Zadovoljna.si
Leonardo DiCaprio obožuje zmrznjeni jogurt.

Novice

FOTO: Zmrznjeni jogurt osvaja

Julijana Grce
12. 09. 2008 09.48
0

Predvsem poleti se radi ohladimo tudi s kakšno hladno sladico. Zvezdnike v ZDA je prepričal zmrznjen jogurt, ki naj bi bil bolj zdrav od sladoleda.

Zmrznjeni jogurt je sladica, ki je sladoledu sicer podobna, vendar vsebuje manj maščobe. Običajno je narejen iz, uganili ste, jogurta, a obstajajo tudi različice, ki ne vsebujejo mleka. Lahko je kisel ali sladek in mora vsebovati žive bakterije, ki jih vsebuje običajen jogurt. Tako kot pri sladoledu lahko izbiramo med različnimi okusi.

Leonardo DiCaprio obožuje zmrznjeni jogurt.
Leonardo DiCaprio obožuje zmrznjeni jogurt.FOTO: Reuters

Narejen je na enak način kot sladoled, pri zelo nizki temperaturi ga moramo stalno mešati. Poleg jogurta pa večina receptov za to ledeno poslastico vsebuje želatino, neke vrste sladilo ter dodatne okuse in barvila. Obstaja pa tudi tak brez maščob in brez sladkorja.

Jogurtomanija prvič

V sedemdesetih letih, ko je zmrznjeni jogurt prvič prišel na trg, je bil le-ta dokaj kislega okusa, nato pa je z leti postajal vse slajši. Prodajalne te ledene razvade v ZDA, kot sta TCBY in Penguin's, so ponujale različne okuse s tekočimi prelivi ali trdimi posipi. Najbolj priljubljen je bil v osemdesetih in devetdesetih letih, saj naj bi bil manj mastna alternativa sladoledu.

Tudi Paris so že zasačili z lončkom jogurta v rokah.
Tudi Paris so že zasačili z lončkom jogurta v rokah.FOTO: X17ONLINE.COM

V zadnjih letih je trg znova osvojila zamrznjena dobrota kiselkastega okusa. Pinkberry, prodajalna zmrznjenega jogurta, ki je svoja vrata prvič odprla leta 2005 v Los Angelesu, si je hitro nabral zveste oboževalce med tistimi, ki jim je všeč kiselkast nemasten jogurt, obložen s svežim sadjem. Vrata podružnic so se nato odprla v mnogih soseskah Los Angelesa in New Yorka.

Če imamo doma napravo za izdelovanje sladoleda, si lahko naredimo zmrznjeni jogurt sami. Takšnega po svojem okusu – kislega ali sladkega, čokoladnega ali sadnega. Vendar pa se moramo zavedati, da jogurt počasneje zamrzne in se tudi topi počasneje kot sladoled, zato se pripravlja nekoliko dlje. Recepte za to hladno sladico pa lahko najdemo kar na spletu.

DiCaprio ima jogurtomat kar v pisarni

Leonardo DiCaprio ima v svoji pisarni avtomat za izdelovanje zmrznjenega jogurta podjetja Red Mango. Paris Hilton in Lindsay Lohan so paparaci ujeli, ko sta jim poskušali pobegniti s skodelico te sladke razvade v rokah.

V letih, ko sta bili uspešni trgovski verigi TCBY in Penguin's, si jogurt kupil in odšel, novi prodajalci te osvežujoče sladice pa želijo svoje stranke zadržati v lokalih. "Prodajalne" so zato bolj podobne kavarnam, ki kar vabijo na srečanje in klepet s prijatelji in to ob svojem najljubšem zmrznjenem jogurtu.

Najbolj priljubljena prodajalca te sladice, Pinkberry in Red Mango, ponujata le dva okusa – navaden jogurt in zeleni čaj, poleg teh okusov pa si lahko zaželimo še razne dodatke, kot je sveže sadje in sadni bonboni. Oba pa poskušata privabiti čim več slavnih. Morda je za uspeh teh verig na trgu ključen ravno trend zdravega prehranjevanja, kar sta obe podjetji znali pravočasno izkoristiti.

Koga vse so še opazili z lončki te zmrznjene poslastice, pa si lahko ogledate v fotogaleriji.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413