Zadovoljna.si
Pogled, s katerim moški dvori ženski.

Novice

FOTO: Če vas je prevaral, ga bodo izdale oči

Mojca Koprivnikar
2008-09-04 12:48
5

Ste v dvomih, ali vas je prevaral ali ne. Niste povsem prepričani, ali imate opravka z zapeljivim nakladačem, ki vas želi spraviti le v posteljo, ali pa z moškim, ki čuti resnično naklonjenost do vas. Naučite se razumeti govorico telesa in vse vam bo jasno.

Nikoli več ne boste v dvomih o tem, kaj se plete v glavi moškega, ki vam je pravkar padel v oči. Pa tudi to, kdaj vam laže, boste natanko vedeli. Z besedami sogovorniku namreč povemo le sedem odstotkov vsega, ostalih 93 odstotkov pa z neverbalno komunikacijo. Iz tona glasu oz. slišnih zaznav izhaja 38 odstotkov neverbalne komunikacije, 55 odstotkov pa temelji na vidnih zaznavah. Lahko ste prepričani, da ga bo zagotovo izdala govorica telesa, če boste le dovolj odprti in pozorni za »nevidne« informacije, ki jih oddaja. Zakaj? Govorica telesa bi se morala ujemati s tem, kar prihaja iz njegovih ust.

Bodite pozorni predvsem na oči, usta, barvo glasu, izraz na obrazu, položaj telesa, rok in nog.

Kaj povedo oči?

Bo že držal stari rek »Oči so ogledalo duše«, saj povedo več kot tisoč besed, predvsem v partnerskih odnosih. Če ste na osvajalskem pohodu, boste z opazovanjem njegovih oči in pogleda odkrili, ali se moški, ki srka skodelico kave pri sosednji mizi resnično zanima za vas. Če pa ste v razmerju in niste prepričani, ali o tistem dekletu govori resnico, boste skozi pogovor to ugotovili – izdali ga bodo pogledi in premikanje zenice v očeh.

Pogled je prvi stik, ki ga boste vzpostavili z lepotcem v vaši bližini. Preden bosta sploh spregovorila, si bodo vajine oči že izmenjale sporočila. Zato bodite pozorni, kaj vam sporoča z očmi. Globok pogled vam bo zagotovo dal vedeti, da ste na dobri poti. Če se mu zdite privlačni in zanimivi, se mu bodo med pogledom razširile tudi zenice. Ko boste z njim že spregovorili nekaj besed, se osredotočite tudi na to, kam bo pogled uprl. Tako imenovani intimni pogled se upre v področje trikotnika, ki obsega oči, brado in druge dele telesa pod brado, pojasnjuje Allan Pease, poznavalec neverbalne komunikacije. Če si oba izmenjata takšen pogled, potem ste zadeli v polno.

Če vaš moški nekaj skriva oziroma ne govori resnice, potem bodo njegovi pogledi kratki, oči pa mu bodo begale zdaj sem zdaj tja. Hiter premik zenic v levo ali desno, do katerega pride kot reakcija na vprašanje, je lahko prvi znak neodkritosti. Lažnivec izmika pogled in če se ob tem nezavedno dotakne še nosu, potem ste lahko prepričani, da laže.

Suhe ustnice

Tudi ustnice lahko izdajajo. Nasploh velja, da suhe ustnice pomenijo živčnost. Kljub temu pa boste z ustnic razbrali relativno manj nezavedne govorice kot iz oči. Grizenje in vihanje ustnic vam bo odkrilo, ali vaš moški razmišlja o nečem, kar ste pravkar rekli. Najbolj verjetno pa je, da grizljanje in dotikanje ustnic, sporočata, da nekaj prikriva in hkrati razmišlja, kako bi čim bolj spretno povedal neresnico.

Na drugi strani suha usta in oblizovanje ustnic sporočata, da se moški »slini nad vami«. Gre za popolnoma nezavedno reakcijo na nekoga, ki nam je všeč. Nasprotno, če želite osvojiti moškega, si nežno in počasi oblizujte ustnice, vendar ne preveč očitno, ker je to lahko znak, da ga želite takoj spraviti med rjuhe.

Ko moški dvori

Moški bo storil vse, da bo ženski obljubil novo doživetje. Njegovi znaki, da ste mu všeč, so več kot očitni. Ko moški osvaja, se v njegovem telesu začne odvijati kup kemijskih procesov, ki povzročijo, da je njegovo telo zravnano, mišice so napete, trebuh je povlečen notri, iz oči mu sije zanimanje, dvigne tudi obrvi, pravi Sammy Molcho, strokovnjak za govorico telesa.

Morda se bo pogladil po laseh, s to kretnjo vam bo sporočil, da je vreden nežnosti, ali pa si bo na drugačen način skušal urediti zunanji videz. S telesom se bo obrnil proti vam in se z eno nogo približal vaši nogi, morda bo poskusil tudi z približevanjem roke. Bodite pozorni tudi na intimni pogled. Če je moškemu ženska všeč, običajno sede razširi noge. Ne bodite pa tudi presenečena, če se bo njegova roka kar naenkrat znašla na vaši strani sedeža. S tem bo poudaril svojo veličino in vsemogočnost.

Opazujte predvsem gibe z levo nogo in roko, saj je leva stran telesa povezana z desno polovico možganov, ki nadzirajo čustva. Vse kretnje z levo stranjo telesa, ki so obrnjene proti vam, obetajo uspeh. Če moški v pogovoru z žensko stoji na levi nogi, desna pa je le opora, potem se v njem prebujajo čustva. Če stoji na desni nogi in je leva opora, prevladuje njegov razum. Če stoji trdno, z obema nogama enako, pomeni, da je odločen in da ga prav nič ne more spraviti s tira.

Roke lahko izdajo lažnivca

Roke vam bodo razkrile odprtost in zanimanje ali nezanimanje oz. nedostopnost. Velja pravilo, da odprte dlani kažejo, da se sogovornik želi pogovarjati in da odprto sprejema vaše ideje. Navzgor obrnjene in odprte dlani so izjemno pozitivna gesta in nasploh obetajo dobro komunikacijo v vseh razmerjih. Nasprotno velja za geste z rokami, kjer so dlani zaprte ali obrnjene navzdol ali pomaknjene k sebi.

Če želite razkriti lažnivca, boste morali biti pozorni na kretnje rok v bližini obraza, pravi Allan Pease.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141