Zadovoljna.si
Hugh Hefner je znan po tem, da si izbira mlajše ženske.

Novice

FOTO: Stari konji z mladimi mačkicami

Julijana Grce
09. 10. 2008 20.49
5

Razmerja med starejšimi moškimi in mlajšimi ženskami niso pravzaprav nič novega. Še vedno pa se ob pogledu na takšen par morda nekateri vprašajo: le kaj vidi na njem?

Veliko je bilo napisanega in še več povedanega o tem, ali so takšna razmerja sploh smiselna. Ljudje zelo radi obsojajo in ugotavljajo, da je mladenka s starejšim moškim le zaradi denarja, vendar pa to velikokrat ne drži.

Kar nekaj uspešnih razmerij se je stkalo med znanimi v Hollywoodu (Harrison Ford in Calista Flockhart, Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones). Vendar pa se ne zaljubljajo le zvezdniki. Tudi 'navadni smrtniki' si kdaj poiščejo osebo, ki se zaradi razlike v starosti okolici zdi nenavadna.

Njegova izkušenost in njena mladost

Mlajšo žensko lahko starejši moški privlači iz več razlogov. Všeč ji je, ker je bolj izkušen ali pa v njem išče lik očeta. Običajno so starejši moški bolj strpni in razumevajoči, predvsem pa bolj izkušeni. Ker jih je življenje že večkrat presenetilo, so postali modrejši in lahko mlajšim, manj izkušenim ženskam nudijo dragocene nasvete. Morda jim res primanjkuje energije in vztrajnosti mlajših ljubimcev, a to nadomestijo z znanjem in spretnostjo.

Hugh Hefner je znan po tem, da si izbira mlajše ženske.
Hugh Hefner je znan po tem, da si izbira mlajše ženske.FOTO: Reuters

Starejšemu moškemu je lahko ženska všeč že zaradi tega, kar pooseblja – mladost. Ko mu pokaže svoje spoštovanje in si je pripravljena z njim ustvariti tudi družino, pa je moški ujet. Žal se občasno starejši moški prepozno zavejo, da bi radi postali očetje. Ker imajo ob sebi ženske približno enake starosti to lahko pomeni, da so one že prestare za materinstvo, ali pa si otrok preprosto več ne želijo imeti. Ko moški spoznajo mlajšo žensko, vidijo možnost, da se jim želja uresniči.

Včasih je pritisk prevelik

Občasno še tako dobri razlogi ne morejo zagotoviti uspešnega razmerja. Težave, kot so negotovost, negotova prihodnost, občutek nepripadnosti ali pa to, da se ženska preprosto naveliča prilagajati ustaljenim navadam moškega, so lahko včasih nepremostljive. On se začne bati, da njegova ljubimka z njim ni več srečna in si bo poiskala mlajšega, ona se boji, da bo ostala sama ali celo postala vdova, če njen veliko starejši partner umre. Oba pa čutita, da nekako ne spadata v družbo svojega partnerja že zaradi starostne razlike.

Vsako razmerje ima nedvomno svoje vzpone in padce. Čeprav nekateri menijo, da razlika v letih le poslabša nekatere običajne težave, ki se pojavljajo v vsakem razmerju, to ne drži v vseh primerih. Kot v vsakem razmerju starost postane le številka, če sta tako moški kot ženska dovolj zrela, da soglašata s takšnim razmerjem. Če drug drugega spoštujeta, ju razlika v letih ne moti (in ju ne zanima, kaj mislijo drugi) in najdeta nekaj, kar razmerje naredi še bolj smiselno.

82-letnik s tremi dekleti

Hugh Hefner, ustanovitelj revije Playboy je še do pred kratkim imel kar tri partnerke – 53 let mlajšo Holly Madison, 59 let mlajšo Kendro Wilkinson in 35-letno Bridget Marquardt. Vse tri prsate lepotice naj bi z magnatom živele v njegovem razkošnem dvorcu "Playboy Mansion", vendar pa ga je Madisonova sedaj zapustila.

