Zadovoljna.si
Frančiškan

Novice

Frančiškan petkrat posilil nuno

Z.B.
2011-07-08 10:30
6

Fedeleja Bisceglio so zaradi posilstva obsodili na 9 let in 3 mesece zaporne kazni. Italijan je bivši frančiškan, nad odločitvijo sodišča pa je ogorčen: "Sram naj vas bo, nedolžen sem! Jaz vam odpuščam, a ne vem, ali vam bo odpustil bog!" Nuna pa pri svoji izpovedi ostaja neomajna. Med preiskavo je povedala podrobnosti o množičnih posilstvih, ki jih je doživela, policija pa je tudi ugotovila, da ni bila edina žrtev nasilnega frančiškana.

Italijansko sodišče v Cosenzi je nekdanjega frančiškana Fedeleja Bisceglio obsodilo na 9 let in 3 mesece zapora, saj ga je spoznalo za krivega posilstva neke nune. Bisceglia, ki je dejanje storil, ko je bil še frančiškan, je ustanovitelj Oaze revnih, nad sodbo pa je ogorčen, saj vztrajno trdi, da je nedolžen. Sodišče je za enako kaznivo dejanje obsodilo tudi njegovega tajnika Antonia Gaudia, ki bo moral za zapahe za 6 let in 3 mesece. Italijana so aretirali 23. januarja 2006, saj ga je nuna prijavila, da jo je petkrat posilil. Ženska je povedala, da jo je prisilil vzeti neka zdravila, ki so jo povsem omamila in se mu zaradi tega ni mogla upreti. Tožilec je med sojenjem še posebej poudaril, da ima nekdanji frančiškan dokaj bujno osebnost, že od nekdaj slovi po svoji ekstremni strasti do nogometa, iz njegove preteklosti pa so potegnili na dan tudi zgodbo, da je spreobrnil neko pornozvezdo. Biscegliovi odvetniki so obrambo sicer gradili predvsem na trditvi, da ni dovolj konkretnih dokazov, da bi dejansko posilil nuno.

Prepotentna osebnost

"Sramujte se, sodniki, nune in duhovniki, saj ste obsodili nedolžnega človeka," je po izreku sodbe v sodni dvorani vpil Bisceglia: "Umazali ste dobro ime poštenega človeka. To je zarota! To je najbolj umazana in boleča stran, ki jo je kdaj zapisalo sodstvo v Cosenzi." Še pred koncem sojenja je pred prisotnimi prebral pismo, v katerem je žrtev posilstva pozval, naj pride z resnico na dan. V dokaj provokativnem tonu je šefa policije in kriminalista, ki ga je pred petimi leti aretiral, vprašal, kje so konkretni dokazi in posnetki, ki bi dokazovali njegovo krivdo. Bisceglio so iz Reda manjših bratov kapucinov izključili oktobra 2007,  vendar ne zaradi sojenja, temveč zaradi neprimernega vedenja in nezmernosti, kot so pojasnili odločitev. Pred izključitvijo so ga sicer kar trikrat uradno opozorili, pika na i pa je bila nogometna tekma, na kateri je z rdeče-modrim šalom okoli vratu skandiral med najbolj divjaškimi navijači.

Posiljeval v družbi

"Pred prvim posilstvom me je na silo zvlekel v svojo sobo, bilo je le nekaj ur, preden je odpotoval v Afriko. Drugič me je posilil le dan zatem, ko se je vrnil iz Afrike, tretjič je bilo na dan, ko je imel god, četrtič sem bila posiljena na rojstni dan moje mame," je v svoji izpovedi pred preiskovalnimi sodniki povedala drobna in preplašena nuna. "Ko mi je drugič storil silo, so bili v sobi trije moški," je še pojasnila in dodala, da so jo pretepli, posilstvo pa so posneli z videokamero in fotografirali. "Enkrat me je privezal na železno ogrodje postelje s trakovi, ki ne puščajo sledi na koži. Okoli oči mi je zavezal trak, da ne bi videla oseb, ki so me posiljevale. Silo mi je storil tudi na ginekološkem stolu zdravniške ordinacije."

Po naključju se je izpovedala materi prednici

"Nekega dne sem se udeležila duhovnih vaj in oče, ki jih je vodil, nam je predlagal, naj na lističe napišemo, kaj so naše najgloblje duševne rane. Napisale smo jih, oče pa nam je nato rekel, naj jih s papirjem vržemo v ogenj," je povedala nuna, ki je kmalu dojela, da je to pravi trenutek, da se reši svojih muk. Zapisala je, da jo je frančiškan posilil, da so to storili tudi drugi, da se tega zelo sramuje, hkrati pa tudi boji, saj so ji njeni posiljevalci že grozili. Nato je papir zažgala. In medtem, ko je papir, na katerem je bila zabeležena njena izpoved, gorel, je zbrala pogum in odšla k materi prednici ter ji zaupala žalostno zgodbo. Drobna nuna pa ni bila edina žrtev pohotnega frančiškana in njegovih prijateljev. Preiskava je pokazala, da je bilo več žensk žrtev njegovega spolnega nasilja. A zgolj drobna nuna je zbrala dovolj moči, da je nasilnega možakarja prijavila.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152