki od prodaje pa bodo šli v dobrodelne namene. Prikazani so mali pingvini, tigri, orangutani, pande, sloni ter drugi mladički.

Na fotografijah so nekateri mladički stari zgolj nekaj urah, ko se preizkušajo v prvih korakih. Vse te živalce so se skotile v zadnjih osemnajstih mesecih na treh kontinentih, v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Evropi. Fotografije so izbirali posamezni živalski vrtovi in potem posnetke predložili spletnemu portalu ZooBorns.com. TA spletni portal spremlja rojstva v kar 150 živalskih vrtovih vsega sveta.

Na fotografijah so med drugimi je upodobljeni mladiček morske vider, ki je ostal brez mamice. Fotografirali so ga v akvariju v Montereyju v Kaliforniji. Menari je leto dni star orangutan, ki so ga pripeljali v živalski vrt v New Orleansu. Za kenguruja Rooby so poskrbeli v avstralski veterini, Malija, indijskega slončka, so posneli v živalskem vrtu v Melbournu, Tahina pa je lemur, ki ga lahko vidite v francoskem živalskem vrtu Besancon. Med ostalimi mladički so še bengalski tiger Durga, par rdečih pand, prikupen leopard, gorila.

ZooBorns je bila ideja Andrewa Bleimana, strokovnjaka, ki sodeluje z živalskimi vrtovi. ''Večina ljudi obišče naš spletni portal, ker rada gleda fotografije in videoposnetke prikupnih mladičkov. Ob tem pa spoznavajo, kako živalski vrtovi pripomorejo k ohranitvi nekaterih vrst živali.“

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478