29-letnica si je tako zelo želela imeti otroke in se poročiti, da si je poiskala mlajšega moškega in se odselila iz razkošne graščine. Hugh je 23. septembra povedal, da se bodo razmerja nedvomno spremenila in da si bodo sčasoma dekleta izbrala nove ljubimce in se odselila iz graščine. Ker ne namerava skrivati, kako se bodo stvari odvijale, bo javnost za vse dogodke takoj izvedela.

Woody je razočaral svojo ženo, Donald pa osvojil srce Slovenke

Woody in Soon-Yi.
Woody in Soon-Yi.FOTO: Reuters

Leta 1992 je igralka Mia Farrow izvedela kruto resnico. Njena takrat 21-letna posvojenka Soon-Yi Previn se je namreč zapletla z Miinim partnerjem Woodyjem Allenom. Mia in Woody sta se razšla, vezi med materjo in hčerjo pa so se razrahljale. Sedaj sta Woody in Soon-Yi poročena že 11 let in videti je, da je njun zakon uspešen.

Donald Trump pa je svojo nevesto našel kar v naši državi. Svojo 28 let mlajšo Melanio Knauss je spoznal leta 1999 na modnem dogodku, a sta se razšla že leto kasneje. Kasneje sta se pobotala in aprila 2004 je Donald Melanio zaprosil. Poročila sta se 22. januarja 2005 na Floridi in 20. marca 2006 je Melania rodila sina, ki sta ga poimenovala Barron William. Donald je bil prej že dvakrat poročen, o poroki z Melanio pa je povedal, da se najprej ni nameraval poročiti. Ker pa je Melania tako izjemna ženska, se je premislil.


Je 25 let razlike ravno prav?

Zakon Dine Ruiz in 25 let starejšega Clinta Eastwooda je očitno uspešen. Dina je Clinta prvič spoznala leta 1993, ko je imela z njim intervju. Nekaj let kasneje jo je Clint zaprosil in 31. marca 1996 sta se poročila v Las Vegasu. 12. decembra istega leta se jima je rodila hči Morgan. Dina o svojem možu pravi, da je človekoljub in ne ženskar ter da je zelo vesela, da je šele druga, s katero je bil pripravljen stopiti pred matičarja ter dahniti usodni "da".

Tudi Catherine Zeta-Jones si je izbrala moškega, ki je od nje starejši 25 let, Michaela Douglasa. Leta 2000 sta oba nastopala v filmu Stephena Soderburgha Preprodajalci in se nato leto kasneje poročila. Čeprav so njun zakon ravno zaradi razlike v letih močno kritizirali, je vez med njima postala le še močnejša. Imata pa tudi dva otroka, 8-letnega Dylana in tri leta mlajšo Cerys.

Poroka ali posvojitev

Potem ko je Calista Flockhart posvojila dečka Liama, mu je našla tudi neke vrste očeta. Leta 2002 se je začela videvati z 22 let starejšim Harrisonom Fordom. Par o poroki še vedno ne razmišlja, marca letos pa se je začelo govoriti, da bo Harrison posvojil Calistinega sina, saj želi tudi uradno postati njegov oče. Razlika v letih na ljubezen med igralcema očitno nima kakšnega večjega vpliva, saj se njuna ljubezen še zdaleč ni ohladila.

Ljubezen pa še vedno greje tudi Warrena Beattyja in njegovo ženo Annette Bening. Spoznala sta se leta 1991 med snemanjem filma Bugsy in se zaljubila. Kmalu sta svet presenetila z novico, da pričakujeta otroka. Leto kasneje sta se poročila, čeprav je Warren kar 21 let starejši od Annette. Kot mnogi sta dokazala, da leta prav zares niso pomembna, dokler se partnerja spoštujeta in se imata rada. Pomembno je le, da smo z nekom srečni, uživamo v njegovi družbi in se imamo o čem pogovarjati. Ljubezen nas lahko tudi preseneti.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404