Zadovoljna.si
Zalotili ste moža najboljše prijateljice. Kaj pa zdaj?

Novice

Kako povedati prijateljici, da jo partner vara?

Z.V.
28. 02. 2010 00.00
0

Vaša prijateljica ima nezvestega partnerja. Morda ste za njegov skok čez plot izvedeli iz zanesljivega vira, morda ste 'barabina' celo videli na delu, morda pa gre le za lažnive govorice. In zdaj ste v dilemi, kaj storiti?

Zalotili ste moža najboljše prijateljice. Kaj pa zdaj?
Zalotili ste moža najboljše prijateljice. Kaj pa zdaj?FOTO: iStockphoto
Sploh ni pomembno kako ste zvedeli, da se partner vaše najboljše prijateljice videva z drugo žensko. Čeprav ona živi v prepričanju, da ima najbolj zvestega in ljubečega moškega na svetu, morate nekaj ukreniti. Vprašanje je le, kako in kdaj.

Proverite informacijo

V primeru, da gre za govorice, ki se širijo po mestu, se najprej prepričajte iz čigavih ust prihajajo. Morda gre za žensko, ki trosi laži, ker je ljubosumna na srečno ljubezensko razmerje, ki ga imata vaša prijateljica in njen dragi. Vedeti morate, da govorice velikokrat nastanejo zgolj zaradi zlobe. Včasih pa so le napačna interpretacija tistega, kar se je v resnici zgodilo. Preden se pogovorite s prijateljico in vnesete razdor v njuno zvezo, vsekakor najprej ugotovite za kaj v resnici gre, ali so govorice zgolj zlobno opravljanje, ali pa je v vsem skupaj le nekaj resnice.

Pogovorite se z njim

Prijateljica je s svojim partnerjem že dolgo v zvezi in tudi vi ste z njim v zelo dobrih in prijateljskih odnosih. V takem primeru se najprej pogovorite z njim. Za njuno zvezo bo zagotovo veliko bolje, če ji slabo novico pove kar sam, kot pa da o njegovi nezvestobi izve iz vaših ust. Morda pa boste v pogovoru z njim zvedeli, da je zgodba, ki se širi povsem neutemeljena. Če pa je le vse resnično, kar se govori, mu zagrozite, da boste informacijo prenesli svoji prijateljici.

Bo verjela vam , ali njemu?
Bo verjela vam , ali njemu?FOTO: iStockphoto

Pogovorite se z njo

Nikakor ne smete prijateljici zamolčati, da ji je njen dragi nezvest. Če ste v dilemi kaj storiti, se vprašajte koga in kaj bi na ta način zaščitili. Kvalitetno razmerje zagotovo ne! Morda bo vaša prijateljica kasneje zvedela za nezvestobo iz drugih ust in bo njeno razočaranje še veliko večje, če bo vedela, da ste ji vi vse skupaj zamolčali, čeprav ste vedeli. Previdnost zato ne bo odveč. Morda prijateljica na začetku ne bo želela videti resnice. Poskusite ji odpreti oči, vendar nikar ne pojdite preko vseh meja. Lahko bi se zgodilo, da bi vam zamerila in se z vami skregala. Kakokrkoli, vedite, da ste opravili svojo dolžnost, stojte ji ob strani, ko pa bo dojela resnico, bo poiskala vaše rame za jok. Ampak nikar ji na koncu ne recite: "Sem ti rekla?!"


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413