Čeprav je prav vsaka čokolada vredna greha, je za zdravje koristna predvsem temna čokolada, ki ima kar 70 odstotkov kakava. V kakavu je hranljiva snov flavanol, ki deluje kot antioksidant in celicam pomaga s protivnetnimi lastnostmi ter ščiti tkivo pred poškodbami. Kljub temu, da so pozitivni učinki temne čokolade številni, je nikar ne pojejte preveč.
Ameriški raziskovalec Harold Schmitz ugotavlja, da obstaja vse več prepričljivih dokazov, da je flavanol koristen za zdravje. Zadnja študija na tem področju je le še dodatno potrdila, da flavanol požene kri po žilah in deluje zdravilno na celotno ožilje. Schmitz meni, da bi lahko ustvarili hrano in pijačo bogato s flavanolom, ki bi pomagala upočasniti propadanje možganov, še posebej med staranjem.
S čokolado do sreče
S čokolado se lahko razvajate na različne načine. Denimo – privoščite si masažo s čokolado. Snov iz čokolade, ki jo maser nanese na telo, je sestavljena iz čistega kakava in kakavovega masla. Ta kožo hrani, vlaži, mehča in ščiti pred staranjem.
Masaža pomaga tudi do boljšega psihičnega počutja, saj kakav vsebuje tudi edrofine, ki dvigujejo nivo serotonina, hormona sreče.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV