Zadovoljna.si
Tina Maze

Novice

Drzna fotografija Tine Maze pristala na naslovnici italijanske revije!

Z.M.
04. 02. 2012 11.13
36

Naša najboljša smučarka Tina Maze se je v začetku januarja zaradi domnevno neprimernega spodnjega perila znašla sredi javnega linča smučarske zveze FIS, ki ji je očitala, da njene spodnjice ne ustrezajo njihovim predpisom. Simpatična Črnjanka se je na to odzvala s hudomušno fotografijo, na kateri je pozirala v topu z napisom "Not your business" ("To ni vaša stvar"), ter s tem nazorno izrazila svoje mnenje o polemikah in "pranju perila". Drzna fotografija je navdušila tudi urednika italijanske revije Sportweek, ki se je odločil, da bo našo smučarko z njenim sporočilom objavil kar na naslovnici!

Tina Maze
Tina Maze FOTO: Damjan Žibert

Za Tino Maze je precej uspešna smučarska sezona, ki ji žal ni prizanesla tudi z nekaj neprijetnostmi. Vsi spremljamo razvoj njenega spora s slovensko smučarsko zvezo, pred tem pa so si Tino privoščili tudi odgovorni v mednarodni smučarski zvezi FIS, ki so naši športnici očitali, da nosi prepovedano spodnje perilo. Mazejeva se trudi vse skupaj prenašati z nasmeškom na obrazu, sredi januarja pa je na svojem Facebooku objavila tudi fotografijo, na kateri pozira v topu z napisom "Not your business" ("To ni vaša stvar"). S tem je takrat jasno pokazala, kaj si misli o obtožbah FIS, njena hudomušna fotografija pa je pritegnila tudi pozornost urednika italijanske revije Sportweek, ki se je odločil, da bo Tina krasila njihovo naslovnico. Fotografijo, na kateri Tina pozira v podobnem topu kot na fotografiji, ki jo je pred nekaj časa objavila sama, je posnel italijanski fotograf Chico da Luigi, športnica pa je novičko o tem objavila kar na svojem blogu. "Moja poteza v cilju Cortine je dvignila zares veliko prahu. Znašla sem se tudi na naslovnici Sportweeka. Fotografiral me je Chico da Luigi," je zapisala.

Kako se je vse skupaj sploh začelo?

Zaplet v zvezi s perilom se je začel po superveleslalomski tekmi v Bad Kleinkircheimu. Takrat je mednarodna smučarska zveza FIS Mazejevi očitala, da naj bi bilo njeno spodnje perilo izdelano iz materiala, ki pripomore k boljši aerodinamiki. Sporne "spodnjice" so ji takrat zasegli in preiskovali, ali je perilo res izdelano iz materiala, ki ne ustreza predpisom. Ugotovili so, da ima Tinino enodelno spodnje perilo neke vrste membrano, ki jo je mogoče šteti tudi za plastiko. "Zato smo se odločili, da smučarjem odsvetujemo nošenje tovrstne opreme," so takrat med drugim zapisali pri FIS. Naša smučarka je vse skupaj prenesla z dostojanstvom, in kot je zanjo značilno, s kančkom humorja. "Jaz in moji navijači se nikoli ne dolgočasimo ter na ta račun sem slišala že kar nekaj šal. Verjamem, da to verjetno ne bo zadnja 'hecna' stvar, ki se bo pojavila letos. V vsakem primeru se zelo zabavam," je na to temo zapisala na svoji Facebook strani.

Tinina fotografija, ki je pritegnila pozornost svetovne javnosti!
Tinina fotografija, ki je pritegnila pozornost svetovne javnosti!FOTO: Facebook

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368