Zadovoljna.si
Efe in Claudia

Novice

VIDEO: Claudio Schiffer zamenjali s transseksualko

Ni.J.
08. 11. 2011 10.01
1

Podjetje, ki izdeluje aparate za preoblikovanje telesa in odstranjevanje dlačic, se je odločilo za drzno potezo – po premisleku so namesto Claudio Schiffer k sodelovanju povabili najlepšo transseksualko na svetu Efe Bal.

Claudia je dolgo veljala za simbol ženske lepote.
Claudia je dolgo veljala za simbol ženske lepote. FOTO:
Podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo vrhunske opreme za zdravljenje, oblikovanje telesa, trajno odstranjevanje dlačic ter nekatere druge lepotne tretmaje, se je odločilo za nekoliko bolj drzno potezo za oglasni spot, in sicer da bo v njem namesto popolne ženske nastopila ... popolna transseksualka. Pod vodstvom Federica Montanarija, eksperta za komunikacijo, so opravili tržno raziskavo, v kateri jih je zanimalo, ali bi bili ljudje zadovoljni, če bi v reklami nastopil transvestit. Večina vprašanih je bila nad zamislijo navdušena, ko pa so jim omenili, da bi lahko v spotu nastopila Claudia Schiffer, so takšni odločitvi nasprotovali.

Transseksualka kot predstavnica žensk in moških

V reklamnem spotu tako nastopa najlepša transseksualka na svetu Efe Bal, sicer tudi avtorica knjige Kar možje ne povedo. Izpoved trans (Quello che i mariti non dicono. Confessioni di una trans), ki ga je izdala založba Mondadori.

Dejstvo, da so za reklamni spot izbrali transseksualko, je nekoliko razburilo Claudijine oboževalce.
Dejstvo, da so za reklamni spot izbrali transseksualko, je nekoliko razburilo Claudijine oboževalce.FOTO:

Na začetku videospota je prikazano, kako terapevtka z aparatom obdeluje žensko telo, na koncu pa transseksualka nekoliko ironično pove: "Eksperti za lepoto žensk ... in moških." S tem stavkom hkrati namigne tako na transseksualnost in transvestite kot na dejstvo, da na zunanjost vse več poudarka dajejo ne le ženske, temveč tudi moški. Montanari je prepričan, da je Efe Bal edina, ki lahko hkrati predstavlja lepoto ne glede na spol. Montanarijeva izbira je sicer že razburila nekatere oboževalce Claudie Schiffer in sprožila debate o tem, ali je sploh mogoče Claudio nadomestiti s transseksualcem, a kot kaže, Bal podpira ogromno ljudi.

Efe Bal
Efe Bal FOTO:

Ni prvič ...

Tokrat sicer ni prvič, da je žensko v videospotu nadomestila bodisi transseksualka ali transvestit. Leta 1994 se je recimo kozmetično podjetje Mac za promocijo kolekcije Viva Glam namesto za prvotno predvideno Pamelo Anderson odločilo za sodelovanje z RuPaul. Oblikovalec Givenchyja Riccardo Tisci je za predstavitev kolekcije jesen-zima 2011 poleg manekenk Mariacarle Boscono, Malgosie Bela in Joan Smalls vključil še transseksualko Leo T. Do novega trenda pa ni ostal ravnodušen niti predstavnik bolj 'moškega' sektorja, torej avtomobilizma. Seat je namreč za enega izmed obrazov reklamnega spota nove Ibize izbral Vladimirja Luxurio, prvo odkrito transseksualno poslanko Evropskega parlamenta.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399