Zadovoljna.si
denar

Novice

Je "Najdražja obleka na svetu" res najdražja?

M.K.
27. 09. 2012 14.40
0

Britanska modna oblikovalka Debbie Wingham je v Monte Carlu na ogled postavila svojo novo kreacijo, ki naj bi bila najdražji kos oblačila na svetu: stane namreč nič manj kot 4,4 milijone evrov. Modni kritiki so si enotni, da gre za najdražjo znano modno stvaritev, še enkrat več pa se je potrdil rek, da najdražje ni nujno tudi najlepše. Velika večina modnih poznavalcev je namreč prepričana, da je obleka vse prej kot lepa. No, poleg tega pa niti približno ne gre za najdražjo kreacijo na svetu, saj naj bi ta naziv še vedno pripadal obleki Nightingale of Kuala Lumpur, katere vrednost je ocenjena na dobrih 25 milijonov evrov.

denar
denar FOTO: Thinkstock
Britanska modna oblikovalka Debbie Wingham je kar nekaj mesecev zasnovala kreacijo, ki so jo ob odkritju v Monte Carlu poimenovali 'Najdražja obleka na svetu' – glamurozna stvaritev naj bi bila namreč vredna 4,4 milijone evrov. Kreacija tehta kar 13 kilogramov in je skorajda v celoti obložena z od 2- do 5-karatnimi diamanti. Vendarle pa (če je verjeti lestvici najdražjih kreacij sveta) to ni najdražja obleka vseh časov. Ta naziv namreč še vedno pripada modni kreaciji 'Nightingale of Kuala Lumpur', ki je okrašena s kar 750 diamanti in katere vrednost se giblje pri okrog 25 milijonih evrov.

Kreacija se 'podaja' na svetovno turnejo

Debbie Wingham je medijem ob odkritju povedala, da je obleka ročno delo, za katero je rabila kar dolgih šest mesecev trdega dela. Slavnostno razkritje modne dragocenosti je, kot se spodobi, potekalo v luksuznem klubu „Billionaire Club“ v Monte Carlu, katerega lastnik je Flavio Briatore, gala prireditve pa se je udeležilo veliko modnih navdušenk in navdušencev z vsega sveta. Dragocena kreacija se zdaj podaja na svetovno turnejo, vrhunec pa bo dosegla na modni reviji v okviru tedna mode v Ukrajini.

Kakšna je pravzaprav obleka?

Klasična črna obleka z oprsnikom brez naramnic, ki v osrednjem in spodnjem delu spominja na 'morsko deklico', je v pasu, bokih in vse do kolen popolnoma ozka, nato pa se močno razširi. V predelu pasu ima nanizano enojno plast volančkov, celoto pa sicer estetsko dovršeno, a praktično precej manj uporabno dopolnjuje razporek po sredini sprednjega dela od kolen navzdol. Kot dodatek obleki lahko dodamo še bolero nenavadne oblike, ki lepo oblikuje in poudari dekolte. Model se v tej kreaciji težko premika, že laik pa lahko hitro ugotovi, da o nekem modnem presežku tukaj ne moremo govoriti.

Ostre kritike

Kritična modna javnost je kreacijo že označila za predrago in vizualno popolnoma zgrešeno potezo, ki je vse prej kot aktualen modni trend ali večna klasika. Pravzaprav škoda, saj je Debbie Wingham veljala za izredno obetavno mlado modno oblikovalko, ki je kazala odličen potencial, kljub temu da je popoln samouk in ni nikoli študirala dizajna ali oblikovanja. Nekoč se je kratkočasila z risanjem modnih oblačil in jih je bolj za šalo kot zares potem tudi sešila ter ponudila na bolšjem sejmu v Londonu. Na njeno veliko presenečenje jih je takoj prodala, in to za kar zajetno vsoto denarja. To jo je spodbudilo k nadaljnjemu ustvarjanju in kmalu so njene kreacije bile naprodaj v eni izmed trgovin v modnem okrožju Hoxton. Od tam je bil potreben le še korak, da so se Debbiejine kreacije znašle na rdeči preprogi podelitve britanskih filmskih in televizijskih nagrad BAFTA, kjer je spet požela same pohvale modnih kritikov. Morda je prav zaradi tega zdaj njihovo razočaranje toliko večje.

Bo morala znižati cene?

Kljub vsemu pa ni verjeti, da bi vse negativne kritike Debbbie odvrnile od njenega dela. Navsezadnje je pred časom odprla modni atelje v prestižni ulici King Road in se lahko pohvali s slavnimi, znanimi in celo kraljevimi strankami: pri njej namreč med drugim kupujejo Kate Winslet, Hillary Swank, Dita von Teese, obiskala pa naj bi jo že tudi cambriška vojvodinja Catherine. Pričakovati pa je, da si bo talentirana oblikovalka morala malo pristriči krila in zaradi kritik znižati cene svojih kreacij.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478