Zadovoljna.si
Zalit obraz je preteklost.

Novice

Izgubila sem 120 kilogramov!

T.M.
17. 12. 2009 19.00
4

Zgodba mlade Jenny je naravnost spodbudna za vsa mlada dekleta, ki se borijo z odvečnimi kilogrami. Pri 16 letih je tehtnica pokazala nepredstavljivih 228, danes pa je staro težo dobesedno razpolovila.

Prej in potem
Prej in potemFOTO:

Po hudi borbi z odvečnimi kilogrami je danes 23-letna Jenny zelo ponosna, da je na pravi poti do popolnega telesa. Telo, ki ga je pred leti iz dna duše sovražila, se ga sramovala in bila leta zasmehovana, ga je naposled le vzljubila. V mukotrpnih letih privajanja na nov način življenja in predvsem prehranjevanja je izgubila več kot 100 kilogramov. Z 228 se je dejansko razpolovila na 114. Iz debele najstnice se je prelevila v lepo mlado damo, ki se lahko končno z užitkom pogleda v ogledalo. Zdaj se je začela celo šminkati in z veseljem se odpravi v nakupovalni center, kar pred leti ni počela prav rada.
"Pri konfekcijski številki 64 ni bilo mogoče, da bi brez skrbi hodila po butikih in si izbirala nova oblačila. Skoraj poldrugo leto živim v posebni skupnosti, ki je namenjena dekletom s prekomerno telesno težo. V skupini z desetimi mladostnicami se trudim, da bi se še naprej uspešno borila proti kilogramom, ki so se nabrali zaradi nekontroliranega nažiranja," je priznala Jenny. Obkrožena s strokovnjaki za prehrano, socialnimi delavci in zdravniki se je še naprej pripravljena boriti za želeni cilj.

Zalit obraz je preteklost.
Zalit obraz je preteklost. FOTO:
Shujšati za vsako ceno

Z 228 kilogrami se je že vdala v usodo in se sprijaznila, da ji nikoli ne bo uspelo. Imela je redne napade nažiranja, izgubila pa je tudi sleherno kontrolo nad svojim telesom. Danes ji varnost predstavlja predvsem strog nadzor strokovnjakov, ki so zaposleni na kliniki za hujšanje v nemškem mestu Insula. Dr. Wolfgang Siegfried je bil tisti mož, ki jo je po nekaj mesecih odslovil s klinike, ker se ni držala reda. Na skrivaj je kadila in uživala alkohol, kar pa je pri njih strogo prepovedano. Danes je vse drugače, saj je zdravnik tako z njenim odnosom kakor tudi z napredkom zelo zadovoljen.

Sanjskih 70

Na začetku letošnjega leta so Jenny operativno zmanjšali želodec s tako imenovanim želodčnim obvodom. Z zahtevnim posegom so dosegli, da se Jenny ne počuti več tako pogosto lačna, v sebe pa ne more več spraviti obilnih obrokov. Najhujše posledice pa se pokažejo, kadar pretirava s sladkarijami. Takrat ji postane slabo, gre ji na bruhanje, oblije jo znoj, dobi vrtoglavico ipd. Po operaciji izgublja vsaj do tri kilograme na teden, tako da jo do njene sanjske teže 70 kilogramov loči le še 40 kilogramov. Zaradi vzornega vedenja in interesa, ki ga je pokazala, so ji omogočili, da se izobražuje v smeri psihoterapije. S svojimi bogatimi izkušnjami in strokovnim znanjem bo lahko pomagala številnim mladostnikom, ki se soočajo s podobnimi tegobami, kot se je ona. V njenem primeru lahko govorimo o uspešni zgodbi s srečnim koncem. Do sanjske postave pa jo loči le še ena operacija, s katero se bo znebila odvečne kože in za vselej opravila z 'debelo' preteklostjo.
 

Danes se Jenny poslužuje zdrave prehrane.
Danes se Jenny poslužuje zdrave prehrane.FOTO:

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493