Zadovoljna.si
Justin Bieber

Novice

Justin Bieber: Najstniški plejboj

Z.S.
12. 08. 2010 18.45
18

Čeprav šteje le šestnajst let, je Justin eden izmed najmlajših in najuspešnejših pevcev, ki je s svojim glasbenim spotom Baby s prestola najbolj ogledanih posnetkov izrinil pevko Lady Gaga in njen hit Bad Romance. Kdo je čudežni deček, ki je okupiral glasbeni svet?

Justin Bieber
Justin BieberFOTO:

Po slučaju odkrita zvezda

Justin Drew Bieber je bil popolnoma običajen otrok. Odraščal je z materjo samohranilko, ki je sina rodila pri 18 letih. Zaradi nizke plače sta živela skromno življenje, vendar Justin nikoli ni čutil pomanjkanja. Čeprav je mama Pattie vzgojena v strogi krščanski vzgoji, je podpirala sinovo navdušenje nad glasbo in različnimi inštrumenti. Kot otrok je 'čudežni deček' igral klavir, kitaro in trobento ter se udeleževal različnih pevskih tekmovanj. Na lokalnem tekmovanju v Stratfoordu je takrat 12-letni Bieber zapel pesem So Sick in zasedel drugo mesto. Ponosna mama je posnetek hitro prenesla na portal YouTube, da bi mladega pevca lahko občudovali tudi drugi sorodniki. Videoteka je postajala iz meseca v mesec večja in nekega dne je Scooter Braun, Bieberjev trenutni menedžer, povsem po slučaju kliknil na posnetek mladega pevca in odkril novo zvezdo.

Justin se je odločil za Usherja.
Justin se je odločil za Usherja. FOTO:

Usher ali Justin Timberlake?

Po mnogih poizkusih je Justinova mama pristala na snemanje demo posnetkov v Atlanti. Bieber je v nekem intervjuju povedal, da je zavrnil mnogo pogodb. "Mama se mi je večkrat opravičila in mi razložila, da si ne moreva privoščiti odvetnika, ki bi mi lahko zagotovil in predlagal, katera pogodba me ne bo omejevala. Nisem ji zameril, vedel sem, da mi želi le najboljše. Scooter nama je zato omogočil poskusno snemanje in odvetnika, vse na njegove stroške.“ Justin in Pattie sta odletela v Atlanto, kjer sta v studiu srečala Usherja, ki je ravno snemal svojo novo ploščo.

Justin je odhitel do pevca in mu z navdušenjem zapel pesem U Got it bad. Po enem tednu ga je Usher želel ponovno videti. Popolnoma navdušen nad dečkovim talentom je postal tudi Justin Timberlake, ki mu je prav tako ponudil pogodbo, vendar se je Bieber odločil za Usherja.

Justin Bieber
Justin BieberFOTO:
Najstnik, ki je premagal Lady Gaga

Prvi singel One Time je bil že prvi teden uvrščen na dvanajsto mesto lestvice Canadian Hot 100 in pozneje na sedemnajsto mesto lestvice Billboard Hot 100. Jeseni je pesem postala platinasta v Kanadi in ZDA ter zlata v Avstraliji in Novi Zelandiji. Bieberjev prvi album My World je bil izdan 17. novembra 2009 in je postal platinast v Kanadi in ZDA ter srebrn v Veliki Britaniji. Svet je spoznal novo najstniško zvezdo. Videospot za pesem Baby je na portalu YouTube v ogledih premagal hit Bad Romance in postal najbolj gledan videov vseh časov.

Mladi glasbenik in njegova mama
Mladi glasbenik in njegova mama FOTO:

Od svoje smrti do 3D-filma

Letos je nastopil v kriminalistični seriji CSI: Crime Scene Investigation, na valentinovo 2011 pa bo veliko premiero doživel tudi 3D-film o Bieberjevem življenju. Oktobra njegove oboževalke množično pričakujejo tudi njegovo prvo knjigo Justin Bieber: First Step 2 Forever: My Story. Zaradi velike slave, ki jo doživlja danes 16-letni deček, so se na spletu znašle mnoge neresnice, med drugim tudi novica o prometni nesreči, v kateri naj bi Justin tragično umrl. Najstnik tovrstne novice hitro pokomentira na spletnem portalu Twitter, kamor zapisuje dogodke iz vsakodnevnega življenja in ostaja v stiku s svojimi oboževalci.

Dekleta so navdušena tudi nad njegovimi lasmi, saj so le rahlo pristriženi in zakrivajo oči. Justin jih ne gladi z rokami, temveč le razpoznavno strese z glavo, kar povzroča množično kričanje najstnic, ki v Bieberju vidijo popolnega fanta. Na drugi strani pa mladega zvezdnika prezirajo mnogi fanti, ki v njem vidijo tekmovalca. Internetni portal Facebook je zato nasičen s skupinami I love Justin Bieber ali I hate Justin Bieber.

Poljubljanje je 'kul'

Iskren in sproščen najstnik, ki je priznal, da mu je med nastopi zaradi mutiranja večkrat ponagajal glas, je povedal, da je svoj prvi zmenek dočakal pri 13 letih, svoj prvi poljub pa je opisal kot 'kul stvar'. O denarju nerad govori, vsak teden dobi svojo žepnino, vendar o znesku pridno molči. Svoj prosti čas namenja prijateljem in povsem običajnemu življenju, zaradi dobrih ljudi, ki ga obkrožajo, pa ostaja na realnih tleh. Čeprav mu deklet ne primanjkuje, Justin še čaka na tisto pravo, upamo lahko le, da mlademu zvezdniku zaradi preskočenega otroštva življenje ne bo postreglo z zgodbo Britney Spears in Lindsay Lohan.

Biebru deklet ne primanjkuje, vendar še ni našel tiste prave.
Biebru deklet ne primanjkuje, vendar še ni našel tiste prave.FOTO:

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471