Zadovoljna.si
Poznavalci napovedujejo ločitev desetletja.

Novice

'Jaz lahko naredim kar hočem! Jaz sem Getty!'

Z.K.
30. 05. 2010 18.30
0

V središču pozornosti ameriške javnosti je ločitev enega najbolj čudaških, a hkrati tudi najbolj bogatih zakoncev v ZDA. Jacqui Getty se je naposled odločila ločiti od nasilnega Petra, ki jo je zadnji dve leti mučil tako fizično kot psihično.

Jacqui in Peter Getty v srečnih časih.
Jacqui in Peter Getty v srečnih časih.FOTO:

Skodrani in zanemarjeni Peter Getty ni nikoli v življenju delal, dolgčas pa trenutno preganja s pornografijo in računalniškimi igricami. Jacqui Getty je modna oblikovalka, ki jo hollywoodske zvezde dobesedno obožujejo. Par je tako pregrešno bogat, da si mediji v ZDA in v Veliki Britaniji vso pozornost v zvezi z odmevno ločitvijo omejili zgolj na njegov bančni račun in delitev premoženja. Vsi se sprašujejo zgolj to, koliko bo Jacquie zahtevala po ločitvi, čeprav je javnost že dolgo poznala podrobnosti o nasilju, ki je bilo med zakoncema dokaj pogosto. Mnogi konec zakona Gettyjevih že označujejo za ločitev desetletja. A poznavalci namigujejo, da se bosta Peter in Jacqui do konca leta težko uspela dogovoriti glede delitve skupnega premoženja in preživnine, saj milijarder Peter trdi, da nima denarja, Jacqui pa zahteva 300 tisoč dolarjev na mesec. Oba sta se oborožila z najboljšimi zvezdniškimi odvetniki: Peter je najel Lauro Wasser, ki je v preteklosti zastopala Angelino Jolie, Britney Spears in Kieferja Sutherlanda, Jacqui pa je svojo finančno prihodnost zaupala Stephenu Kolodnyju, odvetniku Whitney Houston, Davida Carusa in Barbre Streisand.

Uničen od kokaina.
Uničen od kokaina.FOTO:

Ne loči dobrega od zla

Čeprav s Petrom že dve leti ne živita več skupaj, je Jacqui (Jacqueline) šele pred dvema mesecema na kalifornijsko sodišče vložila zahtevo za ločitev. Zdaj pa so v javnost pricurljali tudi vzroki za razpad zakona. Peter je leta 2006 postal hud odvisnik od kokaina, svojo soprogo je mučil fizično in psihično. "Enkrat me je tako močno udaril, da mi je zlomil roko, potem pa me je začel daviti," je na sodišču povedala Jacqui ter dodala, da ji je grozil, da jo bo ubil. "Govoril mi je, da me lahko ubije in ne bo kaznovan," je pripovedovala o moževih grožnjah ter dodala, da Peter zaradi silnega bogastva sploh ne loči dobrega od zla. "Vedno mi je govoril: jaz lahko naredim vse! Jaz sem Getty!"

Pregrešno bogat dedič

Peter je eden od dedičev velikega bogastva uspešne, a hkrati tragične dinastije Getty, ki je bogastvo ustvarila z naftnimi posli, kasneje pa poslovanje razširila na vsa mogoča področja. Kar nekaj članov te mogočne družine je umrlo zaradi predoziranja drog. Dinastijo je v 20. letih prejšnjega stoletja osnoval J. Paul Getty, ki je imel kar pet žena in pet sinov, eden je umrl star komaj 12 let. Najmlajši še živeči sin je Gordon, Petrov oče. Gordonovo premoženje je danes vredno 2,5 milijarde ameriških dolarjev, saj je 1986. leta naftno bogastvo družine Getty prodal naftnemu velikanu Texaco za več kot deset milijard dolarjev, nato pa se je posvetil glasbi. Peter bo po očetovi smrti premoženje delil s še tremi brati in tremi polsestrami. Zanje je sicer tako kot javnost zvedel šele leta 1999, ko je dolgoletna ljubica Cynthia Beck zahtevala, da jih Gordon vključi v svojo oporoko, kot dedinje dinastije Getty.

William Getty, Vanessa Getty in Peter Getty.(vir:sfluxe.com)
William Getty, Vanessa Getty in Peter Getty.(vir:sfluxe.com)FOTO:

Odraščala kot Pepelka

Jacquijino življenje je bilo popolno nasprotje Petrovega, živela je kot Pepelka. Oče jo je zapustil, ko ji je bilo komaj 12 let in sta se z materjo preselili v Los Angeles, kjer je Jacqui pri svojih 19 letih spoznala Gian Carla Coppolo, sina slavnega režiserja Francisa Forda Coppole ter zanosila. Gian Carlo je še pred rojstvom hčerkice umrl, Jacqui pa je ostala sama z otrokom ter deklico po očetu poimenovala Gia. Peter je deklico oboževal, pripovedujejo skupni prijatelji, čeprav je nikoli ni posvojil. Peter in Jacqui nimata skupnih otrok.
Jacqui je kljub bogatemu soprogu po poroki nadaljevala z delom modne oblikovalke in stilistke v hollywoodskih filmih. Med prvimi je njen talent opazila Demi Moore, spoznali sta se v neki trgovini koncem 80. let. Kasneje je prav Jacqui izbrala obleko, ki jo je Demi nosila v legendarni sceni filma Nespodobno povabilo, v kateri Demi pride k Robertu Redfordu. Neverjetno je, da je Jacqui lahko ostala tako preprosta in nedolžna, kljub silnemu bogastvu, v katerem živi, je nekoč izjavila Demi Moore. Prijateljica Pamela Skaist-Levy je izjavila, da iz Jacqui vselej sije umetnost, tudi kadar kuha, ali pa se smeji.

Poznavalci napovedujejo ločitev desetletja.
Poznavalci napovedujejo ločitev desetletja.FOTO:

Končno se je odločila

Jacqui je kar dve leti trpela moževo nasilje, pretepanja in žaljivke, vse dokler ni na kuhinjski omarici našla sončnih očal neke ženske in par uhanov. V moževo nezvestobo se je prepričala, ko je fotografijo obdarjene sosede našla na desktopu Petrovega računalnika in ugotovila, da ji je stanovanje v bližini njunega doma najel prav on. In to je bila očitno pika na i, da je sklenila Petra zapustiti.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471