Zadovoljna.si
Žrtve je iskal tudi med bolnimi najstnicami - na fotografiji na obisku pri eni od njih v bolnišnici leta 1981.

Novice

Škandal! TV-voditelj naj bi posilil 300 mladoletnic

M.V.
29. 10. 2012 11.01
15

Anglijo pretresa obsežna preiskava posilstev na stotine mladoletnic, v katera naj bi bilo vpletenih kar 12 različnih zvezdnikov. Med njimi tudi že pokojni priljubljen televizijski voditelj Jimmy Savile. Preberite podrobnosti te grozljive zgodbe!

Jimmyja so množice oboževale, a večini se niti sanjalo ni, kaj počne za štirimi stenami.
Jimmyja so množice oboževale, a večini se niti sanjalo ni, kaj počne za štirimi stenami.FOTO: Profimedia
Nikoli ni odgovarjal za svoje početje.
Nikoli ni odgovarjal za svoje početje. FOTO: Profimedia

Britanska televizijska postaja BBC se je znašla pod drobnogledom policije, saj naj bi zadnjih 50 let prikrivala grozljive zločine, ki naj bi jih zakrivili nekateri njihovi televizijski voditelji. Vse skupaj se je začelo 29. oktobra lani, ko je v 85. letu umrl legendarni televizijski obraz Jimmy Savile, zvezdnik, ki je vse od leta 1960 vodil oddajo Top of the Pops. Savile, ki so ga številni oboževali, naj bi bil prikriti pedofil, ki naj bi v času svojega službovanja na omenjeni televizijski postaji skupaj z voditeljem in pop zvezdnikom Garyjem Glitterjem posili na stotine mladoletnic. Po njegovi smrti so se javile številne njegove žrtve, ki so bile o grozljivi izkušnji pripravljene govoriti tudi pred kamero, angleška javnost pa je zgrožena, da Savile nikoli ni odgovarjal za svoje početje.

Žrtve iskal tudi po internatih

"Imela sem le 16 let, ko me je Jimmy Savile posilil. Mama me je odpeljala nekam, kjer sem nezakonito splavila," je priznala ena od njegovih žrtev. Dodala je še, da jo je voditelj zmamil v sobo, ker ji je obljubil, da bo tam spoznala Elvisa Presleyja. "Ko je odprl vrata, je bil v pižami, ko sem vstopila v sobo, pa me je pritisnil ob zid. Začela sem jokati, a je rekel, da naj se pomirim in sprostim," se spominja danes 65-letna žrtev, ki je le ena od mnogih, ki naj bi jih Savile zvabil v sobo. 62-letna Bebe Roberts je policiji povedala, da je voditelj večkrat obiskal dekliške internate, kjer je zlezel v posteljo k 14-letnicam in jih posiljeval. Sama je to grozljivo izkušnjo doživela, ko je imela le 15 let.

Največ posilstev se je zgodilo v letih, ko je vodil oddajoTop Of The Pops.
Največ posilstev se je zgodilo v letih, ko je vodil oddajoTop Of The Pops.FOTO: Profimedia

300 deklic v 40 letih

Gary Glitter naj bi bil prav tako vpleten v številna posilstva.
Gary Glitter naj bi bil prav tako vpleten v številna posilstva. FOTO: Profimedia

Savile naj bi v 40 letih posilil več kot 300 deklic, žrtve pa naj bi med drugim iskal tudi v sirotišnicah. Pod pretvezo, da daruje denar v dobrodelne namene, naj bi plačeval za umazane igrice, v katere je pogosto povabil tudi svoje televizijske prijatelje. Policija je za zdaj aretirala12 oseb, povezanih s posilstvi, med njimi tudi 68-letnega voditelja Paula Gadda, bolj znanega pod imenom Gary Glitter, obsojenega pedofila, ki je zaradi tovrstnih zločinov v preteklosti že preživel nekaj časa v zaporu.

Vsi so vedeli za to, a so ga ščitili

Na BBC še danes trdijo, da niso vedeli, kaj se dogaja v Jimmyjevi sobi, a nekdanji voznik zvezdniškega voditelja je povedal, da so vodilni odpustili vsakega, ki je želel opozoriti na njegovo početje. Kamermani, maskerke in ostali, ki so delali s Savilom, so povedali, da je bilo Jimmyjevo pedofilsko početje nekakšna javna skrivnost, ki jo je televizija podpirala, še več, Savile je večkrat uporabil televizijske varnostnike, da so varovali vhod v njegovo garderobo, medtem ko se je on izživljal nad dekleti. "Priznal je, da so mu 16-letnice že prestare, saj je seks z njimi zakonsko dovoljen. Bolj so ga zanimale mlajše, nedolžne deklice," je povedal eden od njegovih sodelavcev.

Spregovorile po vseh teh letih

Policija vsak dan odkrije novo podrobnost, povezano s škandalom. Prizadetih deklet, ki so danes v večini že ženske v zrelih letih, je namreč vedno več, po vseh teh letih pa so pripravljene govoriti o zločinu, ki ga je televizijska postaja tako dolgo poskušala prikriti.

Žrtve je iskal tudi med bolnimi najstnicami - na fotografiji na obisku pri eni od njih v bolnišnici leta 1981.
Žrtve je iskal tudi med bolnimi najstnicami - na fotografiji na obisku pri eni od njih v bolnišnici leta 1981.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413