Zadovoljna.si
Tašča

Novice

Draga tašča ... sovražim te!

N.S.
15. 11. 2012 16.59
10

Ko dobimo partnerja, s katerim želimo deliti svoje življenje, prejmemo v paketu še darilce, za katerega sicer nismo prosili – taščo! To ni ptica taščica, ampak mati vašega moža. Vaša prijateljica ali sovražnica? Dosmrtna zaveznica ali nasprotnica? V katero skupino boste uvrstili svojo preljubo taščo, je odvisno od vas. Dejstvo pa je, da je postala, hočeš nočeš, del vaše družine.

Tašča
TaščaFOTO:
Dve ženski – en moški

Starejši družinski člani pogosto prevzemajo avtoritativno vlogo v družini. Že zaradi njihovega zakoreninjenega prepričanja, da imajo ''več kilometrine'' za sabo. Težave se največkrat pojavljajo v odnosu s snaho, vzrok pa je ženska tekmovalnost.
Morda vaša tašča nima slabih namenov in ne misli nič slabega. težava je le v tem, da se počuti, kot da je izgubila nadzor. Zaskrbljena je, ker je za njenega sina začel skrbeti nekdo drug. Vidi vas kot grožnjo njenemu odnosu s sinom. Nekatere tašče so sposobne sčasoma premagati svoja čustva, spet druge bodo ostale trmaste v zakoreninjenem prepričanju, da snaha in tašča ne moreta biti prijateljici. Če je tako, boste normalno zaživeli le, če ne boste živeli skupaj v istem gospodinjstvu.

Presenečena babica
Presenečena babica FOTO: iStockphoto
Nikar ji ne zaupajte ključev stanovanja

Nekatere mame svojega otroka celo življenje razvajajo in mu nudijo takorekoč vse. Težavna tašča je vedno preveč navezana na svojega otroka, zato nobena snaha ni dovolj dobra za njenega sinčka. Kot v filmu Tašča, da te kap, ki smo ga pred leti lahko gledali v kinodvoranah. Ko se njihov sin poroči in se z možem znajdejo same, nenadoma ugotovijo, da je življenje naporno, saj si z možem več nimata kaj povedati. Rešitev vidijo v vmešavanju v življenje nove družine. Zato morata z možem varovati svojo intimnost, tašči ne smeta dovoliti, da pospravlja in stvari v vajinem stanovanju ureja po svoje.
Ne pozabite pa na občasna kosila pri tašči, vsaj enkrat na mesec. Preden jo obiščete, se prepričajte sami pri sebi, da je še tako hladna tašča globoko v sebi topla in hrepeneča ženska. V njej ne iščite tekmice, temveč ji pokažite, da je v vaših očeh druga mama. Konec koncev je v svojem življenju le naredila eno stvar popolno – na svet je spravila in vzgojila vašega moža. Bodite hvaležni za nasvete, s katerimi vas bo zasula, hkrati pa se zavedajte, da je povsem naravno, da se z njo v vsem ne strinjate. Dovolite, da pomaga, toda ne pustite, da spreminja vaša načela.

Taščini nasveti

Morda ima zastarele informacije, ali pa misli, da je njeno mišljenje edino pravilno. Če vas želi prepričati v to, da bi bilo dobro pustiti službo in ostati doma z otroki, se uprite. Nekatere starejše generacije še vedno ne razumejo, da želijo biti današnje ženske samostojne in neodvisne. Gospodinjska opravila in vzgoja otrok sta domena obeh staršev, ženskam v današnjem času ni treba ostajati doma in gospodinjiti cele dneve, kot je bilo samoumevno nekoč. Seveda je zdravo, da ji zaupate in skušate upoštevati njene nasvete. Če pa neutrudno vztraja, kako bi bilo res najbolje, če bi malo več naredili okoli hiše, medtem ko vzgajate tri otroke in zraven še hodite v službo, se ne bojte zoperstaviti njenim pogledom. Pri varstvu otrok lahko tašče sicer zelo pomagajo. A naj vam ne bo odveč spregovoriti, če bo ta vašim otrokom delila "čudne" nasvete, kot na primer, naj si na rano vtrejo nekaj umazanije, da se bo ta hitreje zacelila. Ste odrasla oseba in imate pravico nestrinjati se in vzgajati otroke na svoj način.

