Zadovoljna.si
Marin Čolak velja za enega najbolj znanih hrvaških avtomobilskih asov.

Novice

Hrvaška manekenka zgorela v ferrariju

Z.V./U.F.
06. 11. 2010 09.31
38

Ivana Obad, komaj 20-letna manekenka in študentka iz Dubrovnika, je umrla v plamenih ferrarija hrvaškega avtomobilskega asa Marina Čolaka. Čolak naj bi nesrečo zakrivil na avtocesti Zagreb–Reka med dirkanjem s prijateljem Daliborjem Opačkom. Sam je nesrečo preživel, ker ni bil privezan in je padel iz avtomobila, Ivana pa je v njem zgorela.

Sredi dopoldneva so se odpeljali iz Zagreba, cilj dirkališče Grobnik pri Reki. Marin Čolak, znani hrvaški dirkač, ki od leta 2008 tekmuje v World Touring Car Championshipu, se je odpeljal s svojim ferrarijem 360 modena, ob njem je sedela 20-letna Ivana Obad, manekenka in zgledna študentka geologije v Zagrebu. V drugem avtomobilu nissan 350Z je bil za volanom Dalibor Opačak, znan kot amaterski kralj grobniških dirk.

Želela je domov

Ivana Obad je bila iz Dubrovnika, spominjajo se je kot mirne, delovne in resne mladenke z jasnimi cilji v življenju. Dubrovničani pravijo, da ni bila le dobra in prijazna, temveč tudi lepa, zato ni nenavadno, da so jo bralci enega od lokalnih medijev lani izbrali za najlepšo v svojem kraju. Ivana je med študijem v Zagrebu stanovala pri Čolakovih, pišejo hrvaški mediji. Z Marinom naj bi se tistega usodnega dne peljala do Reke, kjer naj bi nato s prijatelji odpotovala proti rodnemu Dubrovniku. A žal je usoda hotela drugače. Policija okoliščine nesreče še preiskuje, nesporno pa je, da je nesrečo zakrivil Čolak. Kot trdijo očividci, je Marin neprevidno menjal vozni pas in pri tem zadel prijateljevega nissana, zaradi česar je vozilo odneslo s ceste.

Marin Čolak velja za enega najbolj znanih hrvaških avtomobilskih asov.
Marin Čolak velja za enega najbolj znanih hrvaških avtomobilskih asov.FOTO:
Ferrari se je prevrnil in zagorel

Hrvaški novinarji so neuradno izvedeli, da sta Čolak in Opačak vozila zelo hitro, od 180 do 220 kilometrov na uro, na Grobnik pa sta se peljala na trening. Hrvaški mediji so tudi poročali, da Čolak med vožnjo ni bil privezan z varnostnim pasom, kar mu je najverjetneje rešilo življenje, saj je padel iz avtomobila. Ivana pa je ostala priklenjena na sedež in zgorela. Marina so po nesreči zaradi težkih poškodb glave odpeljali v karlovško bolnišnico, kjer so ga takoj operirali. Njegovo stanje je zdaj stabilno, policija pa je že napovedala, da bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo.

Hiter in vzkipljiv

Čolak v avtomobilističnih krogih velja za dobrega in hitrega voznika, a je znan tudi kot vzkipljiv človek, predvsem zaradi svojih divjih izpadov. Hrvaški mediji spominjajo na incident leta 2003 na Grobniku, kjer je potekala dirka za pokal Fokus. Marin in njegov oče Nikica naj bi bila nezadovoljna z odločitvijo sodnika in zato z avtomobilom zaprla stezo ter tako preprečila začetek mednarodne dirke. To pa ni bilo vse, Marin naj bi v besu čelado vrgel v okno lože in razbil steklo. Njegovi mehaniki pa naj bi sodnikom grozili z bejzbol palicami in orodjem.

Divji najstnik

Marin naj bi bil precej divji že v najstniških letih. Pred devetimi leti, takrat še ni bil polnoleten in ni imel vozniškega dovoljenja, se je z dragim očetovim mercedesom 500 SL namenoma zaletel v drevo. S tem dejanjem je želel dekletu, s katerim sta se sprla, pokazati, kako zelo je nesrečen. Ljudje, ki ga poznajo, trdijo, da je pred petimi leti v Vodicah povzročil hudo prometno nesrečo, a se je izvlekel brez kazni, ker jim je vse skupaj uspelo prikriti. Za tak slog življenja naj bi bil kriv njegov oče Nikica, premožen gradbeni podjetnik. Marin je kot otrok dobil levkemijo in oče naj bi se takrat zaklel, da bo sinu, če se bo izvlekel, nudil vse, kar si bo v življenju zaželel. Sin je bolezen preživel, oče pa je očitno izpolnil svojo obljubo. In zdaj, pri 26 letih Marin tvega, da ostane brez vsega: ne le brez ferrarija, tudi brez licence za šport, ki ga ima najraje na svetu, in brez svobode. Predvsem pa brez notranjega miru in z zavedanjem, da je zaradi njegove objestnosti in divje narave moralo umreti 20-letno dekle.


 

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471