Zadovoljna.si
Množica moških se je spravila nad 17-letno dekle.

Novice

Grozljivo! 30 minut zlorabljali 17-letnico in objavili video

N.J.
17. 07. 2012 16.48
68

Indijo je pretresla novica o grozljivi zlorabi 17-letnega dekleta. Kar 20 moških jo je fizično in spolno zlorabljalo dolgih 30 minut, policija pa je za prihod na kraj dogodka potrebovala neverjetnih 45 minut. Poglejte si grozljivi video, ki je pristal na spletu!

Množica moških se je spravila nad 17-letno dekle.
Množica moških se je spravila nad 17-letno dekle.FOTO: YouTube

Komaj 17-letno dekle, katerega identitete mediji niso izdali, je v indijskem mestu Guwahati doživelo grozljiv napad. Domnevno 20 moških jo je mučilo kar 30 minut. V tem času dekletu ni pomagal nihče, policija pa je za prihod na kraj dogodka potrebovala neverjetnih 45 minut, pa čeprav policijska postaja ni oddaljena niti 2 kilometra. Incident, ki naj bi se zgodil 9. julija v poznih nočnih urah, je v Indiji dvignil ogromno prahu, predvsem pa je množica ogorčena nad dejstvom, da je na spletu pristal celo posnetek zlorabe.

Je snemal novinar?

Video prikazuje, kako moški napadejo deklico, jo grabijo za lase in si jo podajajo, nato jo slečejo, pretepajo, lasajo in se je dotikajo po vsem telesu, na njej pa celo ugašajo cigarete. Slišati in videti je, kako deklica kriči in kliče na pomoč, a ji ne pomaga nihče od mimoidočih – ti le stojijo ob strani in opazujejo, kaj se dogaja. Napad na deklico naj bi po poročanju indijskih medijev posnel novinar Gaurav Jyotu Neog, nekateri pa celo poročajo, da naj bi prav on celo sprožil napad. Novinar je svojo vpletenost zanikal, čeprav je ravno televizijska postaja, za katero dela, prva objavila posnetek zlorabe. V uradni izjavi za javnost je povedal: "Obtožili so me, da sem posnel napad na dekle na ulici, ki se je zgodil 9. julija. Trditve ostro zanikam in obtožbe jemljem za nesramne in nore." Njegov nadrejeni verjame, da je novinar nedolžen, kot navajajo nekateri mediji, pa naj bi celo izjavil, da je dobro, da je novinar vse posnel in da ni skušal zaustaviti skupine moških, ki je napadla dekle, saj bi ga ti lahko napadli in mu prepovedali snemanje, s tem pa bi bil uničen glavni dokaz. Javnost je njegove argumente sprejela z veliko mero ogorčenja.

Le en je zbral dovolj poguma

Edini, ki naj bi pomagal deklici, naj bi bil Mukul Kalita. Kot je povedal, se je s kolesom peljal po ulici, ko je videl, da množica moških napada dekle, ki je klicalo na pomoč. "Nemudoma sem se ustavil in videl, kako so jo porinili na tla. Stekel sem do gruče moških in jih vprašal, zakaj to počnejo. Odgovorili so mi, naj se ne vmešavam. Takoj sem poklical policijo, a so mi rekli, da za dogodek že vedo in da so na poti. Ko je prispela policija, sem pomagal deklici," je zaupal. Kalita je še povedal, da je poskušal moškemu preprečiti snemanje dogodka, a je bil pri tem neuspešen. "Snemalec me pozna, saj oba delava v novinarstvu," je povedal in s tem potrdil namigovanja, da naj bi za posnetkom stal novinar. "Mislil je, da sem mu rekel, naj ne snema mene. Zato mene ni snemal, je pa še naprej snemal napad." Kalita je še komentiral, da če storilcev ne bo našla policija, jih bo poiskal on sam.

Policisti prišli po komaj 45 minutah

Ker se je grozljiv napad zgodil v bližini policijske postaje, policisti pa so za posredovanje potrebovali kar 45 minut, kar je odločno preveč, so oblasti že uvedle podrobnejšo preiskavo, ki jo vodi 3-članska skupina Državne kolimisije za ženske (National Commission for Woman –NWC), vladnega organa, ki skrbi za zaščito in promovira pravice žensk. Inšpektorja Subhana Baruaha so suspendirali. "Dekle ima po vsem telesu modrice in ožganine od cigaret," je za medije povedala Alka Lamba, ena izmed pripadnic skupine, ki preiskuje incident. "Dekle je na varnem in nemudoma ji je bila nudena tudi zdravstvena oskrba. Dekle čaka še mnogo ur terapij pri psihologu, da bo nekoč lahko spet zaživela brez strahu." Na podlagi videoposnetka je policija zaenkrat uspela identificirati in aretirati vsaj šest moških, poročajo indijski mediji. Javnost močno pritiska na policijo, naj čim prej aretira še preostale storilce, k čemur naj bi pripomogla tudi javna objava videoposnetka na YouTubu.

Napad osvetlil večji problem

Kot poročajo indijski mediji, je incident osvetlil velik problem, s katerim se soočajo v Indiji. "Ta incident je samo dokaz, da so ženske v Indiji izpostavljene velikim nevarnostim," pišejo. "Ta grozljivi dogodek nas je vrnil k že znanemu problemu, ki se mu moramo bolj posvetiti – k našemu primitivnemu odnosu do žensk," je dogodek za Mail Today komentirala pisateljica Palash Krishna Mehrotra, Girija Vyas, nekdanja predsednica Državne komisije za ženske, pa je še dodala: "Nobena kritika ni dovolj za ta dogodek … Smo res v 21. stoletju in se pogovarjamo o enakosti med moškimi in ženskami? Lahko imamo žensko, ki sedi na predsedniškem stolčku, toda ženske na ulicah niso varne!"

 

Napad je trajal okoli 30 minut.
Napad je trajal okoli 30 minut.FOTO: YouTube

 

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375