Zadovoljna.si
Glamurozno fotografijo želi približati širšemu krogu ljudi.

Novice

INTERVJU: Nimam dovolj izkušenj z Italijani

Mojca Koprivnikar
2008-10-06 20:22
0

Slovenska manekenka in fotomodel Martina Kajfež že nekaj let živi v Italiji, iz meglenega Milana pa se je pred kratkim preselila na sončno Sicilijo.

Kot so zapisali v nekaterih medijih, naj bi jo vodila ljubezen do lepotnega kirurga. Vendar o svojem zasebnem življenju nerada govori.

"Utrdite si samozavest. Pri nesamozavestnem človeku so napake samo napake, pri samozavestnem pa karakteristike. Zato kljub napakam, takšen človek deluje še zanimivejši," pravi Martina Kajfež.


Že nekaj let živite v Italiji, pred kratkim pa ste se iz Milana preselili na Sicilijo. Kaj vas je očaralo na "otoku sonca"?

Zaželela sem si boljšega podnebja, sonca, morja in palm. Veselih ljudi, dobre hrane in velikega letališča v bližini.

Ukvarjate se tudi s fotografijo. Kaj je prebudilo to željo v vas?

V 17 letih svetovne kariere kot model sem imela priložnost videti, kako delajo najboljši svetovni fotografi, make up artisti, stilisti, retušerji in umetniški direktorji in tako sem dobila navdih za nove izzive. V tujini sem se, poleg dela, izšolala tudi na teh področjih in se začela s tem tudi profesionalno ukvarjati.

Poleg tega sem si modno fotografijo zaželela približati širšemu občinstvu in fotografirati na glamurozen način tudi ljudi, ki sicer nimajo stika z modnim svetom, bi si pa vseeno želeli imeti fotografije, kot jih lahko gledajo v revijah. V tujini je to postal pravi hit! Večina ljudi misli, da so modeli pač lepi in fotogenični, ne vedo pa, kakšne priprave so nujno potrebne za tako visoke rezultate: ura ali dve profesionalnega ličenja in oblačila ter poze, ki poudarijo naše dobre lastnosti in skrijejo vse morebitne napakice. Snema se cel dan in išče popolno pozo, zato da se na koncu dobi deset lepih fotografij, ki se jih nato naknadno še retušira – do popolnosti.

Kakšna je pravzaprav vaša fotografija?

V bistvu se ukvarjam z zelo različnimi panogami: od reportažne fotografije, v Italiji trenutno pripravljam projekt na socialno temo o afriških emigrantih, pa vse do modno komercialne fotografije in glamuroznega portretiranja ljudi, kjer sama pripravim projekt, izvedem make up in styling ter retuširanje. Prav na enak način kot se to dela s fotomodeli.

V Italiji odpirate fotografski studio in modno agencijo. Kako to, da ste se odločili za ta izziv?

Zaželela sem si svoje izkušnje prenesti na novo generacijo modelov in jim, kar se da pomagati do prodora čim višje v ta očarljivi, a vendar zahteven svet. S pomočjo nekoga, ki je izkušen, gre vse hitreje in in lažje. Lahko rečem, da sem za modele tista oseba, ki sem si je sama želela ob sebi, a je žal ni bilo. Sicer pa sem tudi poslovno še vedno povezana s Slovenijo. Vzpostavljam povezavo s slovenskimi modnimi agencijami in marsikatere slovenske produkcije se bodo oprle name. Na Siciliji je veliko zanimivih krajev za snemanje, od krasnih solin, belih plaž do vulkana Etna.

Za italijanske moške pravijo, da so odlični ljubimci. Kakšne so vaše izkušnje?

Žal vas moram razočarati. Nimam dovolj izkušenj, da bi lahko to komentirala. Sicer pa sem prepričana, da so si vsi moški zelo podobni. Ni bistvo v narodnosti, temveč v vsakem posamezniku.

Ste zaljubljeni?

Sem.

Kakšen je vaš »sanjski« moški?

Perfekten (smeh) sanjski, pač … najbolj pa me očara z dobrimi lastnostmi.

Ste ga našli?

Nikoli se ne ve, saj je življenje polno presenečenj.

Kaj je najbolj pomembno v partnerskem odnosu?


Spoštovanje drug drugega.

Kako vidite vlogo ženske in moškega v odnosu?

Verjamem v enakopraven odnos, s spoštovanjem razlik med moškim in žensko. Mislim, da je to ključ vsake harmonije bivanja, pa naj si bo med različnimi kulturami, verami, narodi, ljudmi ali spoloma. Nihče se ne sme imeti za boljšega, rajši za drugačnega. Na drugačnost moramo gledati strpno in se od tega kaj dobrega naučiti. Truditi se moramo, da s svojimi idejami nikogar ne prepričujemo ter da ohranimo svojo svobodo, seveda s spoštovanjem do drugega. Iskati moramo kompromise in si zase, kot tudi za druge, želeti najboljše.

Kakšne načrte imate za prihodnost?

Še naprej se bom ukvarjala s fotografijo, produkcijo in manekenstvom ter vodila modno agencijo. Družina pa bo tudi prej ali slej na vrsti.

Kako skrbite za svoj videz?

Tempo mojega življenja je tako hiter in poln, da se v tisto malo časa, kar ga imam, odpočijem in naspim. Moj zaveznik je lepotni spanec, kaj več od tega pa ne delam.

…in kaj bi svetovali ženskam?

Ne obremenjujte se s svojim videzom. Vedno se bo našel kakšen pametnjakovič, ki bo imel kakšno pripombo. Raje si utrdite samozavest.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 138