Zadovoljna.si
Zvezdnice prej in potem

Novice

Grozljivo so ji iznakazili roko

Z.M.
16. 02. 2012 12.27
13

Računalniški programi za obdelavo fotografij so rešili čast marsikatere zvezdnice, ki je krasila naslovnice priljubljenih revij, a ko se v tehnologijo pretirano vmeša tudi človeški faktor, končni rezultat ni vedno tak, kot bi si želeli.To je na svoji koži okusila tudi manekenka, ki je za ameriško internetno stran, na kateri prodajajo oblačila, pozirala v obleki temno oranžne barve, tehnični urednik strani pa je pri retuši izredno slabo opravil svoje delo, saj je dekletu naredil šest prstov na roki, ki bolj kot na eleganten del ženskega telesa, spominja na živalsko šapo.

Internetno stran SimplyBe verjetno večina nikoli ne bi obiskala, če ne bi naključen obiskovalec spletne trgovine, ki posreduje modne kose različnih blagovnih znamk za močnejše postave, opazil velik tehnični spodrsljaj na eni od fotografij. Na boku manekenke v temno oranžni obleki je namreč počivala dlan, ki je bila vse prej kot običajna. Imela je šest tankih prstov in je delovala nekoliko vesoljsko. Čim je eden od spletnih medijev fotografijo objavil in se v komentarju zgrozil nad nesposobnostjo nekaterih ljudi, ki uporabljajo Photoshop, so uredniki na SimplyBe problematično sliko takoj sneli.

Bodo prepovedali uporabo programa za računalniško obdelovanje fotografij?

Računalniški program Photoshop je zadnje čase vse bolj pogosto deležen kritik, saj ga ljudje velikokrat pretirano uporabljajo in fotografije popačijo. To se najpogosteje opazi predvsem pri obdelavi naslovnic in reklamnih kampanj, na katerih so zvezdnice sumljivo suhe, nekaterim pa celo spremenijo ten. Ljudje z vseh delov sveta se pritožujejo, da zaradi računalniške obdelave reklamnih fotografij nikoli ne morejo biti prepričani, kaj so kupili, saj se dejanska podoba artiklov velikokrat močno razlikuje od tiste na fotografijah. Zato se potiho že govori, da se pripravlja prepoved uporabe omenjenega programa pri obdelavi komercialnih fotografij, uredniki revij ter časopisov pa svojim tehničnim urednikom zapovedujejo, naj nikar ne spreminjajo oblik manekenk in zvezdnikov, čeprav si slednji včasih, sploh ko gre za skrivanje odvečnih kilogramov, to želijo.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368