Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Samozavestna kljub obilni zadnjici

T. G.
12. 11. 2010 15.55
3

Vsaka ženska je lepa, pomembno je, da se sama tega zaveda. A težko je ohranjati to prepričanje ob poplavi podob, ki kot lepo žensko postavo izpostavljajo izjemno vitka dekleta. Neka ameriška fotografinja ženskam dokazuje, da so tudi s kakšnim kilogramčkom preveč lahko zelo podobne svetovnim zvezdnicam, saj lahko računalniški program iz vsake naredi lepotico za prve strani modnih revij.

Ko se celulit zbriše

Dekleta običajno sanjajo o tem, da bi imela postavo, kakršne vidijo v modnih revijah, da bi bile imele popolno kožo in izjemno vitko postavo, kot jo imajo manekenke. Ameriška fotografinja Rachel Stephens pa je spoznala, da si tudi ženske z nepopolno postavo, z nekaj odvečnimi kilogrami prav tako želijo imeti profesionalne fotografije, na katerih je njihova koža videti kot tista, ki jo vidijo v reklamah za izdelke proti celulitu. Njen moto je: 'Vsaka ženska si zasluži, da se vsaj enkrat vidi popravljena'. Podjetna fotografinja je tako ustvarila pravi imperij, saj je znala ženskam, ki si želijo pokazati svoje obline, ponuditi možnost, da to storijo na profesionalni način. Stephensova fotografije svojih strank potem računalniško predela tako, da je njihova koža popolnoma gladka in porcelanasta.

Tudi 'normalne' ženske so lahko popolne

Njene stranke so 'normalne' ženske, torej gospe in gospodične, ki imajo 'nepopolne' postave, ki imajo kakšen kilogram preveč in celulit, poleg nimajo ves čas na razpolago frizerjev in umetnikov ličenja. Stephensova jim pripravi čisto pravi 'book', za katerega fotografije računalniško popravi, tako da 'izbriše' gubice, maščobne obloge in druge nepravilnosti. Gre za ženske stare od 20 do 70 let, ki imajo zelo različne konfekcijske številke. Za fotografije morajo odšteti okoli 250 dolarjev.

Kot prave zvezdnice

Stephensova, ki je mati treh otrok, je pravzaprav izhajala iz sebe, ko je razmišljala o tem, česa si ženske želijo. Dobro ve, kako hitro se ženska ujame v rutino vsakdanjika in ob skrbi za družino pogosto pozabi na svoje želje in potrebe. Zato se je odločila svojim strankam ponuditi možnost, da vsaj enkrat v življenju izrazijo svojo ženstvenost in moč. Da bi se ženske, ki se obrnejo nanjo, počutile res nekaj posebnega, ob fotografiranju zanje poskrbijo profesionalni frizer in umetnik ličenja. Tako je njihov videz res popoln. ''Videle se boste v novi luči, ne le kot žene in matere, ampak tudi kot lepe in močne ženske.“

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375