Zadovoljna.si
Ko se na novo zaljubiš, ne razlagaj na dolgo in široko o svojih nekdanjih.

Novice

Kaj ti ni jasno?

R.O.
25. 04. 2009 22.47
0

Za tabo je dolgo in naporno leto. Preživela si ga sama s seboj in svojimi prijateljicami. Bilo je zanimivo, ampak napočil je čas za novo zvezo.

Ko se na novo zaljubiš, ne razlagaj na dolgo in široko o svojih nekdanjih.
Ko se na novo zaljubiš, ne razlagaj na dolgo in široko o svojih nekdanjih.FOTO: iStockphoto

Pripravljena si in polna pričakovanj se oziraš naokoli za fantom svojega življenja. Ko ga zagledaš, se ti zašibijo kolena, srce ti poskoči in počutiš se kot zmedena srednješolka. Povabi te na prvi zmenek, pa na drugega in kmalu postaneta par. Neprestano tičita skupaj in ni vama mar za druge. Se sliši znano? Seveda! Vsi smo šli skozi te faze, a tako kot smo si različni, tako so različne naše poti. Drugače razmišljamo, drugačne poglede na stvari imamo in predvsem imamo različno preteklost. Kako jo doživljamo in ali smo pred novo zvezo potegnili črto čez staro? Nalijmo si čistega vina in si priznajmo, da nas še vedno kdaj pa kdaj preseneti notranji glas, ki nas spomni na našo preteklost.

In zakaj je včasih bolje, da vsega, kar se nam mota po glavi, ne povemo naglas? Beri naprej.

Ko slišiš iz ust svojega najdražjega "Moje nekdanje dekle pa je naredilo to drugače", ne moreš verjeti svojim ušesom. Pa kaj, če je ona naredila to drugače. Ona je ona in jaz sem jaz. Jaz naredim to tako in nič drugače. Če pa želiš, da naredim to drugače, mi, prosim, povej, kaj bi rad in kako. In lepo prosim, ko naredim nekaj prav, mi to tudi povej.

"Najine počitnice so bile res nekaj posebnega. Noro sva se imela!" Tudi če si še tako močna in imaš trdno kožo, te njegova izjava prizadene. In seveda ti ni prijetno poslušati, kako nepozabno je bilo na Baliju, ko sta plesala na plaži. In kakšno doživetje je bilo na safariju v Keniji, da o norih nočeh na Iosu sploh ne zgubljamo besed. Naravno in normalno je, da se ti zdijo vajine počitnice najlepše in najbolj vznemirljive, nepozabne in enkratne. Tako je prav in tako naj bo.

Neprestano se trudi za skupno srečo. Tudi če bo sprva težko.
Neprestano se trudi za skupno srečo. Tudi če bo sprva težko.FOTO: iStockphoto

Je to vraščeni las ali herpes? Postaneš nezaupljiva, ko ti pove, da je bilo njegovo nekdanje dekle striptizeta. Haloooo? Najraje bi se takoj odpravila k svojemu ginekologu na pregled. Seveda je povsem razumljivo, da si paranoična in tega ti nihče ne more zameriti. Punca, pamet v glavo in vprašaj se, kdo za tristo zelenih kosmatincev se dandanes še dobiva  s striptizeto. Zmene!

"Na nek način mi je zlomila srce", je naslednja izjava, ob kateri se moraš zamisliti. Le kdo nas je, ženske, določil, da padamo na moške z zlomljenim srcem? Nihče, nikoli in nikdar! Za to sta vsaj dva dobra razloga. Prvič, morda še vedno ljubi svoje nekdanje dekle in drugič, nekaj je narobe z njim in kdo ve, kdaj boš to spoznala. Večina med nami je izkusila bridkosti neuspelih zvez, a vsega tega ne obešamo na veliki zvon, ali pač?

Ko zaslišiš stavek "Moji starši so bili nori nanjo", se počutiš, kot da bi ti nekdo počasi zabadal nož v srce. Kot da ne bi bila že dovolj napeta zaradi njegove družine, in kako te bodo sprejeli. In če je do konca neroden, te lahko dotolče z izjavo "Ja, super se razumejo. Še vedno se dobivajo".

Prav gotovo pa te bo najbolj razveselil z naslednjo mislijo: "Tekoče govori štiri jezike in piše že svojo drugo knjigo. Res ne vem, kako ji vse to uspeva". Proooosim, ohrani zase. Komaj tekmujemo same s seboj in skušamo ujeti dnevni ritem. In vedno, ko slišimo kakšno o silnih dosežkih nekoga drugega, predvsem vaših nekdanjih, podvomimo vase. A pazite, ko ne bomo imele več časa za vas, ker se bomo vpisale v nadaljevalni tečaj španščine in začele s svojo prvo pesniško zbirko, takrat bo že prepozno.

"Joj, moja bivša je delala v trgovini s seksi perilom," je izjava, ki si zasluži medaljo. In verjetno je imela tvoja bivša tudi 40-odstotni popust in celo garderobno omaro seksi spodnjic in omamnih srajčk. Hvala za vzpodbudo, res. In kako naj se počutim jaz, ki sem v najino zvezo prinesla le nekaj pregrešnih kosov perila? In predvsem, ne želimo v vaših očeh vedno videti vaših nekdanjih v seksi spodnjicah.

Ohrani stike s prijateljicami, a le, če so res prave in iskrene.
Ohrani stike s prijateljicami, a le, če so res prave in iskrene.FOTO: iStockphoto

Ko izveš, da je bila njegova nekdanja izbrana za naj osebnost v srednji šoli in da sta bila skupaj najbolj simpatični par, te lahko mine potrpljenje. Jaz imam naj osebnost od vseh deklet, s katerimi si bil v preteklosti in midva sva najboljši in najbolj simpatični par na zemlji, mu povej. Ta stavek naj prebere 10-krat na dan, dokler si ga ne zapomni za vedno.

Če kdaj le omeni, kako je bila njegova nekdanja divja, če razumeš, kaj mislim ... je ali popolnoma brez pameti in takta ali pa igra neko neumno igro, v kateri bo itak sam poraženec. V takem trenutku spoznaš njegov značaj še bolje in prav gotovo veš, da nisi izbrala gentlemana. Moški, ki ti na dolgo in široko  podrobno razlaga o prejšnjih zvezah, si te ne zasluži.

Ob koncu pa še opomnik. Vse napisano velja tudi obratno. In vedi, da so moški za to tematiko še bolj občutljivi. Vsaj sprva ne omenjaj ničesar iz tvojih preteklih zvez, saj bo z leti drugače. In zakaj bi izzivala usodo, če se lahko imaš super in prima že zdaj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493