Zadovoljna.si
Staranje

Novice

Šokantno! 26-letnica se je 'čez noč' postarala za 50 let

Z.C.
12. 10. 2011 13.45
4

Nguyen Thi Phuong je stara 26 let, a je videti, kot bi jih imela 80. Vietnamka je proces staranja, ki pri običajnih ljudeh poteka vse življenje, doživela v zgolj nekaj dneh. Njen 33-letni soprog jo kljub videzu starke še vedno ljubi, zdravniki pa nikakor ne morejo ugotoviti, kaj se s 26-letno "starko" dogaja. Potem ko je par svojo zgodbo zaupal medijem, so se za njun primer začeli zanimati zdravniki iz bolnišnice Nguyen Dinh Chieu, ki menijo, da za mlado Vietnamko obstaja upanje.

Staranje
Staranje FOTO:
Mož mlade Nguyen Thi Phuong je lahko le nemo spremljal, kako se je njegova soproga v nekaj dneh iz mlade ženske spremenila v starko. Vse skupaj se je začelo leta 2008, piše thanhniennews. Vietnamka je dobila gube in se iz 23-letnice spremenila v 70 let staro žensko, vsaj po videzu sodeč. Mlada ženska je letos dopolnila 26 let, a videti je kot 80-letna babica. "Pred petimi leti sem bila prava lepotica, zdaj pa sem grda," je povedala nesrečna mlada ženska in pokazala fotografijo, ki je nastala na dan njene poroke.

Začelo naj bi se z alergijo

Nguyen je alergična na morske sadeže in je pred tremi leti doživela hudo alergijsko reakcijo. "Srbelo me je po vsem telesu, celo med spanjem sem se morala praskati. Ker nisva imela denarja, da bi šla v bolnišnico, sva v lekarni kupila neko zdravilo," je pojasnila. Po mesecu dni se je srbenje nehalo, koža pa se je začela luščiti. Kmalu je opazila, da so se pojavile globoke gube, njena koža pa je postajala vse bolj mlahava. Znova je odšla v lekarno, tokrat po drugo zdravilo, ki bi upočasnilo staranje kože, vendar ni učinkovalo.

Sprijaznila sta se z usodo

"Z možem sva se sprijaznila s tem, da nama je to usojeno, in se leta 2009 prepustila usodi," je priznala Nguyen. Danes med ljudi ne gre več brez maske na obrazu, koža na njenem trebuhu pa je videti, kot da bi večkrat rodila, čeprav nima otrok. Tudi njene prsi so povešene. Še vedno ima lase mladenke, prav tako zobe, vid in razmišljanje, njen menstrualni ciklus je ostal normalen. "Poročila sva se, ko je bila čudovito dekle. Ob njej sem ostal med njeno boleznijo in to, kar se ji dogaja, me ni prav nič šokiralo," prizna njen 33-letni soprog. Par se je lani preselil v provinco Binh Phuoc’s Bu Dop. On dela kot mizar, ona pa v neki tovarni. Skupaj zaslužita 144 dolarjev mesečno in nimata denarja za drage preiskave v bolnišnici.

Pomagali ji bodo brezplačno

Zdaj, ko sta o svojem primeru spregovorila za medije, so se zdravniki iz bolnišnice Nguyen Dinh Chieu ponudili, da bodo nesrečno Vietnamko brezplačno pregledali . Dr. Hoang Van Minh verjame, da ji bo lahko vsaj delno vrnil mladostni videz. Obiskal jo je na njenem domu in opravil nekaj preiskav. Prepričan je, da ima mlada ženska redko motnjo, ki se pojavi zaradi čezmernega števila maščobnih celic. Zdravila za bolezen ni, lahko pa blaži simptome. Dr. Hoang Van Minh je prepričan, da bo lahko z laserskim tretmajem v prvotno stanje vrnil kar od 50 do 70 odstotkov njene kože.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413