Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Očetu je že pri 10 letih pomagala voditi modni imperij

Z.M.
30. 09. 2011 16.05
1

20-letno Chloe Green večina Britancev vidi le kot razvajeno hčer britanskega bogataša Philipa Greena, lastnika modnega imperija, ki ga sestavljajo znamke Top Shop, Miss Selfridge, Dorothy Perkins in druge, mladenka pa pravi, da je vse prej kot to. Čeprav je odraščala obkrožena z udobjem in luksuzom, si že od desetega leta služi žepnino v očetovem podjetju. Kot deklica mu je pomagala pri izbiri artiklov za prodajo in takrat odkrila svojo veliko ljubezen do mode. Upa, da bo nekoč prevzela družinski imperij in nadaljevala uspešno poslovno pot svojih staršev.

Chloe Green je bila pred 20 leti rojena v Londonu, nato pa se je s starši preselila v Monako, kjer je bila na vsakem koraku obkrožena z luksuzom, kot je bilo zasebno letalo za nenehna potovanja med Londonom in Azurno obalo, prestižna jahta za eksotične počitnice in očkova debela denarnica, ki ji ni odrekla nobene želje. Kljub temu pa se Chloe ni polenila, temveč je očeta že kot deklica spremljala na poslovne sestanke in z zanimanjem sledila njegovemu delu. Kot desetletna deklica je bila prvič prisotna pri izbiri artiklov, ki jih je oče pozneje vključil v prodajo pod znamko Top Shop in se zaljubila v modo. Za svoj 18. rojstni dan so ji starši kupili stanovanje v prestižni londonski četrti Belgravia, kjer je lahko nadaljevala z življenjem v luksuzu, ki ga je bila vajena iz otroštva. "Moj oče je eden od najbolj delavnih ljudi, kar jih poznam. Nekaj njegove vneme sva podedovala tudi z bratom Brandonom. V veselje bi mi bilo, če bi ravno midva nekoč prevzela vodenje Top Shopa in nadaljevala delo staršev,“ je povedala 20-letnica, ki je že kot najstnica obiskovala zabave s supermodelom Kate Moss, ki je bila dolga leta zaščitni obraz Top Shopa. Občutek za modo ji je bil tako rekoč položen v zibelko, zato ni presenetljivo, da njen oče Philip ravno njo vidi kot najbolj verjetno naslednico.

Nič ji ni podarjeno

"Večkrat na teden obiščem Top Shop na Oxford streetu. Včasih potrebujem le navdih za izbiro oblačil za določen dogodek, spet drugič kupim nove čevlje in kakšen dodatek. Vedno plačam polno ceno, seveda,“ priznava Chloe, ki dela na tem, da bo spomladi prek Top Shopa izdala tudi svojo linijo čevljev, ki jo je poimenovala s svojimi inicialkami CG. "Nič mi ne bo podarjeno. Idejo bom morala predstaviti pred celotnim odborom kot vsak drug oblikovalec. Če bo očetu in drugim všeč, jo bodo poslali na prodajne police,“ je razložila Chloe, ki hkrati pospešeno dela tudi na svoji prvi liniji oblačil. Pri tem ji pomaga nekaj hišnih oblikovalcev Top Shopa, z nasveti pa ji ob strani stoji tudi Kate Moss, ki jo Chloe opisuje kot največjo modno ikono.“Kate je komentirala tudi mojo kolekcijo čevljev in bili so ji všeč. Zdelo se ji je le, da imajo določeni modeli previsoko peto,“ je v smehu razložila podjetna gospodična, ki ima doma kar 70 parov čevljev Christiana Louboutina.

Čevlji so njen navdih

"Čevlji so moja šibka točka in moj navdih,“ je priznala. Kljub temu da je bistra in delovna, ni končala študija, a s tem se ne obremenjuje preveč. "Tudi očka je nehal hoditi v šolo pri 15 letih, a je danes vseeno izjemno uspešen. Moje srce je v modi in tej strasti nameravam slediti,“ pravi dedinja, ki jo Britanci trenutno lahko gledajo tudi v resničnostnem šovu Made in Chelasea, kjer sledijo mladim bogatašem, ki imajo žilico za modo in denar, da lahko svoj modni okus tudi izživijo. Njen oče je bil najprej proti temu, da se Chloe izpostavlja na ta način, a ga je hči pregovorila. 20-letnica se sodelovanja pri omenjenem projektu veseli, čeprav si bo prostor pred kamerami delila tudi svojim nekdanjim fantom Olliejem Lockejem, s katerim se je pred kratkim razšla zaradi pomanjkanja časa in zasebnosti. "Z Olliejem sva se na koncu le še prepirala in hkrati ugotovila, da se skupaj ne zabavava več, zato sva se sporazumno razšla,“ je razložila Chloe in potrdila govorice, da je Ollie biseksualen. "Res je, a to nima nič z najinim razhodom,“ je zagotovila.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413