Zadovoljna.si
McDonoughsovi so preživeli napad serijskega morilca in ga celo ujeli.

Novice

Po krvavem boju so onemogočili serijskega morilca

Z. T.
01. 05. 2011 19.10
0

Ameriška družina McDonough ima za sabo grozljivo zgodbo. V njihov dom je sredi noči vdrl moški in napadel njihovo 16-letno hčer. Družina se je proti zločincu borila z vsemi močmi in nevede ujela serijskega morilca.

McDonoughsovi so preživeli napad serijskega morilca in ga celo ujeli.
McDonoughsovi so preživeli napad serijskega morilca in ga celo ujeli.FOTO:
16-letna Shea McDonough se je prebudila, medtem ko je moški z roko pritiskal na njen nos in usta. Ničesar ni videla in ni mogla dihati, pomislila je, da se je njen brat poigral z njo. ''Če samo pisneš, te bom ubil,'' je zaslišala grozeč glas, ki je prihajal od človeka, ki je na obrazu nosil črno masko. V roki je imel lovski nož. ''Panika me je zagrabila takrat, ko je odejo povlekel do mojih kolen,'' o svojem grozljivem doživetju pripoveduje Shea.

Ujeli serijskega morilca

Sheajin besen boj in prikrit krik je nekaj pred četrto uro zjutraj prebudil njene starše, Kevina in Jeannie. Odhitela sta proti njeni sobi, prepričana, da je imela grde sanje. A naletela sta na nerodnega vlomilca in skupaj so ga uspeli onesposobiti v divjem in krvavem boju ter ga pridržali do prihoda policije. Takrat še niso vedeli, da so ujeli domnevnega serijskega morilca, 43-letnega Adama Leroya Lanea, ki je le 24 ur pred tem zabodel neko žensko. Družina McDonoughs še danes ne more pozabiti, kaj je doživela. Svojo zgodbo so se odločili povedati šele po tem, ko je Lane priznal svojo krivdo in dobil 30-letno zaporno kazen. ''Še vedno opazujem Shea kot kakšen sokol,'' pravi 49-letni oče Kevin, ki je družinsko hišo opremil z alarmnim sistemom.

Vstopil skozi nezaklenjena vrata

Lane je 29. julija 2007 ponoči parkiral svoj avtomobil na nekem počivališču in se peš sprehodil do dober kilometer oddaljenega mesteca Chelmsford. Lane, ki je oče treh hčera, je s seboj vzel dva noža, črno usnjeno masko, orožje z ostrimi rezili ter žico. V avtomobilu je pustil kaseto z grozljivim filmom o serijskem morilcu z naslovom Lovljenje ljudi. Lane ni takoj vstopil v hišo McDonoughsovih, ampak se je več ur potikal po ulicah ter kukal skozi okna v hiše – dva prebivalca mesta sta celo poklicala policijo, da bi prijavila neznanca, ki se je potikal naokoli. Okoli četrte ure zjutraj je Lane ugotovil, da so McDonoughsovi pustili odklenjena zadnja vrata ter vstopil v njihov dom.

Rešilo jo je naključje

Lane se je sprehodil mimo spalnice spečih Kevina in Jeannie ter vstopil v sobo za goste, kjer je po naključju spala Shea. Če bi bila v svoji sobi, starša ne bi slišala njenega pritajenega krika. Njen 19-letni brat Ryan je tiste noči prespal pri prijatelju. Nenadoma je Shea na svojem obrazu začutila Laneove močne roke. Shea, ki je plavalka, je z močnimi nogami odrinila Lanea proti steni. ''Upala sem, da bodo moji starši zaslišali udarec.'' In res ju je zvok prebudil. Kevin se je odločil, da preveri, od kod nenavaden zvok. Tudi Jeannine je hotela z njim. ''Nikoli ne greva skupaj preverjat.''

Krvav boj z morilcem

Zagledala sta 180 centimetrov visokega in 110 kilogramov težkega moškega, a Kevin, ki je skoraj 50 kilogramov lažji, ni pomišljal. Spravil se je nad Lanea, ga zgrabil za obe zapestji, ga potisnil na tla ter se vrgel nanj. ''Kdo si,'' je Kevin vpil, medtem ko je Jeannie poskusila vlomilcu vzeti nož. ''A nenadoma je Lane od nekod dobil moč, vstal je skupaj z mano na svojem hrbtu. Pomislil sem, da sem v hudih težavah,'' se spominja Kevin. A kljub temu se ni vdal, Lanea je zgrabil za vrat in skupaj sta treščila ob steno. ''Držal sem ga za sapnik z vso močjo.'' Medtem je Jeannie uspelo iz vlomilčevih rok iztrgati nož, a ob tem se je grdo porezala. Shea se ni pustila zmesti, poklicala je policijo, ki je na dom McDonoughsovih prihitela v štirih minutah. ''Vstopil je visok moški po imenu Murphy in zavpil: Ne premikaj se ali pa ti odpihnem glavo!'' pripoveduje Kevin. McDonoughsovi so šele kasneje izvedeli, da so imeli opravka z moškim, ki je imel na vesti vsaj en umor, sumili pa so ga še številnih drugih. Po tem dogodku so med drugimi dobili tudi pismo, v katerem je pisalo: ''Če ne bi bilo vas, ne bi nikoli vedeli, kdo je ubil našo najboljšo prijateljico.''

Ne more spati sama

Shea ne bo lahko pozabila srhljivega trenutka, obiskuje psihiatra, s pomočjo katerega se uči spopadati s strahom. Še vedno si ne upa spati sama. ''Ustrašim se vsake sence, ki jo vidim.'' A srečna je, da je sploh preživela, ter neizmerno hvaležna svojima staršema. McDonoughsove je dogodek močno povezal.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471