Zadovoljna.si
Kopalke, ki vas bodo z bipom opozorile, da se umaknite v senco.

Novice

'Inteligentne' bikinke

V.P.
30. 07. 2008 09.10
3

Le kdo med nami nerad poležava na plaži in brezskrbno uživa v brezdelju. Toda kaj ko je sonce vse bolj neprizanesljivo in lahko povzroči na naši koži več škode kot koristi.

Rdeča kot paradižnik.
Rdeča kot paradižnik.FOTO: iStockphoto

Posledice pretiranega sončenja in poležavanja na plaži se običajno pokažejo šele zvečer, ko tisti deli telesa, ki smo jih najbolj izpostavljali soncu dobesedno zažarijo. Vse, kar nam preostane, je, da z različnimi mažami skušamo nastalo škodo ublažiti vsaj do te mere, da lahko ležemo k počitku. Da o dolgoročnih posledicah, ki se pokažejo šele čez čas, niti ne govorimo.

Kopalke, ki vas bodo z bipom opozorile, da se umaknite v senco.
Kopalke, ki vas bodo z bipom opozorile, da se umaknite v senco. FOTO:

Novost za človeške martinčke

Vse, ki radi brezskrbno poležavate ob morju, bo še posebej razveselila novost imenovana "inteligentne kopalke“. Neko kanadsko podjetje je namreč izdelalo bikinke, v katere je vgrajena posebna napravica, ki pokaže moč UV žarkov. Ko pride do kritičnih vrednosti, napravica z bipom opozori, da se moramo pred sončnimi žarki umakniti v senco. Ker je vse več ljubiteljic toplesa, je senzor vgrajen v spodnji del kopalk. Napravica opozarja na moč UV žarkov na posebni lestvici od 0 do 20, ki je vidna na mini displayu.

Različni tipi kože

Ljudje smo različni, zato glede na tip kože lahko različno zdržimo na soncu. Tako bo za večino najbolj sprejemljiva vrednost na lestvici med 3 in 5, za tiste nekoliko bolj temne polti pa med 8 in 10. Skrajna meja bo na stopnji 11 in ob tej vrednosti UV žarkov bi se moral vsakdo umakniti v senco. Strokovnjaki namreč zelo odločno opozarjajo, da pretirano izpostavljanje UV žarkom močno poveča možnost nastanka kožnega raka in nesporno je, da je najboljša preventiva senca. Futuristični bikini bo naprodaj še letos poleti, zanj pa bo treba odšteti 190 ameriških dolarjev. V naših trgovinah ga za zdaj ne bo.


KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413