Zadovoljna.si
Nikar ne bodite neučakani.

Novice

Bo prvi zmenek tudi zadnji?

B.P.
26. 11. 2008 17.36
1

Vsaka je doživela že kar nekaj prvih zmenkov, pa vendar so dileme vsakokrat enake. Vedno znova se pred prvim “randijem” sprašujemo: kaj naj oblečem? Kam me bo odpeljal? Bo prišel?

Kdo ve kaj vas čaka na prvem zmenku.
Kdo ve kaj vas čaka na prvem zmenku.FOTO: iStockphoto

Vsak prvi zmenek je nov izziv. Nanj se odpravimo polne pričakovanj in načrtov, ki se praviloma ne uresničijo, saj nehote naredimo vse narobe. Zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se lotiti zadeve, da bo “first date” uspešen.

Kratko in jedrnato

Vedeti morate, da se včasih večerja v nepravi družbi lahko vleče neskončno dolgo. Ker še ne veste ali je pravi za vas, bo najbolje, da se ob prvem zmenku odločite le za pijačo. Vse skupaj se bo zgodilo hitro in neboleče.

Lahko zamudite, vendar…

Akademskih 15 minut je na prvem zmenku dopustnih. Če pa ga bo vaša zamuda spodbudila, da bo vajino romantično zgodbo videl kot komično verzijo Beckettovega “Čakajoč na Godoja”, bo poskusil spremeniti konec. Preprosto, odšel bo.

Raje kot hormone, spodbudite njegove možgane.
Raje kot hormone, spodbudite njegove možgane.FOTO: iStockphoto

Seksi, a ne preveč

Tiste, ki si želite dolgotrajno zvezo, raje kot hormone spodbudite njegove možgane. Nikar se ne oblecite v preveč seksi oblačila, nikar pa ne pretiravajte tudi v nasprotnem smislu in se ne odenite kot nuna.

Nekdanji naj ostane tam, kjer je

Bodite tepka za en večer.
Bodite tepka za en večer. FOTO: iStockphoto

Nikar si ne privoščite napake, da bi na prvem zmenku postal tema pogovora vaš bivši. Čeprav se rana še ni povsem zacelila, jo raje skrijte pod obliž, vsaj ob prvem srečanju z novo simpatijo. Nesimpatično tekmovanje z bivšim bi utegnilo biti zanj in tudi za vas precej neproduktivno.

Spoštujte njegove meje

Kliše, da lepa ženska ni preveč inteligentna, uporabite v svojo korist. Nikar ne ponižajte svojega spremljevalca s prezahtevnimi temami. Naj misli, da je bolje poučen in razgledan kot vi. Verjemite, da je to odlično orožje, ki ga velja izkoristiti. Bodite tepka za en večer, saj je lahko zelo osvobajajoče.

Poroka naj bo tabu tema

Pogovorom, ki kakor koli zadevajo poroko, se raje izognite. Še najbolj zaljubljeni moški bi se utegnil prestrašiti. Zato raje prestavite to temo na naslednje zmenke.

Naj bo mera alkohola prava

Nikoli ne pretiravajte s pijačo. Ne le zato, ker bi počeli stvari, ki jih sicer nikoli ne bi, temveč predvsem zato, da ne bi rekli, česar ne bi smeli. Eksces iskrenosti na prvem zmenku bi lahko zanj bil travmatičen.

O avtomobilu niti besede

Če se bo pripeljal v Porscheju, raje ne modrujte o moških in njihovih avtomobilih. Morda pa si je avto le sposodil ali pa najel, da bi naredil vtis na vas. Zato se psihološko raje pripravite na to, da se bo pripeljal s Puntom.

Plan B

Če večer ni bil ravno navdušujoč, potem elegantno preprečite, da bi vas odpeljal domov s svojim avtom. Ob slovesu utegnete imeti težave. Nič slabega ne bo, če se boste raje odpeljale s taksijem ali pa mestnim avtobusom. V najslabšem primeru se vam lahko zgodi, da boste še isti večer spoznale zanimivejšega moškega od tega, s katerim ste preživeli večer.

Nikar ne bodite neučakani.
Nikar ne bodite neučakani.FOTO:

Ujemite trenutek

Pozabite na romantično zgodbo o neskončni ljubezni. Vsaj prvi večer se raje osredotočite na sedanjost, saj jo boste le na ta način doživeli na najboljši možni način. Morda bo zmenek prerasel v vašo življenjsko zgodbo, ali pa bo ostal le bežno srečanje. Običajno sicer zadeve postanejo jasne že ob sladici. Zato nikar ne bodite neučakane.  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478