Zadovoljna.si
Tehtnica

Horoskop znamenja

Tehtnica: značaj, primerne službe in kako jo osvojiti

N. V.
23. 09. 2021 08.59
0

Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, med 23. septembrom in 22. oktobrom, ljubijo vse lepo in sovražijo prepire ter izražajo racionalne in pravične sodbe o vseh stvareh. So prijazne, nežne, natančne in zelo prilagodljive.

Tehtnica je zračno znamenje, ki mu vlada planet Venera. Tehtnice imajo rade kariere, ki so povezane z odprtimi prostori. Primerne službe za njih so: oblikovalec, starinar, krajinski arhitekt. V življenju tega nebesnega znamenja morata biti nujno prisotna ljubezen in pravo prijateljstvo. Tehtnice so posesivne in zveste, v ljubezni ne marajo izpostavljanja in vulgarnosti.

Horoskop
Horoskop FOTO: iStock

Ljubijo lepoto

Tehtnica je znamenje, ki predstavlja partnerstvo. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno to znamenje, razumejo različne poglede in se zato pogosto težko opredelijo ali odločijo, tudi ko se morajo. Radi se izognejo konfliktnim situacijam, kar le še bolj poudarja njihovo neodločnost. Tehtnice imajo sloves trmastih ljudi, vendar je to zato, ker vztrajajo pri poštenju. Ljubijo popolnost. Včasih se ne morejo odločiti le zato, ker ne vedo, kaj bo odločitev prinesla. Tehtnica je edini predmet v zodiaku, s čimer je simbolično pokazano, da poskuša nečustveno presoditi.

Mnogi sodobni astrologi jo imajo za najbolj želeno znamenje zodiaka, saj predstavlja zenit leta, najvišjo točko letnih časov, ko žanjemo sadove trdega dela, ki smo ga opravili spomladi. V zraku sta mehkoba in občutek sprostitve, ko človeštvo uživa v ostankih poletnega sonca in sadovih svojega trdega dela. Tehtnice spadajo med najbolj civilizirane med dvanajstimi znamenji zodiaka in so pogosto lepega zunanjega videza. So elegantne, šarmantne, po naravi prijazne, zelo nežne in ljubijo lepoto, harmonijo in užitke, ki jih prinašajo. V depresijo zapadejo, kadar so nasilno napadene, in v primeru poraza še bolj trpijo.

Kako osvojiti tehtnico – žensko?

Ženske, rojene med 23. septembrom in 22. oktobrom, so elegantne, prefinjene, vitalne in srčkane. Da bi osvojili njeno srce, ji podarite veliko dragih in prefinjenih daril. Če je nočete izgubiti, jo morate prekriti s pozornostjo in prijaznostjo. In še nasvet: ko ji podarite šopek rož, dodajte zraven še kartico.

Kako osvojiti tehtnico – moškega?

Moški, rojeni v znamenju tehtnice, so delikatni, elegantni in zanimivi. Zaradi njihove samozavesti jim godi, če jih občudujete in razvajate. Pomembno pa je tudi, da imajo ob sebi pametno žensko, ki jim pomaga pozabiti na vsakodnevne skrbi. Še nasvet: poskrbite za svoj očesni make-up.

Tehtnice se ujemajo z dvojčki, vodnarji in tudi z ovni, levi ter strelci.

Tehtnica
TehtnicaFOTO: iStock

V znamenju rožnate

Barve tehtnice so slonokoščena, roza, turkizna in modra, njihov rojstni kamen pa je opal, ki je sestavljen večinoma iz navadnega peska in vode. Enako kot skrita voda v opalu povzroča ogenj v kamnu, se v Tehtnici skriva več čustvene vsebine, kot se zdi na prvi pogled. Tehtnica vlada rožam nasploh, posebej primerne cvetlice pa so vrtnice (bele ali roza), marjetice, vijolice, astre in orhideje.

Vladajoči planet: Venera
Element: zrak
Barva: vsi modri odtenki, rožnata in svetlozelena
Drag kamen: safir, žad
Kovina: baker, bron
Žival: kuščarji in mali plazilci
Drevo: jesen, topol
Roža: modre rože, hortenzija
Dan v tednu: petek

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375