Zadovoljna.si
Sicer srhljive lutke se ji zdijo ljubke.

Novice

Grozljivo, kaj jo razveseljuje!

Z.N.
21. 07. 2012 09.55
22

Nekateri zbirajo znamke, drugi prtičke, tretji medvedke … nekateri pa gojijo ljubezen do stvari, ki se veliki večini zdijo strašne. Si predstavljate, da bi svoje stanovanje delili z več kot 500 srhljivimi lutkami?

Doma ima okoli 500 lutk.
Doma ima okoli 500 lutk.FOTO: Facebook

"Od nekdaj sem si želela demonskega otročka v črnem," je povedala ženska, ki do srhljivih lutk, ki prej kot na dojenčke spominjajo na znano zlobno lutko, ki jo mnogi poznajo iz filmov, Chuckyja, goji prav posebno ljubezen. Do njih se vede celo, kot bi bili njeni otroci. 33-letna Marilyn Mansfield svoje 'otročke’ redno preoblači, jim umiva lase, vodi jih na sprehode v park in se z njimi pogovarja, kot bi bili živi. Kot je povedala za britanske medije, je v družbi svojih lutk resnično srečna. Mansfield je sicer poročena mamica treh otrok, a kot je dejala, stanovanja nikoli ne zapusti brez ene od svojih lutk. Njeni trije otroci s tem menda nimajo težav in na lutke niso ljubosumni. 7-letni sin že ima svojo kolekcijo lutk, 12-letna hči pa ji pomaga pri negi lutk. Soprogu lutke niso posebej pri srcu, a se je navadil živeti z njimi.

Nenavadno zbirateljstvo - 3
Nenavadno zbirateljstvo - 3 FOTO: Facebook

Lutke pelje tudi na sprehod

Mansfield do lutk goji poseben odnos. "Lutke na sprehode vozim tako, kot bi bili pravi otroci. V avtu jih prevažam v otroškem sedežu, nato pa grem na sprehod z otroškim vozičkom," je dejala in razložila, da se velikokrat zgodi, da jo mimoidoči zaradi tega grdo gledajo, še posebej pa so običajno šokirani tisti radovedneži, ki pristopijo, da bi videli otročka v vozičku, namesto tega pa zagledajo plastično lutko. Marilyn Mansfield je še dejala, da lutk na sprehode in med ljudi ne vozi zato, da bi zbujala pozornost. "To me pač osrečuje," je povedala. "Če kdo slučajno misli, da imam s seboj pravega otročka, vselej razložim, da je to le lutka." Mansfield je še pojasnila, da tega, da gre za lutko in ne pravega otroka, ne skriva, da ne bi prestrašila ljudi. "Nekoč je k meni pristopila gospa in me vprašala, ali je z mojim otrokom vse v redu, ker da je nekoliko bledikav. Preden sem ji uspela povedati, da je lutka, se ga je že dotaknila, ugotovila, da ni pravi in začela vreščati na ves glas."

Hobi spremenila v posel

Posebna čustva do lutk je Mansfield menda prvič začutila med gledanjem znamenitega filma o morilski lutki, Chuckyju. "Chucky mi je všeč, odkar pomnim," je priznala. "Vedno sem sanjala o tem, da bi imela demonskega otročka." Zbirateljica je lutkam posvetila vse svoje življenje, hobi pa je sčasoma spremenila v posel. Zdaj tudi sama izdeluje lutke, za katere ji ljudje plačujejo tudi do 300 dolarjev. Ker si nekateri želijo lutk, ki bi bile podobne njihovim otrokom, po naročilu izdeluje tudi t. i. portretne lutke. "Veliko več truda je vloženega v lutke, ki so čim bolj podobne pravim otročkom, kot pa v lutke, ki so strašljivega videza," je priznala. "Tudi meni kot izdelovalki je večji izziv izdelati lutko čim bolj realnega videza." Lutke, ki morajo biti čim bolj podobne pravim dojenčkom, naj bi bile med zbiratelji zelo visoko ovrednotene – njihova vrednost naj bi se namreč gibala okoli 2.500 dolarjev na lutko. Celotna njena kolekcija lutk, ki jo hrani kar v stanovanju na Staten Islandu, naj bi bila tako vredna več sto tisoč dolarjev.

Sicer srhljive lutke se ji zdijo ljubke.
Sicer srhljive lutke se ji zdijo ljubke.FOTO: Facebook


 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368