Zadovoljna.si
V živih barvah in dinamične.

Novice

FOTO: Morske zapeljivke - kopalke za vsako postavo

Mojca Koprivnikar
24. 05. 2008 10.20
1

Želite biti to poletje neustavljivo privlačne? Pri znani oblikovalki kopalk Nancy Aljančič smo poiskali rešitev za vaše želje in vse tipe postav.

"Naše kopalke so zelo izvirne, posebne in narejene z ljubeznijo," pravi Nancy
"Naše kopalke so zelo izvirne, posebne in narejene z ljubeznijo," pravi NancyFOTO: Nancy Beachwear
Letošnja kolekcija vas popelje na popotovanje po Afriki. Veliko je različnih materialov z živalskimi vzorci, kombiniranimi s kristali.

Nancy Aljančič je že leta najbolj znana oblikovalka kopalk v Sloveniji. Svoje izvirne ideje črpa na svojih potovanjih po vsem svetu. Na kolekcijo za prihajajočo sezono, seveda, najbolj vplivajo želje kupcev in kot že rečeno, dežela, kamor se nameni, da bi posnela nov katalog.

V čem se razlikuje delo oblikovalke kopalk od ostalih modnih kreatorjev, kako drzne smo Slovenke pri izbiri kopalk, kakšni so trendi letošnjega poletja, kako izbrati prave kopalke za določen tip postave in kateri znani Slovenci nosijo kopalke Nancy, smo radovedno povprašali kar njo.

Igranje z barvami pa bo vaš videz še polepšalo.
Igranje z barvami pa bo vaš videz še polepšalo.FOTO: Nancy Beachwear

Razlika med kopalkami in ostalimi kosi oblačil je predvsem v tem, da uporabljamo drugačne materiale kot pri drugih oblačilih. Morajo biti elastični, se hitro sušiti, se dobro prilegati, ne smejo prepuščati UV žarkov, biti morajo čimbolj odporni na klor …
Ravno tako morajo biti tudi vsi dodatki – kristali, rožice, kovinski okraski, pasovi … primerni za morsko vodo in klorirano vodo.

Za kopalke je izredno pomembno, da so kvalitetno izdelane. Kaj najbolj vpliva na kvaliteto izdelka. je to material, sukanec, način izdelave?

Pri kopalkah je najbolj pomemben material, natančna izdelava in majhne skrivnosti pri šivanju, ki se jih naučiš iz izkušenj in so tudi zelo pomembne.

Kaj najbolj vpliva na to, da bo končni izdelek lep: vrsta uporabljenega materiala, barva, vzorec, kroj?

Na to, da bo končni izdelek lep, vpliva harmonija vsega! Kvaliteten, pravilno izbran material in dodatki, ki jih ne sme biti ne preveč in ne premalo, izvirna za oko in za dušo privlačna kreacija, kvalitetna izdelava in dodelan kroj.

Kakšne so smernice za letošnje poletje? Katere modele in vzorce bomo letos videvali na plaži?

Bodite zepeljivke s seksi živalskim vzorcem.
Bodite zepeljivke s seksi živalskim vzorcem.FOTO: Nancy Beachwear

Letošnja kolekcija vas popelje na popotovanje po Afriki – najprej na safari v Namibijo in obisk plemena Himbe, ki so mi bili velik navdih pri oblikovanju.

Veliko je različnih materialov z živalskimi vzorci v kombinaciji s kristali Swarovski, kovinski dodatki z levjo glavo, vezenimi rožicami, pasovi …

Še posebej so letos modne monokini kopalke – dvodelne kopalke, kjer sta modrček in hlačke spredaj povezana.

Inspiracije sem iskala tudi v Egiptu, ki sem ga obiskala predlani – rezultat so faraonske bele kopalke z zlatimi in barvastimi kristali Swarovski.

Kolekcija 2008 vas popelje tudi v antično Grčijo z meandri iz kristalov Swarovski na monokiniju, dvodelnih kopalkah na pasu ali na zadnji strani hlačk …

Novost so kopalke z bogato, vendar našito ogrlico – kar pomemi, da so kopalke in nakit v enem.

Nismo pa pozabili na zanimive črtaste in geometrične vzorce, rožice (vezene in tiskane), mornarske kopalke v rdeči in modri barvi in mreže.

Vsako leto posnamemo katalog na najlepših, eksotičnih lokacijah po svetu in s tem našim strankam poleg kopalk predstavimo tudi zelo oddaljene dežele in kulture.

Kaj bi svetovali našim bralkam glede izbire pravih kopalk za njihovo postavo (ozki boki, široki boki, majhne prsi, večje prsi, hruškasta postava)? Kako skriti trebušček? Menite, da je možno prikriti telesne pomanjkljivosti tudi s kopalkami? Razkrijte nam načine, kako prikriti pomanjkljivost in poudariti najlepše dele svojega telesa?

Preden se odpravijo po nakupih, naj se postavijo pred ogledalo in ugotovijo, kaj jim je všeč na telesu in želijo poudariti in kaj bi želele skriti. Vendar naj bodo iskrene in ne preveč kritične do sebe. Za nakup naj si vzamejo čas in veliko mero potrpežljivosti. Pomerijo naj čim več modelov, da bodo ugotovile, kaj jim ustreza. Nikoli naj ne kupujejo premajhnih ali pretesnih kopalk, upoštevajo naj velikost svojega spodnjega perila in konfekcijsko številko.

Bistvo je, da se predvsem dobro počutijo v svojih kopalkah (ne glede na kroj, model, vzorec ali barvo), s tem bodo izžarevale samozavest in to bodo potem opazili tudi vsi ostali.

