Zadovoljna.si
Silvio Berlusconi

Novice

Berlusconi zaročen z 49 let mlajšo

Z. T.
17. 12. 2012 11.45
38

''Uradno je: zaročil sem se,'' takole je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi odgovoril na vse bolj glasne govorice preteklih dni. Srce 76-letnega politika in podjetnika je osvojila 27-letna Neapeljčanka, ki naj bi na ta 'položaj' ciljala že dolgo in je vso svojo energijo usmerila prav v to, da zasede mesto v 'Cavalierjevem' srcu.

76-letni Silvio Berlusconi, nekdanji predsednik italijanske vlade in eden najbogatejših Italijanov, je v intervjuju, ki ga je predvajala njegova televizijska mreža, razkril, da se je zaročil s 27-letno Francesco Pascale. ''Med nama je 49 let razlike. Stara je 27 let, je dekle s trdnimi moralnimi vrednotami, je zelo vedra, mi je zelo blizu s čustvi, ki jih vračam.'' Berlusconi je še povedal, da se s svojo zaročenko poznata sedem let, Francesca je namreč predsednica neapeljskega kluba 'Silvio, pogrešamo te'. ''Zdaj se počutim veliko manj sam,'' je še priznal in dejal, da je Francesca zelo všeč njegovi najstarejši hčerki Marini ter da sta že postali prijateljici.

Le še po uradni poti

Odkar ni več skrivnost, da sta se Pascalejeva in Berlusconi zaročila, ima 27-letnica izklopljen telefon, ukinjena sta njena profila na Twitterju in Facebooku. Zdaj lahko z javnostjo komunicira le preko institucionalnih kanalov, vsaka informacija mora iti po uradni poti. Prvi uradni intervju naj bi bil objavljen v tedniku, ki je v Berlusconijevi lasti, fotografije zanj naj bi posneli že pred tedni.

Ve, kaj hoče

Francesca je sicer na svojih 'koncih' dobro znana, saj že dolgo velja za zagrizeno Berlusconijevo podpornico. Borila se je za prvo mesto v njegovem srcu tudi po tem, ko ji je že podaril stanovanje z bazenom in telovadnico v Rimu. Kdor jo pozna, zna povedati, da je bila vedno zelo odločena, da postane Berlusconijeva uradna zaročenka in kot kaže, je on njeno zvestobo cenil. Prenašala je tudi to, da so nekdanjega premierja ves čas obkrožala mična dekleta, čeprav naj bi bila hudo ljubosumna na nekdanjo ministrico Maro Carfagna. Lansko leto, ko je v Berlusconijevi vili praznovala rojstni dan, je Francesca dosegla, da na zabavo nista prišli dve lepotički, ki sta njemu zelo pri srcu.

Berlusconiju po meri

Preden je postala uradna zaročenka, je Francesca na sebi marsikaj spremenila. Treba je bilo izbrisati njeno prejšnjo podobo in ustvariti novo, bolj umirjeno in uglajeno. Tako je po nasvetu svojega 'mecena' obiskovala tečaj dikcije in se naučila bontona. Poskrbela je tudi za svojo zunanjost in kar nekajkrat obiskala lepotnega kirurga, kjer so ji popravili ustnice, ličnice ter druge dele njenega telesa. Korenito je spremenila tudi svoj slog oblačenja, tako da je zadovoljila okus bodočega zaročenca. Namesto drznih in deloma že vulgarnih oblačil so prišli na vrsto elegantni kostimi, bolj umirjene barve in konservativni kroji.

Marina jo je sprejela

Francescin trud je bil poplačan 9. decembra, ko jo je Silvio tudi uradno zasnubil. Do tega koraka pa po vsej verjetnosti ne bi prišlo, če 27-letnice ne bi sprejela Berlusconijeva najstarejša hči Marina. Njeno mnenje nekdanji premier zelo ceni in spoštuje, italijanski mediji pišejo, da najbrž nobene ženske ni imel tako rad, kot ima ravno svojo prvo hčer. Danes sta Francesca in Marina prijateljici, kar položaj Neapeljčanke še utrjuje. Berlusconi je namreč priznal, da, odkar mu je umrla mama, njeno mesto nadomešča prav Marina, ki je njegova podpornica v dobrem in slabem. Znak, da je Francesci uspelo, je bil za mnoge tudi to, da ji je Berlusconi dodelil svojo zvesto negovalko in 'deklico za vse' Mariorosario Rossi. Ta je za nekdanjega premierja nepogrešljiva, zdaj pa Rossijeva 24 ur na dan skrbi tudi za Francesco, spremlja jo kamor koli, ji dela družbo med nakupovanjem, poskuša zadovoljiti vse njene potrebe.

Plačilo za nič

Pascalejeva se je sicer politično angažirala, a naj bi zaradi ljubezni bila pripravljena zapustiti svoj stolček v neapeljskem regijskem svetu, kjer je zaposlena od leta 2009. Dobivala je plačilo, čeprav naj medtem ne bi naredila prav veliko, kot pišejo italijanski mediji. Njeni kolegi svetniki menda o njen ne vedo povedati nič, saj so jo videli bolj redko. Leta 2008 je bila na seznamu deklet, ki jih je želel Berlusconi poslati v Evropski parlament, a je moral ta seznam umakniti, potem ko je proti njemu protestirala zdaj že njegova nekdanja žena Veronica Lario.

Medijska pozornost ji godi

Bolj kot sedeti na strankarskih ali regionalnih zasedanjih so Francesco zanimali časopisni in televizijski intervjuji. Kot predsednica kluba 'Silvio, pogrešamo te' je seveda zbujala veliko zanimanja, pozornost je zbujala predvsem z odločnostjo in zagrizenostjo, s katero je branila svojega 'prijatelja'. V neki oddaji, v kateri so problematizirali odnos Berlusconija do žensk, se je Francesca spravila na voditelja in vpila, da Berlusconiju le vsi zavidajo ter da bi vsi delovali tako kot on, če bi lahko. Potem je še voditelju svetovala, da bi lahko kaj storil s svojimi lasmi, saj da je njegova podoba zelo pomembna, glede na to, da dela na televiziji.

Spremlja ga povsod

Francesca naj se ne bi nikoli udeležila nobene razvpite večerje pri Berlusconiju, kar naj bi kazalo na to, da ima v njegovem srcu pomembno mesto in ni le ena od 'papi girls', ki so na teh večerjah zabavale goste. Trenutno naj bi vikende preživljala v Arcoreju, kadar gre Berlusconi v svojo vilo na Sardinijo, ga spremlja, kadar je v Rimu, pa že od leta 2010 živi v stanovanju, ki ji ga je kupil. Že nekaj časa naj bi ga spremljala tudi na njegovih službenih poteh, a naj bi bila vedno diskretno v ozadju.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413