tašča
taščaFOTO: iStockphoto
Ko tašča prevzame vašo vlogo

Načrtujete večerjo, tašča pa vam svetuje, da namesto purana pripravite šunko. Ko pridete iz službe, najdete svojega purana na pultu, šunko pa v pečici. Če se vam dogaja podobno, poskušajte najti alternativne načine, s katerimi boste obdržali svoje stališče, pa vseeno vključili vanje še svojo taščo. Izrecno ji povejte, da si želite sami pripraviti večerjo in jo prosite, naj to naslednjič upošteva. Vključite jo v pripravo sladice, ki naj bo tokrat po njenem okusu. Lahko jo prosite za recept sladice, ki ji je najljubša. Ne glede na to, kako težavna oseba je, bodite vedno odprti za spravo in se prisilite včasih popustiti. Če ne zaradi drugega zaradi moža, ki ga imate neskončno radi. Prepir je kot virus, ki se hitro prenese naprej in ne želite si, da ta doleti tudi vajin partnerski odnos.

Ločitev zaradi tašče

Tudi to se dogaja. Posebno sodišče katoliške cerkve je nekemu Italijanu namreč razveljavilo zakonsko zvezo zaradi preveč vsiljive tašče. Četudi je 36. letni Italijan pred poroko s svojo soprogo sklenil dogovor, da se njegova tašča ne bo vtikala v odločitve para, tašča tega ni spoštovala. Obupani mož je po ločitvi zatrdil, da bo njegova naslednja žena lahko le sirota brez matere.

Za smrt princese Diane kriva tašča?

Po podatkih odvetnikov številni zakoni razpadejo zaradi vmešavanja tašče. Znan primer ločitve, pri kateri je pomembno vlogo odigrala tašča, je ločitev princa Charlesa in princese Diane. Leto dni po razvezi je princesa tragično umrla v prometni nesreči. Še sedaj jih veliko verjame, da je bila prometna nesreča plod zarote britanske kraljevske družine. Kraljica namreč ni nikoli marala svoje snahe.

Tašča
TaščaFOTO: iStockphoto

S taščo v posteljo?

Medtem, ko se snahe pritožujejo nad svojimi taščami, pa so nekateri zeti naravnost navdušeni. Nek mladi mož je našel sorodno dušo. Z dekletom sta kmalu sklenila, da se poročita. Le ena stvar ga je nekoliko vznemirjala – njegova bodoča tašča. Bila je uspešna poslovna ženska, bistra, predvsem pa lepa in seksi. Včasih se je z njim povsem očitno spogledovala, kar ga je spravljalo v zadrego. Nekega dne ga je povabila, naj se oglasi, da pregledata seznam gostov na poroki. "Bila je sama doma in ko sem prišel, mi je zašepetala, da sem ji všeč in si me želi. Rada bi se z menoj ljubila, samo enkrat, preden se poročim in se zapišem njeni hčerki, " pripoveduje presenečen mladenič. "Grem v spalnico," je rekla bodoča tašča in dodala: "Če si pripravljen, pridi za menoj." Ko je odhajala po stopnicah v spalnico, je gledal za njo in občudoval njeno elegantno zadnjico. Samo trenutek je premišljeval, potem pa odšel k vhodnim vratom in odšel proti avtomobilu. Pred hišo je stal njegov bodoči tast, ga s solzami v očeh objel in rekel: "Zelo smo srečni in zadovoljni, da si opravil našo malo preizkušnjo. Ne bi si mogli želeti boljšega moža za našo hčer, kot si ti. Dobrodošel v družini." Mladenič je hitro odkril nauk te zgodbe: kondome je pametno imeti v avtu.


 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413