Če ste temnejše polti, bodite drzne in zapeljujte s kopalkami v beli barvi.
Če ste temnejše polti, bodite drzne in zapeljujte s kopalkami v beli barvi.FOTO: Nancy Beachwear

Za prevelike prsi si privoščite udoben modrček z močno oporo, ki naj ne bo pretesen. Na izbiro je tudi vse več modrčkov, ki se trendovsko zavežejo okoli vratu in kljub vsemu nudijo dobro oporo.

Majhne prsi lahko polepšate z različnimi dodatki na modrčku (volančki, rožice, bleščice), na voljo pa je tudi cela vrsta podloženih push-up košaric, ki imajo všite blazinice z gelom.

Če imate veliko zadnjico ali široke boke, lahko preusmerite pozornost na modrček z veliko detajli. Pomagajo tudi hlačke temnejših vzorcev ali barv. V modi pa so tudi hlačke s pasom. Vse bolj priljubljeni pa so tudi parei, rute ali krila v vzorcu kopalk.

Širok ali raven pas pa lahko prikrijete z monokinijem, ki tudi poviša postavo in pokrije trebušček.

Če ste po naravi temnejše in hitro porjavite, lahko izbirate med vsemi barvami, tudi svetlečimi. Za temnejše tudi ni ovir za nakup zelo priljubljenih belih kopalk. Če ste svetlopolte, lahko izbirate med intenzivnimi barvami – vedno moderno rdečo in oranžno – turkizno modri odtenki pa vam bodo navidezno potemnili polt.

Kakšne kopalke najraje nosimo Slovenke? Smo dovolj zahtevne in drzne? Ali znamo biti na plaži seksi zapeljivke ali prisegamo na klasiko?

Mislim, da so pravilno izbrane kopalke in dodatki za Slovenke vse bolj pomembni. Želimo biti opažene, seksi in se skratka dobro počutiti v svoji koži, to pa potem opazijo tudi drugi.

Bi lahko rekli, da poznamo različne vrste kopalk za različne tipe žensk in seveda katere oz. kakšne?

Seveda, poznamo več tipov ali vrst kopalk, kot je več različnih osebnosti žensk.

So ženske, ki želijo imeti preproste, lahko bi rekli športne kopalke. Nekatere si želijo takšen model kopalk, ki pokriva čim manj, spet druge pa želijo pokriti ali skriti večji del telesa. So ženske, ki si želijo kopalke v živih barvah in vzorcih, in so tudi take, ki si želijo ekstravagantne kopalke, v katerih bodo res nekaj posebnega. Vsem pa se morajo kopalke lepo prilegati.

Kaj pa kopalke po meri? Kako nastajajo in kdo ter zakaj se za njih odloči?

Seveda izdelujemo tudi kopalke po meri. Gospa izbere model, ki najbolj ustreza njeni postavi ter material in dodatke, ki so ji všeč.

Za take kopalke se odločajo predvsem ženske, ki med redno kolekcijo ne morejo dobiti primernih kopalk za svojo postavo in jih potem tako rešimo iz zagate. Za kopalke po meri pa se odločajo tudi ženske, ki si želijo imeti popolnoma svojo kreacijo.

Trendovske monokini kopalke, kjer sta modrček in hlačke spredaj povezana.
Trendovske monokini kopalke, kjer sta modrček in hlačke spredaj povezana.FOTO: Nancy Beachwear
Znane Slovenke, ki nosijo naše kopalke so: Ivana Šundov, Helena Blagne, Barbra Drnač, Nina Osenar, Špela Grošelj, Nuša Derenda … je povedala Nancy.


Kopalke ste oblikovali tudi za Salome, kako ste skrili njene najbolj intimne dele?

Za Salome smo uporabili zelo kompakten material, zraven pa dodali tudi pareo.

Morda oblikujete tudi za kakšne tuje znane osebnosti?

Hrvaške pevke: Daniela, Vesna Pisarović, Severina, Indira (Colonia)

Kaj vas loči od ostalih oblikovalcev kopalk, tako doma kot tudi v tujini?

Naše kopalke so zelo izvirne, posebne in narejene z ljubeznijo. Pri nastajanju upoštevamo želje naših strank in jih želimo narediti čim lepše. Niso izdelane samo za plažo, ampak tudi za druge priložnosti. Poleg kopalk pa ponujamo vrsto dodatkov v enakih materialih.

Vsako leto posnamemo katalog na najlepših, eksotičnih lokacijah po svetu in s tem našim strankam poleg kopalk predstavimo tudi oddaljene dežele in kulture.

Naše stranke, ki veliko potujejo, večkrat omenijo, da jih v tujini vedno sprašujejo, kje so kupile tako lepe kopalke.

Predvsem pa mislimo, da so naše kopalke kopalke z dušo in za nas so najlepše na svetu.

So vaše kreacije cenovno dostopne vsem ali so za višji sloj?

Večina naše kolekcije je dostopna vsem, seveda pa imamo vedno tudi nekaj ekstravagantnih modelov, ki imajo tudi višjo ceno. Potrebno pa je poudariti, da so vse naše kopalke sešite v Sloveniji in da uporabljamo najkvalitetnejše materiale in dodatke.

Mlajšim ženskam priporočamo mladostne cvetlične ali črtaste vzorce, za tiste bolj drzne pa materiale s hladnim kovinskim leskom ali živalskimi in etno vzorci. Starejšim pa morda bolj umirjene in elegantne vzorce. Bistvo je v tem, da se ženska v kopalkah dobro počuti in da ji dajejo določeno samozavest ne glede na vzorec ali kroj. Zato pri nas za kolekcijo v večjih številkah ne izbiramo drugačnih materialov, ampak enake kot za ostalo kolekcijo.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413