Zadovoljna.si
Debeluške - 24

Novice

Debeluške, da te kap!

Z. T.
01. 08. 2010 09.29
36

Kdo pravi, da je samo vitkost všečna. Marsikateri moški raje vidi baročno žensko telo, na katerem ne manjka maščobnih blaznic. Vse več je žensk z oblinami, ki si prizadevajo, da bi bilo tudi debelo lepo.

Janine (na sredini) se je odločila, da ženskam s preveč kilogrami ponudi nove možnosti pri oblačenju.
Janine (na sredini) se je odločila, da ženskam s preveč kilogrami ponudi nove možnosti pri oblačenju.FOTO:
Devetintridesetletna Janine Mison je imela nekega dne dovolj, da se je zaradi svojih oblin počutila kot drugorazredna državljanka. Pika na i je bil dogodek, ko je stopila v prodajalno z dragimi oblačili, da bi nekaj kupila za svojo vitko mamo, in je do nje pristopil prodajalec, ki jo je odslovil z besedami: ''Nič nimamo vaše velikosti, gospa.“

Prave ženske imajo obline

Janine se dobro počuti v svoji koži, a dogodek jo je znova prepričal o tem, s čim se soočajo ženske s prekomerno težo. ''Odločila sem se, da bom nekaj naredila za vse ženske, ki imajo težave s težo.“ Tako je zbrala pogum in oblikovala svojo znamko oblačil za ženske z močnejšo postavo ter se tako uprla trendom, ki narekujejo vitkost. Oblikovala je znamko z imenom Real Women Have Curves (Prave ženske imajo obline).

Gabi Jones želi živeti polno življenje.
Gabi Jones želi živeti polno življenje.FOTO: Reuters

227 kilogramov samozavesti

Tako kot Janine je tudi Gabi Jones sklenila, da ne bo podlegla družbeno uveljavljenim zahtevam po vitki postavi in se samozavestno postavila razgaljena pred objektiv. Odločila se je, da se s svojimi 227 kilogrami ne bo skrivala za štirimi stenami, ampak da bo živela polno življenje. Hkrati pa ne opušča športnih dejavnosti, ker se zaveda, da je debelost zdravju škodljiva.

Debelo je seksi

Vse več je tudi spletnih strani, na katerih si je mogoče ogledati razgaljene debeluške. Številne gospe in gospodične so se odločile, da svoje telo brez sramu pokažejo vsakomur, ki si želi videti njihove baročne obline. Svoje fotografije objavljajo ženske, ki so ponosne na vsak svoj odvečni kilogram. Seveda zdravniki opozarjajo, da prekomerna telesna teža ogroža zdravje posameznika in da zdravstvenega vidika ne gre zanemariti.

Ponosne na svoje kilograme
Ponosne na svoje kilogrameFOTO:

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478