Zadovoljna.si
Chastity je končno postala Chaz, dolgoletna želja je uresničena.

Novice

Cherina hči je dokončno postala moški

T. G.
28. 10. 2009 13.00
4

Edina hči pevke Cher, Chastity Bono, je dokončno postala moški, zdaj je tudi uradno Chaz. Chastity je svojo homoseksualnost razkrila v začetku devetdesetih let, že dolgo pa se je pripravljala na velik korak, spremembo spola.

Chastity je končno postala Chaz, dolgoletna želja je uresničena.
Chastity je končno postala Chaz, dolgoletna želja je uresničena.FOTO:
Politična aktivistka Chastity je vedno čutila, da je ujeta v žensko telo, pred desetimi leti pa je odločila, da želi resnično in dokončno postati moški. "V bistvu sem se od vedno, že v otroštvu počutila kot fant, nič na meni ni bilo dekliškega," je Chaz povedal v intervjuju za televizijski šov Entertainment Tonight. Tako se je podal na dolgo pot spremembe spola, želja pa je postala še močnejša, ko je pred štirimi leti začel zvezo z Jennifer Elia, z njo si je želel heteroseksualne zveze. "Čudovita je in presrečen sem, da to spremembo doživljam s partnerko ob sebi."

Pot je še dolga

Chaz je proces spremembe spola začel marca letos z jemanjem moških hormonov, da bo telesno dokončno postal moški, bo trajalo še nekaj časa. "Spremembe se bodo dogajale kakšnih štiri do pet let, toda testosteron bom moral jemati do konca življenja. Lepa stran tega procesa je, da je počasen. Dejansko doživljam novo puberteto," je razkril Chaz. Še vedno pa je skrivnost, kakšnim posegom se je in še bo podvrgel. "To je intimna odločitev in ni mi prijetno razlagati o stvareh, ki so pod pasom."

Chaz se je vedno počutil moški, ujet v ženskem telesu.
Chaz se je vedno počutil moški, ujet v ženskem telesu.FOTO:

Pri dopolnjenih 40-letih je padla odločitev. "Rekel sem si, ali zdaj ali nikoli, želim si živeti v mladem moškem telesu, ne pa da se postaram, preden kaj ukrenem," je povedal Chaz. Zdaj je v vseh pogledih moški, znižal se mu je glas, telesna maščoba je drugače razporejena, nima več ženskih prsi in povečal se je libido. Zdaj bo Chaz resnično lahko s svojim dekletom Jennifer imel takšno zvezo, kot si je dolgo želel. "Najin odnos je bil vedno razumljen kot heterosekusalen, zdaj bo takšen tudi na telesni ravni. Čeprav moram poudariti, da spol ni definiran s tem, kar je med tvojimi nogami, ampak s tem, kar je v glavi."

"Nisem imel več življenja"

Cher je svojo hči podprla pri tej odločitvi, vendar ni bilo vedno tako. Leta 1987, ko je Chastity njej in očetu Sonnyju Bonu razkrila svojo homoseksualnost, je bila Cher šokirana. "Vedno sem si predstavljala, da se bo Chastity poročila in imela otroke." Novica jo je tako prizadela, da nekaj časa svoje hčere sploh ni hotela videti. Chastity je pustila študij na newyorški univerzi in se vrgla v glasbene vode, postala je rock pevka. Takrat se je odločila, da bo svojo spolno usmerjenost prikrila, vendar so tabloidi kmalu izbrskali novico. Počutila se je izdano, saj je bilo jasno, da je novica pricurljala iz gejevske skupnosti. "To je bila najbolj travmatična izkušnja v mojem življenju, izoliral sem se od sveta, nisem več imel življenja," takratno obdobje opisuje Chaz.

Cher je novica, da je njena hči homoseksualka, močno prizadela. Zdaj svojo hči oziroma sina podpira.
Cher je novica, da je njena hči homoseksualka, močno prizadela. Zdaj svojo hči oziroma sina podpira.FOTO:

Sredi devetdesetih je Chastity postala gejevska aktivistka. Njeno javno delovanje proti diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti je spremenilo tudi njen odnos z mamo in očetom. Cher je postala na hči ponosna, Chastitiy je končno dobila občutek, da jo slavna mama spoštuje in jo gleda kot celostno osebo. So se pa skrhali odnosi z njenim očetom, Sonnyjem, republikanskim kongresnikom, njegova politična usmeritev je izključevala zavzemanje za pravice istospolnih partnerjev, zaradi česar je bila Chastity jezna nanj. "On me je sprejel, a njegova poltika me ni. Nikoli mu nisem povedala, a bila sem jezna." Nista se imela priložnosti pogovoriti, saj je Sonny leta 1998 umrl v nesreči na smučanju.
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314